Nuorten palvelut

Nuorten palvelumme ovat tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Meiltä saat apua eri elämäntilanteisiin ja oman tulevaisuuden suunnitteluun. Tälle sivulle on koottu tietoa Uudellamaalla tarjolla olevista nuorten palveluista.

Kaikille alueille yhteisistä palveluista, kuten palkkatuesta ja työkokeilusta, voit lukea TE-palvelujen valtakunnallisilta verkkosivuilta. Sivuilta löydät myös tietoa esimerkiksi nuorisotakuusta ja alle 25-vuotiaiden työttömyysturvasta.

Nuorten valmennus

Oletko alle 30-vuotias? Etsitkö vielä paikkaasi työelämässä? Tarvitsetko juuri sinun työllistymistavoitteisiisi räätälöityä palvelua? Kaipaatko tukea opintoihin hakeutumisessa?

Jos vastasit kyllä, on Nuorten valmennus juuri sinulle sopiva palvelu!

​​​Nuorten valmennus on alle 30-vuotiaille suunnattu työhönvalmennus, jossa sinua autetaan työn, opiskelupaikan tai työkokeilupaikan hakemisessa. Tavoitteet määräytyvät tilanteesi mukaan ja tavoitteena onkin, että valmennuksen jälkeen olet päässyt juuri sinulle sopivaan ratkaisuun.

Lue lisää Nuorten valmennuksesta:

Uudellamaalla voit osallista myös muihin maksuttomiin valmennuksiimme. Tutustu tarjoamiimme paikallisiin palveluihin:

Startti ammattiin

Startti ammattiin -koulutuksen tavoitteena on tarjota mahdollisuus tutustua eri ammattialoihin ja sitä kautta löytää sopiva koulutuspolku, urapolku tai työura. Koulutus voi sopia sinulle, jos et ole vielä suorittanut toisen asteen tutkintoa ja haluat saada tukea oman koulutuspolkusi sekä työurasi suunnittelussa.

Koulutus koostuu neljän viikon starttijaksosta ja 12 viikon ammatillisesta jaksosta. Starttijakson aikana rakennetaan juuri sinulle sopiva urasuunnitelma, jota toteutetaan ammatillisella jaksolla valitsemallasi alalla joko oppilaitoksessa opiskelemalla tai työssäoppimalla.

Startti ammattiin -koulutuksia järjestetään eri puolilla Uuttamaatta. Löydät kaikki haussa olevat koulutukset TE-palveluiden koulutushausta kirjoittamalla hakukenttään "Startti ammattiin".

Nuorten työvoimakoulutukset

Työvoimakoulutuksessa saat koulutusta ja tuntumaa sellaisille aloille, joilla tarvitaan lisää työntekijöitä. Jos harkitset yrittäjäksi ryhtymistä, voit tutustua työkokeilun kautta myös yrittäjän ammattiin.

Uudellamaalla on tällä hetkellä haussa useita erityisesti alle 30-vuotiaille suunnattuja työvoimakoulutuksia. Voit etsiä nuorille suunnattuja koulutuksia TE-palveluiden koulutushausta hakusanalla "nuori" ja rajaamalla haku Uudenmaan alueelle. Nuorten työvoimakoulutusten lisäksi voit hakea vapaasti myös muihin järjestämiimme koulutuksiin.

Ammatinvalinta ja uraohjaus

Mitä minä haluan tehdä isona? Vaikka työnhaussa on usein kysymys oman toimeentulon turvaamisesta, on myös oman tulevaisuuden suunnittelu pidemmällä tähtäimellä tärkeää. Uudenmaan TE-toimiston psykologit auttavat sinua ammatinvalintaan, työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Varusmiespalvelun jälkeen

Varusmies- tai siviilipalveluksen aikana sinun kannattaa hakea kouluun, jos olet alle 25-vuotias. Mikäli sinulla ei ole työpaikkaa etkä ole hakenut vähintään kahta opiskelupaikkaa, et ole oikeutettu työmarkkinatukeen. Lue lisää tämän sivun kohdasta Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva.

Jos sinulla ei ole tiedossa työpaikkaa palveluksen päättymisen jälkeen, ilmoittaudu heti kotiuduttuasi työnhakijaksi TE-palveluiden ohjeiden mukaisesti. Työnhakijaksi voit ilmoittautua myös palveluksen aikana.

Etsivä nuorisotyö auttaa sinua eteenpäin tilanteessa, jossa et tiedä mihin suuntaan lähteä varusmiespalveluksen jälkeen. Saat esimerkiksi tukea juuri sinulle sopivien ratkaisujen ja palvelujen löytämiseen:

Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3. ja päättyvät 30.6.2023. Kokeilujen aikana osa TE-palveluiden asiakkaista asioi pääasiassa oman kotikuntansa työllisyyspalveluissa ja osa asiakkaista jatkaa Uudenmaan TE-toimiston asiakkaana. Lue lisää Työllisyyden kuntakokeiluista Uudellamaalla:

Kuntakohtaiset palvelut

TE-toimiston lisäksi Uudenmaan kunnat järjestävät palveluita, jotka tukevat kouluttautumista ja työllistymistä. Alle on koottu tietoa eri kuntien tarjoamista palveluista.

Kuntien etsivä nuorisotyö auttaa nuoria, jotka ovat koulutuksen ja työmarkkinoiden ulkopuolella ja tarvitsevat apua saavuttaakseen tarvitsevansa palvelut.

Ilman työtä tai koulutusta oleville nuorille järjestetään myös erilaisia työpajoja, joihin osallistumalla voi löytää juuri omaan elämäntilanteeseen sopivan ratkaisun.

Espoo

Hanko

Helsinki

Hyvinkää

Järvenpää

Kirkkonummi

Kerava

Lohja

Loviisa

Mäntsälä

Nurmijärvi

Pornainen

Tuusula

Vantaa

Vihti

 

Päivitetty: 18.08.2023