Maahanmuuttaja

Voit tutustua Suomessa asumiseen ja työskentelyyn Ymmärrä Suomea -videoiden avulla. Videoiden kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, arabia, somali, dari, kurmandzi, sorani, thai, kiina, tigrinja, viro ja ranska.  Katso videot Kotona Suomessa -kanavalta:

Palvelut koronatilanteessa

Lue minkälaisia palveluja osaamiskeskukset tarjoavat työttömille maahanmuuttaneille koronatilanteessa:

Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3. ja päättyvät 30.6.2023. Kokeilujen aikana osa TE-palveluiden asiakkaista asioi pääasiassa oman kotikuntansa työllisyyspalveluissa ja osa asiakkaista jatkaa Uudenmaan TE-toimiston asiakkaana. Lue lisää Työllisyyden kuntakokeiluista Uudellamaalla:

Asiointi normaalioloissa

Tämä Uudenmaan TE-toimiston ohje koskee maahanmuuttajia ja sellaisia asiakkaita, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia.

Asiakkaaksi ilmoittautuminen ilman verkkopankkitunnuksia

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai olet kolmannen maan kansalainen, voit ilmoittautua verkkolomakkeella ilman tunnistautumista:

Voit myös ilmoittautua TE-toimistossa. Täytä ilmoittautumislomake huolellisesti ennen TE-toimistoon tuloa ja ota se mukaasi TE-toimistoon tulostettuna tai muistitikulla:

TE-toimiston sisääntuloaulassa asiantuntijamme auttavat tarvittaessa.

Kun tulet TE-toimistoon ensimmäisen kerran, ota mukaasi

  • passi tai henkilökortti
  • oleskelulupa ja/tai poliisilta saatu EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus
  • jos mahdollista, maistraatista saatu väestörekis­teriote tai asiakirja, jolla osoitat, että sinulla on suomalainen henkilötunnus (esimerkiksi Kela-kortti).

Toimita ajantasaiset lupatietosi TE-toimistoon

  • Pidä huolta, että oleskelulupasi ja passisi on voimassa. Hae uutta oleskelulupaa tai passia ennen edellisen voimassaolon loppumista. Toimita TE-toimistoon todistus siitä, että olet hakenut uutta oleskelulupaa tai passia.
  • Kun saat uuden oleskeluluvan, toimita kopio siitä TE-toimistoon. Jos oleskelulupasi ei ole voimassa etkä ole hakenut uutta oleskelulupaa ajoissa, työttömyysetuuden maksaminen voi katketa. Todistukset ja luvat toimitetaan TE-toimistoon virkailijan kanssa erikseen sopimallasi tavalla.
  • Siten asiakkuutesi pysyy voimassa ja sinulle voidaan tarjota TE-toimiston palveluita.