Kansainvälinen rekrytointi ja EURES

Tarvitseeko organisaatiosi apua kansainvälisen työntekijän löytämiseen ja rekrytointiin? Tarjoamme työnantajille maksuttomia neuvontapalveluita kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä asioissa.  

EURES (European Employment Services) on eurooppalainen yhteistyöverkosto, joka auttaa rekrytoinneissa ja työvoiman liikkuvuudessa Euroopan alueella (EU-maat, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein). TE-palveluiden kansainvälisen rekrytoinnin EURES-asiantuntijat ovat tukenasi, kun tavoittelet osaajia ulkomailta. 

Tarjoamme tukea 

  • rekrytoinnin suunnitteluun 
  • osaajien löytämiseen ja soveltuvan rekrytointikohdemaan valintaan 
  • työpaikkailmoituksen laatimiseen, julkaisemiseen sekä markkinointiin 
  • rekrytointiprosessin toteutukseen 
  • ulkomaalaisen työntekijän muuttoon ja suomalaiseen työelämään liittyvissä asioissa. 

Ota yhteyttä Uudenmaan TE-palveluiden kansainvälisen rekrytoinnin EURES-asiantuntijoihin:

  • kvrekrytointi.uusimaa@te-toimisto.fi, p. 0295 016 760 (ma-pe klo 9-15)

Voit myös varata maksuttoman esittely- ja neuvontatapaamisen. 

Rekrytointitilaisuudet – virtuaalisesti tai paikan päällä 

EURES-verkoston kautta pääset markkinoimaan yrityksesi avoimia työmahdollisuuksia rekrytointitapahtumissa ja messuilla. EURES-asiantuntijat auttavat yritystä järjestämään myös yksittäisiä rekrytointitilaisuuksia valitussa kohdemaassa yhteistyössä paikallisten EURES-asiantuntijoiden kanssa.

Suosittuja Finland Works online-rekrytointitapahtumia järjestetään 3-4 kertaa vuodessa ja ne tarjoavat tehokkaan ja maksuttoman väylän kansainvälisten osaajien kohtaamiseen virtuaalisesti.

Löydät lisätietoja sivuiltamme:

TE-live on TE-palvelu, jossa tuotetaan suoria lähetyksiä avoimista työpaikoista, työelämän eri teemoista ja koulutusmahdollisuuksista. TE-live-lähetys tarjoaa kansainväliselle rekrytoinnillesi näkyvyyttä, säästää aikaasi ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan. