Työ- ja toimintakyvyn arviointipalvelu

Onko sinulla terveyteen tai työssä suoriutumiseen liittyviä ongelmia, jotka voivat vaikuttaa työhön tai koulutukseen pääsemiseen? Palvelun tavoitteena on antaa selkeämpi kuva omasta työkyvystä ja arvioida työ- ja toimintakykyä suhteessa realistiseen hakuammattiin tai suunniteltuun koulutukseen. Arviointi täydentää jo käytettävissä olevaa tietoa, jota hyödynnetään palveluprosessin suunnittelussa sekä työllistymismahdollisuuksien ja palvelutarpeen selvittämisessä.

Palvelu räätälöidään omien tarpeiden mukaiseksi ja se voi sisältää lääketieteellisiä, sosiaalisia ja/tai neuropsykologisia tutkimuksia ja arviointeja sekä muiden asiantuntijoiden konsultointeja. Tarpeen mukaan palveluun voi sisältyä myös 1-3 kuukauden kestävä toiminnallinen työkokeilujakso, jossa arviointi tapahtuu työympäristössä. Palvelun kesto ja sisältö sovitaan ensimmäisessä yhteisessä tapaamisessa, joka toteutetaan yhdessä asiakkaan, palveluntuottajan sekä TE-toimiston/kuntakokeilun asiantuntijan kanssa.

Palvelun aikana valmentaja toimii tukena ja mm. auttaa etsimään työkokeilupaikkaa sekä vierailee työkokeilupaikalla. Palvelu sisältää vähintään yhden tapaamisen kasvotusten asiakkaan asuinpaikkakunnalla. Rovaniemellä ja Torniossa palvelu toteutetaan pääasiassa kasvokkain ja muilla paikkakunnilla etäyhteyksin. Etäyhteyksin tapahtuviin tapaamisiin riittää älypuhelin.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta. Työnhakusuunnitelma päivitetään palveluun osallistumiseksi.

Palvelu on tarkoitettu Lapin TE-toimiston ja Rovaniemen seudun kuntakokeilun henkilöasiakkaille, joilla on diagnosoitu jokin vamma tai sairaus, jonka arvioidaan vaikuttavan mahdollisuuksiin saada työtä.

Palvelun järjestää Eduro-säätiö sr.

Päivitetty: 02.10.2023