null Lapissa syyskuussa 10 540 työtöntä työnhakijaa

"Koronavirukseen liittyvien rajoitustoimenpiteiden vaikutukset näkyvät edelleen selvästi työttömyydessä. Työttömyys on kevään korkeimmista lukemista alennuttuaan asettunut Lapissa viime kuukausina kolmen vuoden takaisiin vuoden 2017 lukemiin", kertoo työ- ja elinkeinoministeriön tuore työllisyyskatsaus. Työttömyyden ennakoidaan kuitenkin lähitulevaisuudessa kasvavan, mikäli koronavirukseen liittyviä rajoituksia joudutaan uudelleen kiristämään.

Lapin 10 540 työnhakijasta lomautettuja oli 1340. Työttömyys on elokuuhun verrattuna syykuussa vähentynyt, sillä työttömiä oli 430 (4 %) vähemmän kuin elokuussa. Edelleen työttömiä kuitenkin oli 2 150 (26 %) enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Lapissa 13,0 % ja koko maassa 12,0 %. Kuntien väliset erot ovat Lapissa merkittäviä, sillä työttömien osuus työvoimasta vaihteli Sodankylän 9,2 %:sta Muonion 19,6 %:iin.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastosta. Lue koko työllisyyskatsaus selainversiona tai pdf-tiedostona työllisyyskatsauksen verkkosivulla.