Aktuellt

null Vinkkejä kesän ajan työnhakuun

Työtä on tarjolla myös kesällä ja työnhaku kannattaa, sillä kilpailua on usein vähemmän ja rekrytoijilla enemmän aikaa syventyä hakemuksiin. Kesällä kannattaa siis panostaa työnhakuun esimerkiksi seuraavien vinkkien avulla.

Työnhaun verkkoluennoille voit osallistua myös kesämökiltä tai rannalta

Voit tarvittaessa päivittää työnhakutaitojasi säännöllisesti järjestettävien verkkoluentojen eli webinaarien kautta. Työnhaun verkkoluennoille osallistuminen on helppoa. Tarvitset vain tietokoneen tai mobiililaitteen ja toimivan verkkoyhteyden.

Verkkoluentojen monipuolisten aiheiden kautta tutustut ajankohtaisiin työnhaun tapoihin, kuten etähaastatteluihin, anonyymiin rekrytointiin, sosiaalisen median hyödyntämiseen, paikallisiin TE-palveluihin ja muuttuvaan työelämään. Luennoilta saat ideoita osaamisesi kartoittamiseen, vahvuuksiesi tunnistamiseen ja ammattitaitosi markkinoimiseen työnantajille

Luentojen aikana voit halutessasi osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiäsi. Ota siis rento asento ja uppoudu työnhaun ajankohtaisiin asioihin!

Laadi LinkedIn-profiili tai päivitä se kesäkuntoon

LinkedIn-profiili kokoaa työkokemuksesi ja osaamisesi ansioluettelon kaltaisesti, mutta sen tyyli on vapaa. Kerro jo otsikossa, että olet hakemassa työtä ja anna tiivistelmä osaamisestasi summary-kohtaan. Hyvä summary antaa nopeasti kattavan kuvan ammattitaidostasi ilman, että lukijan täytyy tutustua profiilisi tarkemmin.

LinkedInissä kannattaa verkostoitua matalalla kynnyksellä niin uusien tuttavuuksien kuin entisten kollegoiden kanssa. Groups-osiossa voit liittyä sinua kiinnostaviin ryhmiin ja Jobs-osiossa voit hakea työpaikkoja.

Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Päivitä sosiaalisen median kanaviasi säännöllisesti ja tee itsesi helposti löydettäväksi. Päivityksissä kannattaa kiinnittää huomiota niiden informatiivisuuteen, kiinnostavuuteen ja ajankohtaisuuteen. Tykkää ja kommentoi myös muiden käyttäjien päivityksiä, sillä niin lisäät oman profiilisi näkyvyyttä. Seuraa myös mielenkiintoisia yrityksiä, ja liity työnhakuun tai omaan alaasi liittyviin ryhmiin. Esimerkiksi Facebookista löydät paljon työnhakuun liittyviä ryhmiä ja vinkkejä piilotyöpaikoista. Vastaavasti Instagram on hyvä tapa tuoda osaamista ja persoonaa esille visuaalin keinoin.

Työmarkkinatori on töiden ja tekijöiden kohtaamispaikka

Voit parantaa löydettävyyttäsi ja kohdentaa työnhakuasi sinua kiinnostaviin työtehtäviin Työmarkkinatorin työnhakuprofiilin avulla. Työmarkkinatori on moderni työnhakualusta, josta löydät tietoa myös esimerkiksi työelämän muutostilanteista tai yrittäjyydestä. Alusta toimii vastavuoroisesti, eli työnantajat voivat etsiä ja löytää sinut - ja vastaavasti sinä voit löytää työnantajat. Ota kesän aikana haltuun tämä erinomainen työnhaun apuväline!

Varaa aika työnhaun etäohjaukseen tai ammatinvalintapsykologille

Välillä asioita on hyvä pohtia myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Työnhaun ohjaaja voi auttaa sinua esimerkiksi työnhakuasiakirjojen päivittämisessä, työpaikkojen etsimisessä tai työhaastattelun harjoittelemisessa. Voit varata ajan etäyhteydellä toteutettavaan yksilöohjaukseen osoitteesta pirkanmaa@springhouse.fi tai soittamalla numeroon 040 631 2067.

Ammatinvalinnan ja uraohjauksen kautta saat tukea työurasi kaikkiin vaiheisiin. Yhdessä ammatinvalintapsykologin kanssa voit pohtia elämäntilannettasi, työelämään liittyviä odotuksiasi, ominaisuuksiasi ja kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä.

Hyödynnä yksilöllisiä valmennuspalveluita

Valmennuspalveluiden avulla voit helpottaa matkaasi kohti työtä, koulutusta tai yrittäjyyttä. Palvelut ovat suunnattu Pirkanmaan TE-toimiston asiakkaille.

Focus Työpolut on päivittyvä kokonaisuus, jonka palvelutarjotin sisältää useita palveluja, kuten osaamiskartoituksia, valmennuksia, työ- ja koulutuskokeiluja, lyhyitä koulutuksia ja opinnollistamista. Valmennuksen kautta saat palvelutarpeesi mukaista kannustusta uuden uran löytämiseksi.

Paras polku työhön -työhövalmennuksen keskiössä on työllistymisesi, työssä pysymisesi tai osaamisesi kehittäminen. Suunnittelet ja sovit yhdessä valmentajasi kanssa, millaiset toimet tukevat parhaiten tavoitteidesi toteutumisessa ja työelämän polulla.

Pirkanmaalla on tarjolla yli sata haettavissa olevaa työvoimakoulutusta

Työvoimakoulutukset antavat nopeasti ratkaisuja työmarkkinoiden tarpeisiin. Niiden suunnittelu ja toteutus tehdään yhteistyössä työnantajien ja kouluttajien kanssa. Ilmoitamme kaikki haussa olevat työvoimakoulutukset valtakunnallisessa TE-palveluiden koulutushakukoneessa.

Seuraa aktiivisesti haussa olevia työvoimakoulutuksia. Koulutuksiin hakeutuminen on helppoa ja monesti valintakriteereiksi riittää alan peruskoulutus tai riittävä työkokemus. Osa koulutuksista on hyvin suosittuja, mutta yleensä on hyvä mahdollisuus tulla valituksi. Tutustu huolellisesti koulutuksen pääsyvaatimuksiin ennen kuin jätät hakemuksesi. Täytä hakemuksesi aina ensisijaisesti verkossa.

Ammatillisen työvoimakoulutuksessa suoritetaan usein perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa. Monille ammattialoille järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutuksia. Työnantajien kanssa yhteistyössä toteutettavista RekryKoulutuksista valmistuneet työllistyvät yhteistyöyrityksen tehtäviin. Työtä etsiessäsi voit myös hyödyntää yksilöllistä rekrytointikoulutusta, jonka suunnittelu alkaa heti palkkauksestasi kiinnostuneen työnantajan löydyttyä.

Lisätietoja