Työnantaja

TE-palvelut tarjoaa työnantajille ja yrittäjille monipuolisia palveluita erilaisiin tilanteisiin. Klikkaa alla olevia linkkejä tai selaa eteenpäin nähdäksesi sivun eri sisällöt.

Ota yhteyttä

Voit jättää yhteydenottopyynnön työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelussa. Oma asiointi -verkkopalvelu kokoaa yhteen kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Palveluun kirjaudutaan TE-palveluiden sivuilla näkyvästä Oma asiointi -painikkeesta.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: tyonantajapalvelut.lappi@te-toimisto.fi

Puhelinnumero työnantajien puhelinpalveluun 0295 039 502 (ma-pe klo 9.00-16.15)

Työnantajan Oma asiointi -verkkopalveluIlmoita avoin työpaikkaPalvelut ja yhteystiedot yrityksille ja työnantajille (pdf)

Muutosturva

Irtisanomistilanteissa muutosturvan tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa irtisanotun pääsyä uuteen työhön.

Muutosturvasta työnantajan kannalta

Lomauttaminen

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnantaja keskeyttää sopimukseen perustuvan työnteon ja palkanmaksun väliaikaisesti. Lomautuksen aikana työsuhde säilyy muuten voimassa.

Lomauttaminen työnantajan kannaltaOhjevideo työnantajille lomautustilanteessa (youtube.com)

Kyllä löytyy! -kampanja

"Kyllä löytyy"-kampanjan tavoitteena on etsiä ratkaisuja ja auttaa löytämään osaavia työntekijöitä yritysten erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Kampanjan avulla niin ikään vahvistetaan TE-palvelujen tunnettavuutta erityisesti pk-yrityksille ja tiivistetään yritysyhteistyötä. Palvelut ovat pääsion maksuttomia ja räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaisesti.

Lapin TE-palvelut työnantajille ja alkaville yrittäjille (pdf)

Työllistä taidolla -palvelu

Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin. Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten.

Työllistä taidolla -palvelu ja siihen ilmoittautuminen

Teollisuusmätsi -palvelu

Kehitätkö yrityksesi toimintaa? Tarvitsetko uutta ja osaavaa työvoimaa? Teollisuusmätsi -palvelu yhdistää alan yritykset ja rekrytoitavat työntekijät räätälöitävien koulutuspalveluiden muodossa. Palvelu tuottaa osaamista ja työvoimaa yrityksen tarpeeseen ja tehtäviin soveltuvina kokonaisuuksina. Koulutus soveltuu kaikenkokoisille yrityksille ja siinä henkilövalinnat tehdään aina yhdessä yrityksen kanssa. Koulutus toteutetaan yhteishankintakoulutuksena ja yritys maksaa vain osan sen hankintakustannuksista.

Lue lisää palvelusta: REDU:n Teollisuusmätsi -palvelu (pdf) / Lappian Teollisuusmätsi -palvelu (pdf)

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

Tutustu TE-palveluihin faktalehtien ja linkkien avulla, joihin on koottu tärkeimmät TE-palvelut yrityksille ja työnantajille.

Palvelukartta alkaville ja toimiville yrityksille (yrityspalvelukartta.fi)

Lue lisää vuorotteluvapaasta ja palkkatuesta alla olevista linkeistä.

VuorotteluvapaaTarvittaessa ota yhteyttä: vuorotteluvapaa.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

PalkkatukiTarvittaessa ota yhteyttä: palkkatuki.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Hyödyllisiä linkkejä

TE-palvelut työnantajilleTukea rekrytointiinHenkilöstön kehittäminen ja muutostilanteetVuorotteluvapaaAvoimen työpaikan ilmoittaminen TE-palveluiden järjestelmään (youtube.com)LinkedIn-tilin luominen (youtube.com)Twitter-tilin luominen (youtube.com)

Kansainvälinen rekrytointi

Eures auttaa rekrytoinnissa Euroopasta Uudet EURES-palvelut (ely-keskus.fi)Pohjoiskalotin Rajaneuvonta (rajaneuvonta.fi)Työlupa-asiat (EU/ETA -maiden ulkopuolella)

Seudulliset yrityspalvelut

Oma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva verkkopalvelu yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien tehtävien hoitamiseen.

Yritys-Suomi (yrityssuomi.fi)Oma Yritys-Suomi (oma.yrityssuomi.fi)

Yritysten kehittämispalvelut

Nämä ELY-keskusten uudet palvelut tarjoavat Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Yritysten kehittämispalvelu (yritystenkehittamispalvelut.fi)

Apua kasvuun ja kansainvälistymiseen

Kiinnostaako yritystäsi kasvu ja kansainvälistyminen? Lapin ELY-keskuksen kansainvälistymispalvelut ja Team Finland verkosto tarjoavat apua.

Yrityksen kansainvälistyminen (ely-keskus.fi)Team Finland (team-finland.fi)

Ammattibarometri

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen asiantuntijanäkemyksen keskeisten ammattien työmarkkinanäkymistä lähitulevaisuudessa ja se laaditaan kaksi kertaa vuodessa.

Ammattibarometri (ammattibarometri.fi)

Päivitetty 14.1.2021
Oma
asiointi

Pohjoiskalotin Rajaneuvonta logo.