Työnantaja

Lapin TE-palvelut tarjoavat yrityksille monipuolisia ja räätälöityjä rekrytointipalveluita. Meidän kauttamme voit julkaista avoimia työpaikkailmoituksia, pyytää apua sopivien ehdokkaiden etsimiseen, selvittää muun muassa rekrytointikoulutuksen tai kansainvälisen rekrytoinnin ratkaisuja sekä hakea tukea ja apua rekrytointiin (mm. palkkatuki). Autamme myös työvoiman vähennystilanteissa.

Palvelumme ovat pääasiassa maksuttomia ja räätälöitävissä yrityksen tarpeisiin.

TE-palvelut ovat myös osa Team Finland -verkostoa. Tarjoamme apua ja neuvontaa yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvissä julkisissa palveluissa. Ota yhteyttä yritysasiantuntijaamme ja kutsu meidät keskustelemaan yrityksesi tarpeista ja palveluistamme lisää. Tapaamiset voidaan toteuttaa myös virtuaalisina Teamsin kautta. Kysy meiltä lisää!

Klikkaa alla olevia linkkejä tai selaa eteenpäin nähdäksesi sivun eri sisällöt.

Ota yhteyttä Lapin TE-toimistoon

Voit jättää yhteydenottopyynnön työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelussa. Oma asiointi -verkkopalvelu kokoaa yhteen kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Palveluun kirjaudutaan TE-palveluiden sivuilla näkyvästä Oma asiointi -painikkeesta.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: tyonantajapalvelut.lappi@te-toimisto.fi

Ota yhteyttä Lapin TE-toimiston työnantaja- ja yrityspalveluiden puhelinpalveluun 0295 039 502 (ma-pe klo 9.00-16.15)

RekryLappi

Osa monikanavaista rekrytointiviestintää.

RekryLappi tuo esille monipuolisesti Lapin ura- ja työmahdollisuuksia somekanavissaan IG @rekrylappi, FB @rekrylappi. Julkaisut on kohdennettu lappilaisille ja Lappiin muuttoa harkitseville työnhakijoille. Palvelu on maksuton ja osa Lapin TE-toimiston monikanavaista viestintää.

 • Nostoja Lapin alueen työpaikoista ja uramahdollisuuksista
 • Työnhakuun ja Lappiin liittyviä vinkkejä
 • Kevyet työpaikka-livet

Mikäli yrityksesi tai organisaatiosi työntekijän etsintä hyötyisi lisänäkyvyydestä ota yhteyttä!

Julkaisut ovat mahdollisia julkaisukalenterin puitteissa.

Yhteydentotot: Uula Kuvaja, viestintäasiantuntija, markkinointi.lappi@te-toimisto.fi

Kansainvälinen rekrytointi

Jos haluat rekrytoida yritykseesi kansainvälisiä työntekijöitä, tutustu kansainvälisen rekrytoinnin palveluihin ja työlupa-asioihin:

EURES-asiantuntijamme auttavat sinua, kun haluat rekrytoida työvoimaa Euroopasta. EURES-asiantuntijoilla on eurooppalaisten työmarkkinoiden tuntemusta ja he toimivat linkkinä rekrytoinnissa. EURES-palvelut ovat maksuttomia ja niihin kuuluu myös muun muassa rekrytoinnin käynnistäminen, yrityksen avoimien työpaikkojen markkinointi, tarvittaessa rekrytointitilaisuuden järjestäminen ja ulkomaisten työntekijöiden neuvonta.

Ota yhteyttä Lapin TE-toimiston EURES-asiantuntijoihin ensisijaisesti sähköpostitse: eures.lappi@te-toimisto.fi. Kaikkien EURES-asiantuntijoiden yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme.

Palkkatuki ja vuorotteluvapaa

Lue lisää vuorotteluvapaasta ja palkkatuesta alla olevista linkeistä.

Tarvittaessa ota yhteyttä: vuorotteluvapaa.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Tarvittaessa ota yhteyttä: palkkatuki.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Palkkatuki- sekä vuorotteluvapaa-asioissa sinua palvelevat:

 • Jarmo Hurtig
 • Maarit Kangas
 • Minna Lehto
 • Riitta Varonen
 • Armi Ranta

Työkykypalvelut

Työnantajana voit saada TE-palveluista työkykykoordinaattorin tueksesi työntekijöiden työkykyasioihin liittyen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi osatyökykyisen työntekijän rekrytointi, hänen työssä jatkaminen tai työssä tapahtuvat muutostilanteet.

