Ammatinvalinta ja uraohjaus

Ammatinvalinnan ja uraohjauksen esittelyvideo (youtube.com)

Miten ohjaukseen pääsee?

Helpoiten voit ilmoittautua mukaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen (webropol.com), jonka jälkeen ammatinvalinnanohjaajamme on sinuun yhteydessä viiden arkipäivän sisällä 0295-alkuisesta numerosta.

Halutessasi voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostilla Lapin TE-toimistoon osoitteeseen avo.lappi(at)te-toimisto.fi otsikolla "yhteydenottopyyntö – psykologi." Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja asuinpaikkakuntasi. Voit myös soittaa valtakunnalliseen ammatinvalinnan ja uraohjauksen puhelinnumeroon tai jättää yhteydenottopyynnön TE-toimistoon Oma asiointi -palvelussa. Mikäli sinulla ei ole mahdollista jättää yhteydenottopyyntöä sähköisesti, voit jättää sen soittamalla numeroon 0295 025 500.

Keskustelusta psykologin kanssa saatat hyötyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Et tiedä mikä ammatti tai koulutus sinua kiinnostaa tai on sopiva
 • Olet palaamassa takaisin työelämään poissaolon jälkeen
 • Opintosi uhkaavat keskeytyä tai ovat keskeytyneet
 • Sinun on vaikea työllistyä nykyisellä koulutuksellasi
 • Pohdit koulutuksesi täydentämistä tai uudelleenkouluttautumista uudelle alalle
 • Terveydelliset tekijät hankaloittavat sopivan ja soveltuvan työn tai ammatin löytämistä

Ammatinvalinnan ja uraohjauksen palvelunumero

Keskustelutukea ammatinvalintaan ja uraohjaukseen saat ma-pe klo 12.00-14.00 numerosta: 0295 039 603. Kanssasi keskustelevat Lapin TE-toimiston psykologit, jotka ovat urasuunnittelun ja työelämän muutostilanteiden ammattilaisia. Päivystäjä auttaa sinua pohtimaan keinoja, miten voit helpottaa tilannettasi, löytää uusia voimavaroja ja ratkaista ongelmiasi. Huomioithan, että puhelinpäivystyksessä ei hoideta työttömyysturvaan liittyviä asioita.  

Mitä ammatinvalinnanohjaus on?

 • Ammatinvalinnanohjaus on pääasiallisesti keskustelua, tulet kuulluksi ja asioihisi paneudutaan
 • Ohjauksen tavoitteena on tukea ja auttaa sinua tulevaisuutesi ratkaisujen tekemisessä
 • Ohjaus on luottamuksellista ja maksutonta
 • Yksittäinen ohjauskeskustelu on noin tunnin mittainen, kertoja on yleensä useampia
 • Ohjaukseen voi sisältyä myös mm. kotitehtäviä, testejä, työ- ja koulutuskokeiluja

Ammatinvalinta- ja uraohjauspsykologin voit tavata ajanvarauksella TE-toimiston asiointipisteissä. Tähän on lisäksi mahdollisuus myös kunnissa, joissa on Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ylläpitämä Virtu-piste. Myös puhelinohjaus on mahdollista.

Ammatinvalintaan ja uraohjaukseen voit tutustua tarkemmin te-palvelut.fi -sivustolla kohdassa: Ammatinvalinta ja koulutus.

Liikenne- ja tapaturmavakuutuksen (vkk.fi), työeläkeyhtiöiden (tela.fi) tai Kelan (kela.fi) ammatilliseen kuntoutukseen oikeutetut voivat saada tarvitsemaansa ohjausta omalta kuntoutustaholtaan.

Koulutusneuvonta

Kun jo tiedät, mitä haluat opiskella, mutta haluaisit lisätietoa koulutuksen sisällöstä, opintojen rahoituksesta tai koulutukseen hakeutumisesta, ota yhteyttä suoraan koulutusneuvontaan: TE-puhelinpalveluiden koulutusneuvontaan.

Voit myös lähettää kysymyksesi Koulutusneuvonnan Facebook-sivulle (facebook.com).

Hyödynnä myös Lapin koulutusneuvonta, kun mietit vaihtoehtoja koulutukseen, työhön ja tulevaisuuteen. Palvelu on maksutonta, luotettavaa ja henkilökohtaista. Lapin koulutusneuvonta

Oma
asiointi

AVO-ohjelma.

 

Lapin koulutusneuvonta