null Työtä ja tuohta Lapin metsistä - seuraa metsäalan keskustelua MessiLive-lähetyksen kautta

Lapin metsäalan lähitulevaisuuden työmahdollisuuksiin tutustuttiin 2.7. klo 11 verkossa MessiLive-lähetystä seuraamalla. Metsäalasta kiinnostuneet saivat lähetyksen aikana esittää kysymyksiä suoraan Lapin metsäalan toimijoille ja kouluttajille. Mukana keskustelemassa olivat Metsä Groupin Kemin piiripäällikkö Jarkko Parpala, koulutuskeskus Lappian toimitusjohtaja Katja Jaako-Körkkö sekä koulutuskeskus REDUn toimitusjohtaja Kari Rekilä.

Keskustelussa oltiin yhtä mieltä siitä, että metsäalan työnäkymät ovat tulevaisuudessa varsin hyvät. Alalla on suunnitteilla suurinvestointeja, jotka toteutuessaan luovat merkittävää työvoiman tarvetta. Erityisesti Kemiin kaavailtu biotuotetehdas loisi työpaikkoja niin tehtaan rakennustyömaalle kuin puun ostoon ja korjaamiseen metsistä. "Erityisesti puun korjuuseen ja kuljettamiseen on tulossa hankkeen myötä työvoiman tarvetta. Tässä puhutaan arviolta 1500 lisätyöpaikasta koko Pohjois-Suomessa", Jarkko Parpala kertoo.

Sekä koulutuskeskus Lappiassa että REDUssa on tällä hetkellä mahdollista tutustua metsäalaan lyhyiden työvoimakoulutusten kautta, minkä lisäksi on tarjolla myös tutkintotavoitteista koulutusta. Erityisesti nuoret ja alanvaihtajat toivotetaan tervetulleeksi alalle. "Meillä on ollut työvoimapulaa jo ennen koronapandemian alkua, ja tällä alalla töitä riittää riippumatta siitä, toteutuvatko alan suurinvestoinnit", muistuttaa Kari Rekilä.

Työvoimakoulutukset

Katso tallenne MessiLive-lähetyksestä osoitteessa: www.messilive.fi.