Kun työkykyasiat tai työn räätälöinnin seikat osatyökykyisen työntekijän kohdalla askarruttavat, työkykykoordinaattori on tukenasi ratkaisemassa työkykyyn liittyviä asioita. Työkykykoordinaattorin kautta voit saada tietoa palkkaukseen tai työolosuhteiden järjestelyyn liittyvistä taloudellisista tuista. Voit saada myös ohjausta ja tarvittavaa seurantaa työn arjen sujumiseksi.

Lue lisää työnantajan työkykypalvelusta:

Henkilöstön kehittäminen ja muutostilanteet

Yritys tai muu työnantaja voi kouluttaa nykyisiä tai uusia työntekijöitään yhteistyössä TE-palvelujen kanssa. TE-palvelut suunnittelevat ja toteuttavat ammatillista koulutusta usein yhteistyössä työnantajien kanssa.

Lue lisää erilaisista koulutusmahdollisuuksista:

Yhteishankintakoulutuksesta uutta osaamista

Yhteishankintakoulutuksella yritys voi

 • etsiä ammattitaitoisia työntekijöitä, silloin kun yrityksen tarvitsemia osaajia ei valmistu muusta koulutuksesta
 • saada henkilöstölleen räätälöityä ammatillista perus- tai lisäkoulutusta, jota toteutetaan esimerkiksi määräaikaisissa lomautustilanteissa
 • auttaa taloudellisesta tai tuotannollisesta syystä irtisanottuja työntekijöitään löytämään uuden ammatin tai työpaikan tai tukea toistaiseksi lomautettuja työntekijöitään.

Teollisuusmätsi -palvelu esimerkkinä yhteishankinnasta

Kehitätkö yrityksesi toimintaa? Tarvitsetko uutta ja osaavaa työvoimaa? Teollisuusmätsi -palvelu yhdistää alan yritykset ja rekrytoitavat työntekijät räätälöitävien koulutuspalveluiden muodossa. Palvelu tuottaa osaamista ja työvoimaa yrityksen tarpeeseen ja tehtäviin soveltuvina kokonaisuuksina. Koulutus soveltuu kaikenkokoisille yrityksille ja siinä henkilövalinnat tehdään aina yhdessä yrityksen kanssa. Koulutus toteutetaan yhteishankintakoulutuksena ja yritys maksaa vain osan sen hankintakustannuksista.

Lue lisää palvelusta:

Henkilöstön vähentäminen ja lomauttaminen

Jos sinun on irtisanottava työntekijöitä tuotannollisista ja taloudellisista syistä, tutustu muutosturvaan. Muutosturva auttaa sekä työnantajaa että irtisanottavaa työntekijää.

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnantaja keskeyttää sopimukseen perustuvan työnteon ja palkanmaksun väliaikaisesti. Lomautuksen aikana työsuhde säilyy muuten voimassa.

Toimita muutosneuvotteluesitykset osoitteeseen muutosturva.lappi@te-toimisto.fi.

Saat apua henkilöstön vähentämiseen ja lomautuksiin liittyvissä asioissa asiantuntijoiltamme:

Katja Suopajärvi
katja.suopajarvi@te-toimisto.fi
0295 039 669

Paula Kursu
paula.kursu@te-toimisto.fi
0295 039 598

Lapin ELY-keskuksen tarjoamat palvelut

Kiinnostaako yritystäsi kasvu ja kansainvälistyminen? Lapin ELY-keskuksen kansainvälistymispalvelut ja Team Finland -verkosto tarjoavat apua.

Oma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva verkkopalvelu yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien tehtävien hoitamiseen.

Yritysten kehittämispalveluissa tarjotaan Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Pohjois-Suomen yrityspalvelukartta kokoaa yhden sivuston alle eri julkisten toimijoiden tarjoamat yrityspalvelut.

Sivu päivitetty 24.1.2024

Päivitetty: 24.01.2024