Palvelut asiakkaille

Näiltä sivuilta löydät Lapin TE-toimiston asiakkailleen tarjoamat maksuttomat palvelut. Valmennukset, rekrytointitapahtumat ja muut ajankohtaiset infot löytyvät myös tapahtumakalenterista. Valtakunnalliset ja kaikille TE-toimistoille yhteiset palvelut löytyvät valtakunnallisilta TE-palveluiden verkkosivuilta.

TapahtumakalenteriValtakunnalliset TE-palveluiden verkkosivut
Lapin TE-palveluiden Palvelutarjottimen kautta löydät niin ikään kootusti tietoa tarjoamistamme alueellisista työvoimapalveluista. Palvelutarjotin on räätälöity paikallisia tarpeita ja työmarkkinoita varten, erityisesti työnhakijoiden näkökulmasta täydentämään Lapin TE-palveluiden varsinaisia verkkosivuja. Sivuston kautta saat mm. apua ja neuvoja työnhakuun, löydät mahdollisuuksia osaamisesi kehittämiseen sekä saat tietoa itsesi työllistämisestä ja yrittäjyydestä.

Lapin Palvelutarjotin (lapinte-palvelutarjotin.fi)
Ohjausta ja neuvontaa työnhakuun liittyvissä asioissa löydät Lapin TE-palveluiden Apua työnhakuun -sivulta. Palveluohjaajat auttavat sinua työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. Tutustu myös Työnhaunohjaus-webinaareihimme kuten Työnhaun startti-info -webinaariin.

Apua työnhakuun
Osaamis- ja ammattitaitokartoitus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat erillistä, tavallista perusteellisempaa osaamisen tai ammattitaidon kartoittamista.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus
Maahanmuuttajien alkukartoitukseen ja kieli- ja kulttuurivalmennukseen (KIEKU) asiakkaat ohjautuvat TE-toimiston kautta.

Tarjoamme myös valmennuksia eri tilanteisiin. Valmennuksiamme ovat Non Stop -työnhakuvalmennus verkossa, Kompassi-valmennukset sekä yrittäjyysvalmennukset. Tarjolla oleviin valmennuksiin voit pääsääntöisesti ilmoittautua itse verkon kautta.

Valmennukset
Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, saat meiltä tukea työllistymiseen. Työhönvalmennus tai kuntouttava työtoiminta voivat toimia väylänä työelämään.

Tukea työllistymiseenTyöhönvalmennusKuntouttava työtoiminta – kunta tukee työllistymistäsi
Muita TE-toimiston tarjoamia palveluita työnhakijoille ovat työkokeilu, koulutuskokeilu, työvoimakoulutus ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Työkokeilun kautta työmarkkinoilleTukea koulutuksen ja työuran ratkaisuihinTyövoimakoulutusOmaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella
Olemme mukana useissa hankkeissa, joiden kautta voit myös saada palvelua. Tutustu hankkeisiin:

Hankkeet
Aloittavalle yrittäjälle tarjolla on StarttiPlus -palvelu, jossa starttirahalla aloittava yrittäjä saa tukea ja sparrausta yritystoiminnan kehittämiseen.

StarttiPlus -palvelu
Oletko työnantaja? Palvelusi löydät Työnantaja-sivultamme. Myös Lapin ELY-keskus tarjoaa yrittäjille erilaisia valmennuksia ja kursseja.

TyönantajalleLapin ELY-keskuksen tapahtumakalenteri (ely-keskus.fi)
Lisätietoja valmennuksistamme ja ilmoittautumisohjeet saat nettisivultamme Valmennukset-sivulta. Etsi joukosta omaa tarvettasi parhaiten vastaava palvelu ja ilmoittaudu mukaan!

Valmennukset