null Nopeammin töihin, monipuolisempia keinoja työnhakuun

Uudellamaalla julkinen ja yksityinen työnvälitys yhdistivät voimansa

Uudenmaan TE-toimistossa aloitetaan heinäkuussa 2016 kaksi uutta ostopalvelukokeilua, joiden tärkeimpänä tavoitteena on työnhakijoiden nopea pääsy töihin.

Äkkilähtö työhön! -nimeä kantavissa kokeiluissa julkisen ja yksityisen työnvälityksen yhteistyötä on tiivistetty. Uudenmaan TE-toimiston lisäksi palveluihin osallistuu kuusi yksityisen työnvälityksen palveluntuottajaa.

"Kilpailuttamamme palveluntuottajat ovat alallaan tunnettuja tekijöitä, joilla on vahvat intensiteetit tämän kaltaisten palveluiden tuottamiseen", Uudenmaan TE-toimiston kehittämiskoordinaattori Jani Honkanen uskoo.

Työttömyysajan lyhentämisen lisäksi uusilla palveluilla halutaan löytää ennakkoluulottomia ja tuoreita työnhaun tapoja sekä edistää yrittäjyyttä. Kokeiluihin on varattu käytettäväksi miljoona euroa hallituksen kärkihankerahoja.

"Molemmille hankkeille yhteistä on tulosperusteinen malli, jossa palveluntuottajille maksetaan asiakkaan työpaikan saamiseen johtaneesta tuloksesta. Heille on annettu vapaat kädet toteuttaa palvelua miten haluavat."

Äkkilähtö työhön! -palvelulla kaksi eri kohderyhmää

Ensimmäisen kokeilun kohderyhmää ovat 3–6 kuukautta työttöminä olleet majoitus- ja ravitsemusalan sekä kauppa- ja myyntialan henkilöt.

"Pyrimme siihen, että tähän palveluun osallistuvista henkilöistä noin puolet olisi alle 30-vuotiaita ja noin puolet 30–50-vuotiaita. Haluamme auttaa nuoria saamaan jalansijaa kasvavilta aloilta", Jani Honkanen toteaa.

Toinen kokeilu on puolestaan suunnattu 3–6 kuukautta työttöminä olleille ICT-, digi- ja markkinointialojen työnhakijoille. 

"Tämä vastaa erityisesti ICT-alan murrokseen haastavassa talous- ja työmarkkinatilanteessa. Ala on jatkuvassa muutostilassa, jolloin laadukkaalle työmarkkinoiden raaka-aineelle on aina työmahdollisuuksia tarjolla."

Äkkilähtö työhön! -ostopalvelukokeilut kestävät vuoden 2017 loppuun asti.

Yksityisen työnvälityksen palveluntuottajista mukana ovat Manhelp Oy, ManpowerGroup Oy, Opteam, Saranen Consulting Oy, Spring House Oy ja TalentGate Oy.

Lisätietoja:

http://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa-akkilahto-tyohon

Kuvateksti: Uudenmaan TE-toimiston kehittämiskoordinaattori Jani Honkanen odottaa ostopalvelukokeiluilta hyviä tuloksia.