Asioiden käsittelyajat

Käsittelyaika lähtee kulumaan siitä, kun olet toimittanut kaikki pyydetyt asiakirjat. Muistathan, että Oma asiointi -palvelun kautta voit työnhaun käynnistämisen lisäksi seurata joidenkin asioiden käsittelyä. Lisäksi voit katsella ja muuttaa omia tietojasi sekä lähettää sen kautta myös yhteydenottopyynnön:

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Työnhakijaksi ilmoittautumisten käsittelyaika vaihtelee hieman Uudenmaan alueen eri paikkakuntien välillä. Käsittelemme nyt 16.–21.2.2021 Oma asiointi -palvelun kautta tulleita työnhakijaksi ilmoittautumisia (tilanne 23.2.2021).

Työttömyysturva

Käsittelemme työnhakijoiden työttömyysturva-asioita koskevat selvityspyynnöt joko peruskäsittelyssä tai asiantuntijakäsittelyssä. Työttömyysturvan asiantuntijakäsittelyssä olevien selvityspyyntöjen käsittelyaika on keskimäärin 19 vuorokautta (tilanne 26.2.2021). Peruskäsittelyssä tehdyt työttömyysturvapäätökset ovat yleensä tätä nopeampia. Näet päätöksen verkossa Oma asiointi -palvelussa heti, kun se on tehty. Kela tai työttömyyskassasi saa päätöksen heti tietoonsa.

Peruskäsittely

  • Peruskäsittelyssä tehdään päätökset esimerkiksi näissä tilanteissa: lomautus, työstä irtisanominen tuotannollisista ja taloudellisista syistä, määräaikaisen työn päättyminen

Asiantuntijakäsittely

  • Asiantuntijakäsittelyssä tehdään päätökset esimerkiksi näissä tilanteissa: työstä irtisanoutuminen, opiskelu, yrittäjyys

Kirjaamoon lähetetty sähköposti

Käsittelemme tällä hetkellä kirjaamoon 26.1. saapuneita sähköpostiviestejä (tilanne 29.1.2021).

Työluvat

Tällä hetkellä käsittelemme tammikuussa 2021 saapuneita hakemuksia.

Työkokeilu

Työkokeilusopimusten käsittelyaika on noin 2 viikkoa siitä, kun työnhakutietosi ovat kunnossa ja työkokeilusopimus on toimitettu TE-toimistoon.

Palkkatuki

Uudenmaan TE-toimisto käsittelee sähköisesti saapuneet Katso-tunnisteilla tehdyt palkkatukihakemukset niiden saapumisjärjestyksessä niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 10 arkipäivän sisällä hakemuksen saapumisesta. Paperisena tai skannattuna toimitettujen palkkatukihakemusten kohdalla tulee varautua arviolta noin kolmen viikon käsittelyaikaan, loma- ja ruuhka-aikoina pidempäänkin. Työsuhde voi alkaa vasta kun TE-toimisto on myöntänyt palkkatuen.

Starttiraha

Starttihakemuksen käsittelyaika on noin 2 viikkoa siitä, kun kaikki päätöksen tekemiseen liittyvät tiedot ja asiakirjat on toimitettu TE-toimistoon. Starttirahaa kannattaa hakea verkossa, jossa voi myös seurata hakemuksen käsittelyä. Tämän jälkeen TE-toimiston työnantaja- ja yrityspalveluiden asiantuntija ottaa yhteyttä starttirahan hakijaan.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella

Omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella liittyvät käsittelyajat ovat noin 2 viikkoa siitä, kun lomakkeet on toimitettu TE-toimistoon. Kesäaikaan käsittelyajat saattavat pidentyä opiskelijavalintojen julkaisuista johtuen.

Työvoimapoliittinen kotoutumiskoulutus

Koulutusyksikön tiedote työvoimapoliittisen kotoutumiskoulutuksen (aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus) ajalla 1.9.2020–14.12.2020 aloittaneista:

Mediaanijonotusajat Koulutusporttijärjestelmässä kielitaidon testauksesta kotoutumiskoulutuksen aloittamiseen Uudenmaan TE-toimiston toimipaikkojen jonoissa. Huom! Suuri yksilöllinen vaihtelu jonotusajoissa: 

Espoo           81 päivää  
Helsinki        87 päivää
Hyvinkää      68 päivää
Järvenpää    52 päivää
Lohja            17 päivää
Porvoo         38 päivää
Raasepori   160 päivää
Vantaa          83 päivää

Asiakkaiden lähettämä kirjeposti

  • TE-toimistoon lähetetty posti (PL 1003, 00521 HELSINKI) käsitellään 30 päivän kuluessa. Tässä ajassa esim. todistusjäljennökset kirjataan asiakkaiden tietoihin saapuneeksi.
  • Posti kirjataan saapuneeksi vastaanottopäivänä.

 

 

Oma
asiointi