Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Kausityöpaikat kannattaa laittaa nyt nopeasti julkiseen hakuun

Vuonna 2020 avomaan vihannes- ja marjatuotantoa sekä puutarhataloutta uhkasi kausityövoiman saatavuus. Lopulta työvoimaa saatiin kotimaasta ja tilat onnistuivat rekrytoimaan myös kokenutta ulkomaista työvoimaa. - Pääosa suunnitelluista viljelytoimista toteutettiin ja tänäkin vuonna kausitöihin on työvoimaa, kertoo palvelupäällikkö Sari Torniainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Kausityöpaikat kannattaa laittaa jo nyt julkiseen hakuun

-Kyllä, tänäkin vuonna kotimaista kausityövoimaa on tarjolla. Rekrytointi ulkomailta koronaturvallisesti on myös mahdollista esimerkiksi EURES-palvelulla. Työpaikat kannattaa laittaa avoimeksi te-palvelut.fi sivuille jo nyt, painottaa asiantuntija Hannu Laamanen Etelä-Savon TE-toimistosta. Kausityötä on paljon tarjolla erityisesti maataloudessa marjojen ja vihannesten viljelyssä erilaisissa tehtävissä kuten istutus, kitkeminen, poiminta, kuljetus ja myynti touko-syyskuun aikana.

Työnantajien kannattaa ilmoittaa avoimet työpaikat te-palvelut.fi verkkosivuille Oma asiointi-palvelun yritys ja työnantaja -osiossa. Palvelun käyttö hoituu suomi.fi tunnistautumisella milloin vain. - Otamme paikat vastaan myös puhelimitse virka-aikaan, puhelinnumerossa 0295 044 020. Autamme ilmoitusten muotoilussa ja annamme näkyvyyttä avoimille työpaikoille esim. TE-Livessä. Työpaikat voidaan julkaista näkyviin myös EURES-palveluun, jolloin ne näkyvät eurooppalaisille työnhakijoille. Esittelemme työpaikkoja sopiville työnhakijoille, jotka sitten ottavat yhteyttä työnantajiin sovituilla tavoilla ja aikana. Kausityövoiman rekrytoinnissa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin esimerkiksi juuri nyt, painottavat Torniainen ja Laamanen.

Ulkomaisen kausityövoiman terveysturvallisen maahantulon ohjeet on julkaistu

TE-toimistojen ja työnantajapalvelujen asiantuntijat neuvovat myös Euroopan ulkopuolisten maiden työntekijöiden rekrytointiin liittyvissä asioissa. Muiden kuin EU- ja ETA- sekä Sveitsin kansalaisten työnteko Suomessa edellyttää yleensä työntekijän oleskelulupaa. Lisäksi työnteko edellyttää yleensä voimassaolevaa oleskelulupaa silloinkin, kun työntekijän oleskelulupaa ei edellytetä. Kaakkois-Suomen TE-toimisto hoitaa Etelä-Savon maakuntaan tulevien ulkomaisten työntekijöiden oleskelulupiin liittyvät asiat.

Ohjeet alkutuotannon kausityöntekijän terveysturvallisesta maahantulosta, karanteenista ja terveysturvallisuussuunnitelman laatimisesta ovat valmistuneet. Ohjeet ja kaikki kieliversiot (suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ukraina) ovat maa- ja metsätalousministeriön korona-sivustolla.

Lue lisää

Lisätietoja

  • palvelupäällikkö Sari Torniainen, puh. 0295 044 023 Etelä-Savon TE-toimisto
  • asiantuntija Hannu Laamanen, puh. 0295 044 072 Etelä-Savon TE-toimisto
  • palvelujohtaja Kari Joutsalainen, puh. 0295 044 054 Etelä-Savon TE-toimisto