Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Tiedote: MeiränRekry - palvelu- ja sotealoille suunnattu rekrytointitapahtuma Seinäjoki Areenassa - yli 50 näytteilleasettajaa

Jo perinteeksi muodostunut rekrytointitapahtuma MeiränRekry järjestetään 31.10. klo 14.00 - 17.00 Seinäjoki Areenassa.

Tällä kertaa messut painottuvat palvelu- ja sotealoille.

Tapahtuma kerää yhteen työnantajat ja työnhakijat. Syksyn suurimpaan rekrytointitapahtumaan on ilmoittautunut 50 näytteilleasettajaa.

Työpaikkoja on tarjolla satoja. Työpaikkoja on sosiaali- ja terveydenhoitoalalta ja kaupan- ja palvelualalta.Kausityöpaikkojen lisäksi, osa yrityksistä rekrytoi osaajia myös pidempiin työsuhteisiin.

"Vaikka työnhaku siirtyy entistä enemmän verkkoon, haluamme tarjota kohtaamispaikan, jossa työnhakijat voi jopa jo haastatella", toteaa yrityspalvelujen asiantuntija Johanna Olsson Etelä-Pohjanmaan TE-palveluista.

Jokaiselle jotakin 

Sotealan näytteilleasettajien joukkoon mahtuu myös useita palvelualan työnantajia. Myyjiä- ja ravintola-alan työntekijöitä etsitään useisiin työpaikkoihin. Verkkoja voi heittää Eepeelle tai eri henkilöstöalan yrityksiin. Myyntitaitoja voisi kokeilla Tukkusähkö Oy:ssä tai Laatutakuu ketjussa. Lisäksi Härmän Liikenne etsii kuljettajia A-luokan palveluasenteella ja D-luokan ajo-oikeudella.  

Ammatinvaihtajan tai uutta osaamista kaipaavan kannattaa suunnistaa oppilaitoksien puheille. Sedu, SeAMK, Suomen yrittäjäopisto, ammattiopisto Luovi ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto ovat kertomassa omista koulutuksista. Jos mietit koulutuksen rahoitusta, kannattaa tulla TE-palveluiden pöydän ääreen. Samalla kannattaa kysyä työvoimakoulutusten tarjonnasta.      

"Työvoimakoulutusten määrä on tällä hetkellä melko laaja ja lyhempääkin koulutusta löytyy monelta alalta", jatkaa Olsson. Työpaikkojen ja koulutustarjonnan lisäksi messuilla on mahdollisuus hioa omaa CV:tä. CV-pajan järjestää Ohjaamo.

Työllisyystilanne

Etelä-Pohjanmaan työllisyystilanne näyttää valoisalta. Syyskuun työllisyyskatsauksen mukaan Etelä-Pohjanmaalla oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin työttömyysprosentti. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,6 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan alueella oli elokuun työllisyyskatsauksen mukaan 5202 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski 5,6 prosenttia eli 307 henkilöllä. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 2,6 prosentilla. Avoinna olevien työpaikkojen tilanne näyttää hyvältä. Syyskuun työllisyyskatsauksen mukaan edellisen kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3203 työpaikkaa. Tämä on edelliseen vuoteen verrattuna kasvanut 26,3 % (+ 667 työpaikkaa) Tiedot ilmenevät työ­ ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

 

Lisätiedot tapahtumasta

Etelä-Pohjanmaan TE-Palvelut

Yritysasiantuntija Johanna Olsson p. 0295 046 561

vs. palvelujohtaja Matti Keltamäki p. 0295 046 561

Viestintäasiantuntija Soile Kauttio p. 0295 046 610

Lisätiedot: www.te-palvelut.fi/etela-pohjanmaa

Tapahtuma on Facebookissa

Facebook-tapahtumassa on esitelty työnantajat ja heidän rekrytointitarpeet.

Päivitetty: 06.07.2023