​​​​​

Nuori

TE-toimistosta saat apua ammatinvalintaan, koulutukseen hakeutumiseen, opintojen rahoitukseen, työnhakuun ja yrityksen perustamiseen.

Tutustu nuorille suunnattuihin työnhakuvalmennuksiimme ja uravalmennuksiimme ja ilmoittaudu mukaan!

Ohjaamo Rovaniemi

Ohjaamo Rovaniemi on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen ja yksilöllisen kohtaamisen palveluohjaamo.

Ohjaamon tiloissa työskentelee nuorta varten mm. työllisyyden, yrittäjyyden, raha-asioiden, sosiaalialan, terveyden, opiskelun, ilmaisun ja vuorovaikutuksen, tutkimuksen ja valmentamisen ammattilaisia.

Kohti oppisopimusta -pilotti

Kohti oppisopimusta -pilotti on Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) rahoittama. Pilotti toteutetaan valtakunnallisesti neljällä eri alueella (Pohjois-Pohjanmaa, Satakunta, Lappi ja Etelä-Pohjanmaa). Lapin alueelta mukana olevat kunnat: Rovaniemi, Kemi, Tornio ja Kemijärvi. Pilotti kestää vuoden 2022 loppuun. Pilotin kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat ammattikouluttamattomat nuoret.

Pyrimme löytämään ratkaisuja juuri sinun polkusi avaamiseksi kohti työelämää. Pääset kehittämään kanssamme räätälöidyn mallin vastaamaan Sinun tarpeitasi, sisältäen esimerkiksi:

  • työelämävalmiuksien lisäämistä ja valmentautumista oppisopimusta ajatellen
  • tutustumisjakso työhön ennen mahdollista oppisopimuskoulutusta
  • verkoston tuki polkusi eri vaiheissa
  • ammatinvalinnanohjausoppimis- ja työelämävalmiuksien kartoitus

Kohti oppisopimusta -pilotin esite (pdf)

LaNuti

Lapin nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta löydät lappilaisille nuorille tarkoitettua ajankohtaista asiaa ja infoa moneen lähtöön.

ABI-infot

Aamos Group Oy:n tekemistä ABI-info videoista saat tietoa työnhaun aloittamisesta, työnhausta sekä TE-toimiston sinulle tarjoamista palveluista. Tutustu videoihin ja aloita työnhakusi!

Nuorten aikuisten osaamisohjelma

Oletko alle 30-vuotias? Puuttuuko sinulta ammatillinen koulutus? Tutustu nuorten aikuisten osaamisohjelmaan.