Nuorten palvelut

Nuorten palvelumme ovat tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Meiltä saat apua eri elämäntilanteisiin ja oman tulevaisuuden suunnitteluun. Jos et tiedä mistä aloittaa, tai tarvitset työhaun lisäksi apua esimerkiksi talouteen tai asumiseen liittyvissä asioissa, tule käymään Ohjaamossa.

Siirry haluamaasi kohtaan alla olevista linkeistä:

Työnhaku
Opiskelu ja koulutus
Apua ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun
Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva
Nuorisotakuu
Oman yrityksen perustaminen
Uudenmaan paikalliset palvelut
Ohjaamot
Oman kuntasi palvelut
Varusmiespalveluksen jälkeen
Hyödyllisiä linkkejä

Työnhaku

Ole ajoissa liikkeellä, jos harkitset työelämään siirtymistä, valmistut opinnoistasi tai olet jäämässä työttömäksi.  Lue lisää työnhaun aloittamisesta ja TE-palveluissa asioimisesta.

TE-palveluiden nuorten sivuilta löydät tietoa työkokemuksen hankkimisesta, kesätöistä ja muihin työhön liittyvistä asioista. Meiltä saat myös vinkkejä työnhakuun, kuten työhaastatteluun valmistautumiseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Vierailemalla paikallisessa Ohjaamossasi saat konkreettista apua esimerkiksi CV:n tekemiseen.

Tutustu myös työllistymistä edistäviin palveluihimme, kuten palkkatukeen ja työkokeiluun. Tapahtumakalenteristamme voit selailla Uudenmaan alueen rekrytointitapahtumia, webinaareja ja muita työnhakijoille suunnattuja tapahtumia.

Avoimet työpaikat

Jos olet kiinnostunut työskentelemään ulkomailla, voit saada taloudellista tukea työllistymiseesi. Eka EURES-työpaikka-hankkeen tavoitteena on auttaa 18–35-vuotiaita nuoria löytämään harjoittelu- tai työpaikka toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista.

Opiskelu ja koulutus

Koulutetun on helpompi päästä töihin, mutta opiskelun aloittamiseen liittyy usein paljon pohdittavaa. Meiltä saat apua eri koulutusvaihtoehtojen kartoittamiseen sekä tietoa opiskelun rahoituksesta. Voit myös kääntyä puoleemme esimerkiksi tilanteessa, jossa sinulla on jäänyt tutkinnon suoritus kesken, tai jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa.

Nuoret: Opiskelemaan
Ammatinvalinta ja koulutus
Koulutusneuvonta

Tutustu myös Uudenmaan alueen haussa olevaan työvoimakoulutukseen. Työvoimakoulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa.

Työvoimakoulutus

Apua ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun

Mitä minä haluan tehdä isona? Vaikka työnhaussa on usein kysymys oman toimeentulon turvaamisesta, on myös oman tulevaisuuden suunnittelu pidemmällä tähtäimellä tärkeää. Uraohjaukseen ja ammatinvalintaan erikoistuneet psykologimme auttavat sinua ammatinvalintaan liittyvissä pohdinnoissasi tai esimerkiksi tilanteessa, jossa pohdit alanvaihtoa.

Koulutuksen ja ammatin valinta
Uraohjaus
Uudenmaan ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelut

Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva

Oletko alle 25-vuotias, eikä sinulla ole peruskoulun tai lukion jälkeistä koulutusta, joka antaa ammatillisia valmiuksia? Siinä tapauksessa työttömyysturvasi toimii hieman eri lailla kuin yli 25-vuotiailla. Tilanne muuttuu, kun olet hankkinut ammatillisen koulutuksen tai osallistut työllistymistä edistäviin palveluihin.

Alle 25-vuotiaiden työttömyysturva

Nuorisotakuu

Nuorisotakuu tarkoittaa sitä, että TE-palvelut tarjoavat nuorelle palvelua tai toimenpidettä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun työnhaku on alkanut. Nuorisotakuu edistää pääsyäsi koulutukseen tai töihin sekä ehkäisee työttömyytesi pitkittymistä.

Oman yrityksen perustaminen

Yrityspalvelumme tarjoavat neuvontaa ja koulutusta oman yrityksen perustamiseen. Lisäksi autamme jo yrittäjinä toimivia kehittämään omaa liiketoimintaansa. Uudenmaan alueella voit myös osallistua erityisesti alle 30-vuotiaille tarkoitettuihin yrittäjäkoulutuksiin.

