Nuorten palvelut

Nuorten palvelumme ovat tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Meiltä saat apua eri elämäntilanteisiin ja oman tulevaisuuden suunnitteluun. Jos et tiedä mistä aloittaa, tai tarvitset työhaun lisäksi apua esimerkiksi talouteen tai asumiseen liittyvissä asioissa, tule käymään Ohjaamossa.

Siirry haluamaasi kohtaan alla olevista linkeistä:

Työnhaku
Opiskelu ja koulutus
Apua ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun
Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva
Nuorisotakuu
Oman yrityksen perustaminen
Uudenmaan paikalliset palvelut
Ohjaamot
Oman kuntasi palvelut
Varusmiespalveluksen jälkeen
Hyödyllisiä linkkejä

Työnhaku

Ole ajoissa liikkeellä, jos harkitset työelämään siirtymistä, valmistut opinnoistasi tai olet jäämässä työttömäksi.  Lue lisää työnhaun aloittamisesta ja TE-palveluissa asioimisesta:

TE-palveluiden nuorten sivuilta löydät tietoa työkokemuksen hankkimisesta, kesätöistä ja muihin työhön liittyvistä asioista. Meiltä saat myös vinkkejä työnhakuun, kuten työhaastatteluun valmistautumiseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Vierailemalla paikallisessa Ohjaamossasi saat konkreettista apua esimerkiksi CV:n tekemiseen.

Tutustu myös työllistymistä edistäviin palveluihimme, kuten palkkatukeen ja työkokeiluun. Tapahtumakalenteristamme voit selailla Uudenmaan alueen rekrytointitapahtumia, webinaareja ja muita työnhakijoille suunnattuja tapahtumia.

Jos olet kiinnostunut työskentelemään ulkomailla, voit saada taloudellista tukea työllistymiseesi. Eka EURES-työpaikka-hankkeen tavoitteena on auttaa 18–35-vuotiaita nuoria löytämään harjoittelu- tai työpaikka toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista.

Opiskelu ja koulutus

Koulutetun on helpompi päästä töihin, mutta opiskelun aloittamiseen liittyy usein paljon pohdittavaa. Meiltä saat apua eri koulutusvaihtoehtojen kartoittamiseen sekä tietoa opiskelun rahoituksesta. Voit myös kääntyä puoleemme esimerkiksi tilanteessa, jossa sinulla on jäänyt tutkinnon suoritus kesken, tai jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa. Työvoimakoulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa.

Apua ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun

Mitä minä haluan tehdä isona? Vaikka työnhaussa on usein kysymys oman toimeentulon turvaamisesta, on myös oman tulevaisuuden suunnittelu pidemmällä tähtäimellä tärkeää. Uraohjaukseen ja ammatinvalintaan erikoistuneet psykologimme auttavat sinua ammatinvalintaan liittyvissä pohdinnoissasi tai esimerkiksi tilanteessa, jossa pohdit alanvaihtoa.

Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva

Oletko alle 25-vuotias, eikä sinulla ole peruskoulun tai lukion jälkeistä koulutusta, joka antaa ammatillisia valmiuksia? Siinä tapauksessa työttömyysturvasi toimii hieman eri lailla kuin yli 25-vuotiailla. Tilanne muuttuu, kun olet hankkinut ammatillisen koulutuksen tai osallistut työllistymistä edistäviin palveluihin.

Nuorisotakuu

Nuorisotakuu tarkoittaa sitä, että TE-palvelut tarjoavat nuorelle palvelua tai toimenpidettä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun työnhaku on alkanut. Nuorisotakuu edistää pääsyäsi koulutukseen tai töihin sekä ehkäisee työttömyytesi pitkittymistä.

Oman yrityksen perustaminen

Yrityspalvelumme tarjoavat neuvontaa ja koulutusta oman yrityksen perustamiseen. Lisäksi autamme jo yrittäjinä toimivia kehittämään omaa liiketoimintaansa.

Uudenmaan paikalliset palvelut

Uudenmaan alueella voit osallistua maksuttomiin työnhakuasi tukeviin valmennuksiin, kuten Työpolku- ja Urapolku-valmennuksiin. Nuorten valmennus on alle 30-vuotiaille suunnattu yksilöllinen valmennus, jossa sinua autetaan työn, opiskelupaikan tai työkokeilupaikan hakemisessa.

Ohjaamot

Etsitkö töitä, mietitkö koulutus- tai uravaihtoehtoja, harrastusvaihtoehtoja tai pohditko, mistä aloittaa tulevaisuuden suunnittelu? Tule käymään Ohjaamossa! Ohjaamosta saat monialaista apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa.

Sinun ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Riittää, että tulet paikalle. Me etsimme sinulle oikean avun!

Oman kuntasi palvelut

TE-toimiston lisäksi Uudenmaan kunnat järjestävät palveluita, jotka tukevat kouluttautumista ja työllistymistä. Alle on koottu tietoa eri kuntien tarjoamista palveluista.

Etsivä nuorisotyö auttaa nuoria, jotka ovat koulutuksen ja työmarkkinoiden ulkopuolella ja tarvitsevat apua saavuttaakseen tarvitsevansa palvelut. Löydä oman kuntasi etsivä nuorisotyöntekijä.

Nuorille järjestetään myös erilaisia työllisyyttä edistäviä työpajoja. Katso lista Uudenmaan alueen työpajoista.

Espoo

Hanko

Helsinki

Hyvinkää

Järvenpää

Kirkkonummi

Kerava

Lohja

Loviisa

Mäntsälä

Nurmijärvi

Pornainen

Tuusula

Vantaa

Varusmiespalvelun jälkeen

Varusmies- tai siviilipalveluksen aikana sinun kannattaa hakea kouluun, jos olet alle 25-vuotias. Mikäli sinulla ei ole työpaikkaa etkä ole hakenut vähintään kahta opiskelupaikkaa, et ole oikeutettu työmarkkinatukeen. Lue lisää tämän sivun kohdasta Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva.

Jos sinulla ei ole tiedossa työpaikkaa palveluksen päättymisen jälkeen, ilmoittaudu heti kotiuduttuasi työnhakijaksi TE-palveluiden ohjeiden mukaisesti. Työnhakijaksi voit ilmoittautua myös palveluksen aikana.

Lisäksi esimerkiksi etsivä nuorisotyö auttaa sinua eteenpäin tilanteessa, jossa et tiedä mihin suuntaan lähteä varusmiespalveluksen jälkeen.

Hyödyllisiä linkkejä

Alla olevien linkkien kautta löydät taloudellisiin tukiin, opintoihin ja aikuisuuteen liittyvää tietoa.

Oma
asiointi

Löydät meidät myös somesta:

Logo: Facebook Logo: Instagram Logo: Twitter Logo: Youtube