Palvelut asiakkaille

Näiltä sivuilta löydät Lapin TE-toimiston asiakkailleen tarjoamat maksuttomat palvelut. Valmennukset, rekrytointitapahtumat ja muut ajankohtaiset infot löytyvät myös tapahtumakalenterista.Valtakunnalliset ja kaikille TE-toimistoille yhteiset palvelut löytyvät valtakunnallisilta TE-palveluiden verkkosivuilta.

Lapin TE-palveluiden Palvelutarjottimen kautta löydät niin ikään kootusti tietoa tarjoamistamme alueellisista työvoimapalveluista. Palvelutarjotin on räätälöity paikallisia tarpeita ja työmarkkinoita varten, erityisesti työnhakijoiden näkökulmasta täydentämään Lapin TE-palveluiden varsinaisia verkkosivuja. Sivuston kautta saat mm. apua ja neuvoja työnhakuun, löydät mahdollisuuksia osaamisesi kehittämiseen sekä saat tietoa itsesi työllistämisestä ja yrittäjyydestä.

Tutustu Lapin Palvelutarjottimeen (lapinte-palvelutarjotin.fi)

Mikäli tarvitset ohjausta ja neuvontaa työnhakuun liittyvissä asioissa katso apua työnhakuun. Palveluohjaajat auttavat sinua työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. Tutustu myös Työnhaunohjaus webinaareihimme kuten Työnhaun startti-info -webinaariin.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat erillistä, tavallista perusteellisempaa osaamisen tai ammattitaidon kartoittamista.

Maahanmuuttajien alkukartoitukseen ja kieli- ja kulttuurivalmennukseen (KIEKU) asiakkaat ohjautuvat TE-toimiston kautta.

Tarjoamme valmennuksia eri tilanteisiin, nämä löydät verkkosivuiltamme kohdasta valmennukset. Valmennuksiamme ovat Non Stop -työnhakuvalmennus verkossa, Kompassi-valmennukset sekä yrittäjyysvalmennukset. Tarjolla oleviin valmennuksiin voit pääsääntöisesti ilmoittautua itse verkon kautta.

Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, katso tukea työllistymiseen. Työhönvalmennus tai kuntouttava työtoiminta voivat toimia väylänä työelämään.

Muita TE-toimiston tarjoamia palveluita työnhakijoille ovat työkokeilu, koulutuskokeilu, työvoimakoulutus ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Olemme mukana useissa hankkeissa, joiden kautta voit myös saada palvelua. Tutustu hankkeisiin!

Aloittavalle yrittäjälle tarjolla on StarttiPlus -palvelu, jossa starttirahalla aloittava yrittäjä saa tukea ja sparrausta yritystoiminnan kehittämiseen.

Oletko työnantaja? Palvelusi löydät täältä: työnantajapalvelut. Myös Lapin ELY-keskus tarjoaa yrittäjille erilaisia valmennuksia ja kursseja.

Lapin ELY-keskuksen tapahtumakalenteri (ely-keskus.fi)

Lisätietoja valmennuksistamme ja ilmoittautumisohjeet saat vasemmalta löytyvistä linkeistä. Etsi joukosta omaa tarvettasi parhaiten vastaava palvelu ja ilmoittaudu mukaan!