Palvelut asiakkaille

Näiltä sivuilta löydät Lapin TE-toimiston asiakkailleen tarjoamat maksuttomat palvelut. Valmennukset, rekrytointitapahtumat ja muut ajankohtaiset infot löytyvät myös tapahtumakalenterista. Valtakunnalliset ja kaikille TE-toimistoille yhteiset palvelut löytyvät Työmarkkinatori-sivustolta.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat erillistä, tavallista perusteellisempaa osaamisen tai ammattitaidon kartoittamista.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus

Maahanmuuttajien alkukartoitukseen ja kieli- ja kulttuurivalmennukseen (KIEKU) asiakkaat ohjautuvat TE-toimiston kautta.

Työ- ja toimintakyvyn arviointipalvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on diagnosoitu jokin vamma tai sairaus, jonka arvioidaan vaikuttavan mahdollisuuksiin saada työtä. Palvelun tavoitteena on antaa selkeämpi kuva omasta työkyvystä ja arvioida työ- ja toimintakykyä suhteessa realistiseen hakuammattiin tai suunniteltuun koulutukseen.

Työ- ja toimintakyvyn arviointipalvelu

Tarjoamme myös valmennuksia eri tilanteisiin. Valmennuksiamme ovat Stop and Go -valmennus ja UraSprintti-valmennus. Tarjolla oleviin valmennuksiin voit pääsääntöisesti ilmoittautua itse verkon kautta. Lisätietoja valmennuksistamme ja ilmoittautumisohjeet saat nettisivultamme Valmennukset-sivulta. Etsi joukosta omaa tarvettasi parhaiten vastaava palvelu ja ilmoittaudu mukaan!

Valmennukset

Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, saat meiltä tukea työllistymiseen. Työhönvalmennus tai kuntouttava työtoiminta voivat toimia väylänä työelämään.

Muita TE-toimiston tarjoamia palveluita työnhakijoille ovat työkokeilu, koulutuskokeilu, työvoimakoulutus ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Olemme mukana useissa hankkeissa, joiden kautta voit myös saada palvelua. Tutustu hankkeisiin:

Hankkeet

Aloittavalle yrittäjälle tarjolla on StarttiKoutsi -palvelu, jossa starttirahalla yritystoimintaa suunnitteleva saa ohjausta ja neuvontaa yrittäjävalmiuksiin, yritystoiminnan kannattavuuteen ja liiketoiminnan edellytyksiin.

StarttiKoutsi -palvelu

Oletko työnantaja? Palvelusi löydät Työnantaja-sivultamme. Myös Lapin ELY-keskus tarjoaa yrittäjille erilaisia valmennuksia ja kursseja.

Päivitetty: 28.08.2023