Usein kysyttyä EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta

 

Asiakastietojen käsittely TE-toimistossa perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen (Laki julkisesta työvoimapalvelusta 916/2012).

 

Henkilötietoja käsitellään työ- ja elinkeinotoimistossa virkavastuulla. Järjestelmän käyttöoikeuksien hallinnalla on varmistettu, että järjestelmään tallennettuja tietoja voivat tarkastella vain siihen oikeutetut virkailijat. Virkailijoiden käyttöoikeudet määrittelee ko. toimiston johtaja tai TE-toimiston työjärjestyksessä määrätty muu virkamies.

 

Alle on koottu tietosuoja-asetukseen liittyviä keskeisimpiä kysymyksiä.

 

Mistä saan tietoa ja ohjeita omien tietojeni tarkastamiseen?

Voit tarkistaa tietosi TE-palveluiden asiakastietojärjestelmästä Oma asiointi -palvelussa.

 

» Ohjeita omien tietojen tarkastamiseen


» Tulostettava lomake EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisen tietopyynnön tekemiseksi

 

Voinko kieltää tai rajoittaa tietojeni käsittelyä?

Asiakkaan oikeus kieltää tai rajoittaa tietojen käsittelyä ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

 

Voinko poistaa tietojani?

Oikeus poistaa tietoja ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

 

Voinko kieltää tietojeni luovuttamisen toiselle viranomaiselle?

Oikeus poistaa tietoja ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

 

Voinko saada tietää, kuka on katsellut tietojani?

Työ- ja elinkeinotoimisto ei pysty tarjoamaan lokitietoja tietojen katselusta. Asiakaspalvelun tietojärjestelmäämme jää aina merkintä, kun virkailija kirjautuu sisään.  Järjestelmään ei kuitenkaan tallennu, kenen tietoja virkailija on katsellut.

 

Miten suojaan tietojani asioidessani TE-toimistossa?

  • Huolehdi, ettei papereitasi unohdu tulostimeen/skanneriin.
  • Tyhjennä käyttämäsi asiakastietokoneen selainhistoria.
  • Ole varovainen puhuessasi henkilökohtaisista asioistasi avoimessa aulatilassa.

Kuka on tietosuojavastaava?

Uudenmaan TE-toimiston tietosuojavastaava on KEHA-keskuksen tietosuojavastaava Miika Pentikäinen. Tietosuojavastaan tavoitat sähköpostitse osoitteesta tietosuoja.keha@ely-keskus.fi.

 

» Oma asiointi -palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot