Aktuellt

« Tillbaka

Den virtuella rekryteringsmässan Finland Works erbjuder hjälp vid arbetskraftsbrist - mer än 1500 arbetssökanden runt om i Europa har redan registrerat sig på mässan

Den virtuella rekryteringsmässan Finland Works erbjuder hjälp vid arbetskraftsbrist - mer än 1500 arbetssökanden runt om i Europa har redan registrerat sig på mässan.

Allt fler arbetsgivare rapporterar om att det är svårt att hitta kunnig arbetskraft. EURES-servicen (European Employment Services) stöder rekryteringar genom att ordna den virtuella rekryteringsmässan Finland Works 4.4.2019 kl 10 - 16. Mässan är inriktad på finländska företag med rekryteringsbehov och den är avgiftsfri.

På mässan har våra företag inom metall-, byggnads-, energi- och ICT-branschen möjligheten att i sin rekrytering nå arbetssökanden runt om Europa. Några företag från vår region har redan registrerat sig och sina platsannonser. De är nu i det skedet att förhandsurvalet görs för intervjuerna på mässdagen. Man hinner ännu med, sista dagen för arbetsgivare att göra sin registrering är 1.4.

Mer än 1500 arbetssökanden från olika europeiska länder har redan registrerat sig på mässan. Det betyder m.a.o.att de är intresserade av att jobba i Finland. Största delen av de registrerade är i åldern 25 - 40 år och de har i medeltal mer än 5 års arbetserfarenhet. Genast när en platsannons har publiceras på mässunderlaget startar den artificiella intelligensen matchningen av arbetsplatser och arbetssökanden.

Ta kontakt, jag berättar gärna mera:

EURES-rådgivare (Österbotten och Mellersta Österbotten) Tomas Ede, 0295 056 039

https://www.europeanjobdays.eu/en/events/finland-works

 

 

 


E-
tjänster