Ammatinvalinta ja uraohjaus

Kun haluat keskustella suunnitelmistasi tai saada lisätietoa työkokeilusta, valmennuksista, koulutusvaihtoehdoista tai omaehtoisen opiskelun rahoituksesta, ole yhteydessä TE-toimistoon. Urasuunnittelun ja ammatinvalinnan palvelut ovat tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille, jotka haluavat ottaa selvää mahdollisuuksistaan työelämässä ja niihin johtavista koulutusväylistä.

Lisätietoa ammatinvalinnan ja uraohjauksen palveluista

Ammatinvalintapsykologin palvelut

TE-palveluista saat tukea työurasi kaikissa vaiheissa, kun haet töitä, mietit ammatinvalintaa, suunnittelet osaamisesi kehittämistä tai harkitset uranvaihtoa. Oman tilanteen ja toiveiden kuvaaminen toiselle henkilölle voi auttaa antamaan paremman käsityksen omista tavoitteista ja keinoista niihin pääsemiseksi.

Yhdessä ammatinvalintapsykologin kanssa voit pohtia elämäntilannettasi, ominaisuuksiasi, työelämään liittyviä odotuksiasi, kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä. Palvelua on saatavissa sekä henkilökohtaisesti että puhelimitse asiointitilanteesta riippuen. Ohjauskeskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Palvelujen tukena käytetään tarvittaessa soveltuvuustestejä.

Psykologi ei valitse ammattia puolestasi, vaan pyrkii löytämään kanssasi erilaisia vaihtoehtoja tilanteeseesi. Lähtökohtana ovat toiveesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Ohjauksen tavoitteena on löytää vahvuuksiesi, kykyjesi, kiinnostuksesi ja terveydentilasi kannalta sopivin ratkaisu.

Henkilökohtaisesta ammatinvalintapsykologin ohjauskeskustelusta saatat hyötyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: 

  • En tiedä mikä ammatti minua kiinnostaa tai mihin ammattiin sovellun.
  • Olen palaamassa työelämään takaisin lastenhoidon jälkeen.
  • Opintoni ovat keskeytyneet tai minulla on vaikeuksia opiskelun kanssa.
  • Minun on vaikea työllistyä nykyisellä koulutuksellani.
  • Pohdin nykyisen koulutukseni täydentämistä tai kokonaan uudelleenkouluttautumista uudelle alalle.
  • Terveydelliset tekijät hankaloittavat sopivan ja soveltuvan työn tai ammatin löytämistä.
  • Olen kiinnostunut pohtimaan vahvuuksiani, kiinnostuksiani ja soveltuvuuttani.

Jätä yhteydenottopyyntö ja sinuun ollaan yhteydessä ohjauskeskustelusta sopimiseksi.

Yhteydenottopyyntö Pirkanmaan TE-toimiston ammatinvalintapsykologeille

Yhteystietosi välittyvät ainoastaan Pirkanmaan TE-toimistolle yhteydenottoa varten. Tietojasi ei luovuteta muille tahoille. Säilytämme tietoja vain niin kauan, kun tehtävän kannalta on tarpeen. Käsittelemme henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukaisesti.

Valtakunnalliset uraohjauksen palvelut

Uraohjaus on TE-palvelujen valtakunnallinen puhelin- ja videopalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta ammatinvalintaa ja uramuutoksia pohtiessasi. Psykologi soittaa sinulle sovittuna puhelinohjausaikana. Video-ohjaukseen tarvittavan linkin ohjeineen saat sähköpostiisi 1-2 päivää ennen sovittua aikaa. Voit keskustella luottamuksellisesti saman psykologin kanssa useampia kertoja.

Voit myös keskustella uraohjauksen psykologin kanssa puhelimitse ilman ajanvarausta.

Lisätietoa TE-palveluiden valtakunnallisesta uraohjauksesta

Koulutusneuvonta

Kun sinulla on tiedossa kiinnostava koulutusala ja haluaisit lisätietoa koulutuksen sisällöstä, opintojen rahoituksesta tai koulutukseen hakeutumisesta, apua saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta. Koulutusneuvonta vastaa kysymyksiisi myös Facebookin ja chat-palvelun kautta.

TE-palveluiden koulutusneuvonta

Koulutusneuvonta Facebookissa

Uravalmennus

Uravalmennuksen avulla voit täsmentää ammatillisia tavoitteitasi vertaistuen ja käytännön kokeilujen avulla.

Voit saada uraohjausta myös videoyhteydellä ja puhelimitse ilman ajanvarausta.

Uravalmennukset ja koulutuskokeilu Pirkanmaalla