Nuoret: yrittäjäksi
Aloittavan yrittäjän palvelut Uudellamaalla
Yrittäjäkoulutukset Uudellamaalla
Uudenmaan yrittäjyyskoulutuksia alle 30-vuotiaille

Uudenmaan paikalliset palvelut

Uudenmaan alueella voit osallistua maksuttomiin työnhakuasi tukeviin valmennuksiin. Työpolku-valmennuksessa saat hyvät valmiudet työnhakuun ja  Urapolku-valmennus tarjoaa tukea omien ura- ja koulutusvaihtoehtojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Työhönvalmennuksessa saat oman työhönvalmentajan, joka auttaa sinua työnhaussa.

Ohjaamot

Etsitkö töitä, mietitkö koulutus- tai uravaihtoehtoja, harrastusvaihtoehtoja tai pohditko, mistä aloittaa tulevaisuuden suunnittelu? Tule käymään Ohjaamossa! Ohjaamosta saat monialaista apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa.

Sinun ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Riittää, että tulet paikalle. Me etsimme sinulle oikean avun!

Löydä lähin Ohjaamosi

Oman kuntasi palvelut

TE-toimiston lisäksi Uudenmaan kunnat järjestävät palveluita, jotka tukevat kouluttautumista ja työllistymistä. Alle on koottu tietoa eri kuntien tarjoamista palveluista.

Etsivä nuorisotyö auttaa nuoria, jotka ovat koulutuksen ja työmarkkinoiden ulkopuolella ja tarvitsevat apua saavuttaakseen tarvitsevansa palvelut. Löydä oman kuntasi etsivä nuorisotyöntekijä.

Nuorille järjestetään myös erilaisia työllisyyttä edistäviä työpajoja. Katso lista Uudenmaan alueen työpajoista.

Espoo
Työllisyyspalvelut
Ohjaamotalo
Omnian osaamiskeskus maahanmuuttajille
Tietoa, neuvoa ja apua nuorille

Hanko
Työllisyyspalvelut
Ohjaamo
Nuorisotyöpaja Via

Helsinki
Helsingin Ohjaamo alle 30-vuotiaille
Helsingin maahanmuuttajien osaamiskeskus
Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut

Hyvinkää
Työllisyyspalvelut
Keski-Uudenmaan TYP
Maahanmuuttajien palvelutori
Ohjaamo

Järvenpää
Järvenpään palvelut nuorille

Kerava
Keravan Ohjaamo alle 30-vuotiaille
Työllisyyspalvelut

Lohja
Nuori Lohja

Loviisa
Työllisyyspalvelut
Ohjaamo
Etsivä nuorisotyö
Nuorten info

Mäntsälä
Ohjaamo

Pornainen
Ohjaamo
Mediapaja
Etsivä nuorisotyö

Tuusula
Työllisyyspalvelut
Ohjaamo

Vantaa
Vantaan Ohjaamo alle 30-vuotiaille
Vantaan Ohjaamon työnhakuklubi

Varusmiespalvelun jälkeen

Varusmies- tai siviilipalveluksen aikana sinun kannattaa hakea kouluun, jos olet alle 25-vuotias. Mikäli sinulla ei ole työpaikkaa etkä ole hakenut vähintään kahta opiskelupaikkaa, et ole oikeutettu työmarkkinatukeen. Lue lisää tämän sivun kohdasta Alle 25-vuotiaiden työttömyys.

Jos sinulla ei ole tiedossa työpaikkaa palveluksen päättymisen jälkeen, ilmoittaudu heti kotiuduttuasi työnhakijaksi TE-palveluiden ohjeiden mukaisesti. Työnhakijaksi voit ilmoittautua myös palveluksen aikana.

Päättyikö palvelus eikä töitä tiedossa?
Tukea ja tietoa kotiutuvalle varusmiehelle (puolustusvoimat)

Lisäksi esimerkiksi etsivä nuorisotyö auttaa sinua eteenpäin tilanteessa, jossa et tiedä mihin suuntaan lähteä varusmiespalveluksen jälkeen.

Hyödyllisiä linkkejä

Alla olevien linkkien kautta löydät taloudellisiin tukiin, opintoihin ja aikuisuuteen liittyvää tietoa.

Työttömät (Kela)
Asumisen tuet (Kela)
Asevelvolliset (Kela)

Suomi.fi: työttömyys
Suomi.fi: Tervetuloa täysi-ikäiseksi
Vero.fi: Nuorten ja lasten verokortti

Opintopolku.fi (Opetushallitus)
Kun koulu loppuu (TAT)
Nuortenelämä.fi (Koordinaatti)

Nuorten työpajat ja etsivä nuorisotyö (Opetus- ja kulttuuriministeriö)
Nuoren ammatillinen kuntoutus (Kela)