null Lapissa toukokuussa 10 570 työtöntä työnhakijaa

Työvoiman kysyntä on Lapissa kasvussa ja avoimia työpaikkoja on ilmoitettu TE-palveluihin alkuvuoden aikana enemmän kuin vuosiin. Ero koronapandemiaa edeltäviin lukuihin on pienentynyt työttömien määrässä. Toukokuun lopussa työttömiä oli lähes kolmannes vähemmän kuin viime vuonna ja enää vajaa 1 600 enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin toukokuussa.

Lapissa oli toukokuun lopussa noin 10 570 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 1 490. Työttömiä oli lähes 570 vähemmän kuin huhtikuussa ja 4 730 (­31 %) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Lapissa 13,1 % vaihdellen Simon ja Keminmaan 8,9 %:sta Muonion 21,3 %:iin.

Työttömiä oli kaikissa Lapin seutukunnissa ja kunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyys on vähentynyt vuodentakaisesta eniten Tunturi-­Lapin ja Rovaniemen seutukunnissa ja vähiten Itä-­Lapissa.

Työttömiä oli kaikissa Lapin seutukunnissa ja kunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyys on vähentynyt vuodentakaisesta eniten Tunturi-­Lapin ja Rovaniemen seutukunnissa ja vähiten Itä­-Lapissa.

Lue lisää Lapin ELY-keskuksen tiedotteesta: