Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, jossa yhdessä asiakkaan kanssa arvioidaan, suunnitellaan ja vastataan prosessivastuullisesti asiakkaan työllistymisprosessin etenemisestä.

Monialaisen yhteispalvelun tavoitteena on työttömien asiakkaiden työllistymisen tukeminen tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia kuntien sosiaali- ja terveyspalveluita, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja ja Kelan kuntoutuspalveluja.

Palvelua tarjotaan Uudenmaan alueella seuraavissa paikoissa: Helsinki, Vantaa (Vantaa, Kerava), Espoo (Espoo, Kauniainen), Itä-Uusimaa (Askola, (Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Sipoo), Keski-Uusimaa (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula) ja Länsi-Uudenmaan (Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti).

Milloin yhteispalveluun asiakkaaksi?

TE-toimiston, kunnan tai Kelan asiantuntija arvioi monialaisen yhteispalvelun tarpeen silloin kun olet;

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää
  • täyttänyt 25 vuotta ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 12 kuukautta
  • alle 25-vuotias ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 6 kuukautta

Mikäli työllistymisesi edistäminen edellyttää TE-toimiston, kunnan ja Kelan järjestämisvastuulla olevien palvelujen ja palveluprosessin yhteensovittamista, ohjaa asiantuntija sinut monialaiseen yhteispalveluun. Voit myös itse kysyä omalta TE-toimiston asiantuntijaltasi mahdollisuudestasi saada palvelua monialaisesta yhteispalvelusta.

 

 

 

Päivitetty: 18.08.2023