Aktuellt

« Tillbaka

Arbete i Finland intresserar utländska talanger- nästan 2000 arbetssökande deltog i Finland Works -rekryteringsevenemanget på webben

I april ordnades Finland Works -webbrekryteringsevenemanget. Då möttes ett trettiotal finländska arbetsgivare inom ICT-, energi-, byggnads- och metallbranschen och ca 2000 erfarna arbetssökande från hela Europa on-line. En betydande andel av företagen som var med var från Österbotten. Ingenjörshuset Prohoc från Vasa var ett av företagen som deltog i evenemanget.

- Vi är mycket nöjda med Finland Works -webbrekryteringsevenemanget. I första hand trodde vi att vi skulle få kanske ett tjugotal ansökningar, men de var över hundra. Ett femtiotal sökande var riktigt intressanta; alltså sådana som hade den specialkompetens och erfarenhet som behövdes. De mest intressanta kandidaterna var från Grekland, Cypern och Portugal. Rekryteringsprocessen pågår ännu, men vi tror att vi kan anställa t.o.m. tio nya talanger, konstaterar direktör Iiro Wesslin som ansvarar för försäljning och rekrytering.

Online-rekryteringsevenemanget är en modern och ekologisk rekryteringsmöjlighet, oberoende av tid eller plats. På webben loggar både arbetsgivare och arbetssökande in sig på adressen www.europeanjobdays.eu. Deltagandet är lätt både från Finland och från Europa.

- Vi lämnade in våra lediga arbetsplatser i god tid före evenemangsdagen. På så vis hade vi bra tid att bekanta oss med arbetssökandena. Vi intervjuade intressanta sökande både under själva evenemangsdagen och också efteråt, via en egen plattform och en del direkt via Skype. Arrangemanget och tekniken fungerade bra. Vi är verkligen nöjda med det och deltar säkert också i framtiden i liknande evenemang, berättar projektchef Juho Veteläinen från Prohoc. 

Finland Works var det sjunde och hittills det absolut största European Job Days -evenemanget i Finland. Finland intresserar arbetssökande allt mer och allt mera omfattande som ett land man arbetar i. Motsvarande rekryteringsevenemang på webben ordnas också i framtiden. På hösten lockar evenemanget Work in Lapland talanger norrut till turismbranschen och Finland Works till social- och hälsovårdsbranschen. Flexibla rekryteringsmetoder är en del av nutidens möjligheter, samarbete över gränser och möjligheter som den elektroniska verksamhetsmiljön skapar.

Finland Works -webbrekryteringsevenemanget genomfördes i samarbete med TE-byråerna/EURES-tjänster, Europeiska kommissionen och Arbetskraftens rörlighet i Europa – projektet.


E-
tjänster