Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Farmari-messuilla esittelyssä: Etelä-Savon TE-toimisto kouluttaa osaavaa työvoimaa ja yrittäjiä maaseudun töihin

Joskus käy niin, että työhön sopivaa, osaavaa työvoimaa ei ole työmarkkinoilla saatavilla. Toisinaan on tarve lisätä työssä olevien työntekijöiden osaamista. Näihin tilanteisiin ratkaisuna ovat TE-toimiston osaamisen kehittämisen palvelut. Farmarissa toisen messupäivän, perjantai 1.7., polttavana puheenaiheena ELY-keskuksen ja TE-palveluiden messuosastolla on yrittäjyys ja osaava työvoima. Yksi teema, johon päivän aikana pureudutaan, on työvoimakoulutus. Mistä työvoimakoulutuksessa on oikein kyse?

Työvoimakoulutuksella parannetaan työnhakijan ammattitaitoa

TE-palvelut tarjoaa monenlaista työllistymistä edistävää koulutusta. Työvoimakoulutuksen tavoitteena on parantaa työnhakijan ammattitaitoa, mahdollisuuksia saada työtä tai säilyttää työpaikka tai parantaa valmiuksia toimia yrittäjänä.

Koulutusta on tarjolla erilaisiin tilanteisiin. Työvoimakoulutus on ammatillisia valmiuksia edistävää koulutusta ja kotoutumiskoulutusta. Ammatillisia valmiuksia edistävä työvoimakoulutus on ensi sijassa ammatillista jatko- ja täydennyskoulutusta.

Yhteishankintakoulutus on TE-toimiston ja yritysten kanssa yhdessä järjestämää ammatillista koulutusta.
Yrittäjäkoulutus on tarkoitettu työnhakijoille, joita kiinnostaa yrittäminen ja joilla on valmiuksia perustaa yritys.

Työvoimakoulutus suunnataan aloille, joilla on suurin tarve työntekijöistä. Työvoimakoulutus on maksutonta, ja koulutuksen suorittamisen aikana saa samaa etuutta kuin työttömänä.

TE-palveluiden asiantuntijoita on mukana Farmari-messuilla. Tule käymään TE-palveluiden ja ELY-keskuksen messuteltassa ja kysy lisää työvoimakoulutuksen mahdollisuuksista juuri sinulle. Nähdään Farmarissa telttapaikalla K132!

Lisää tietoa:

 Yhteyshenkilö:

  • Asiantuntija Sari Paakkunainen, p. 029 504 4095, sari.paakkunainen(at)te-toimisto.fi

Yhteishankintakoulutuksella osaajia suoraan yritysten työvoimatarpeisiin

Farmari-messuilla perjantaina 1.7. ELY-keskuksen ja TE-palveluiden messuosastolla puhututtaa yrittäjyyden ja osaavan työvoiman teema. Työnantaja, onko esimerkiksi osaavan työvoiman saatavuus tai henkilöstön kouluttaminen sinulle ajankohtainen asia? Tulehan käymään meidän messuosastollamme K132 niin kuulet, millaista apua TE-palveluilla on sinulle tarjota!

TE-palvelut auttaa työnantajia kouluttamaan henkilöstöä työelämän muuttuvissa tilanteissa. Kun tarvitaan uutta osaavaa työvoimaa tai työssä olevan henkilöstön osaaminen kaipaa kehittämistä, voidaan koulutusta toteuttaa yhteishankintakoulutuksena, jonka suunnittelevat ja rahoittavat TE-hallinto ja yritys yhdessä. Koulutuksia on kolmenlaisia:

  • RekryKoulutus antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan. Koulutus räätälöidään yrityksesi tarpeisiin ja se kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta.
  • TäsmäKoulutus on vaihtoehto nykyisen henkilöstön koulutukseen silloin, kun yrityksessäsi tapahtuu muutoksia, jotka edellyttävät yrittäjän ja työntekijöiden osaamisen päivittämistä.
  • MuutosKoulutuksella yrityksesi voi kantaa vastuuta työntekijöiden tulevaisuudesta silloin, kun yrityksesi joutuu tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanomaan tai lomauttamaan henkilöstöään epävarmoissa olosuhteissa. Koulutus auttaa irtisanottuja työntekijöitä löytämään uuden ammatin tai työpaikan.


Lisäksi ELY-keskus tarjoaa työpaikkasuomen ja työpaikkaruotsin kielikoulutusta. Koulutuksella yritys voi edistää nykyisen tai rekrytoimansa vieraskielisen henkilöstön työhön ja ammattiin liittyvää kielitaitoa.

Lisää tietoa:

Yhteyshenkilöt:

  • Hankinta-asiantuntija Mari Roikonen, p. 029 502 4085, mari.roikonen(at)ely-keskus.fi 18.7. alkaen
  • tyovoimakoulutus.etela-savo(at)ely-keskus.fi
  • Asiantuntija RekryKoulutuksissa Päivi Tamminen, p. 029 504 4147, paivi.tamminen(at)te-toimisto.fi

Päivitetty: 06.07.2023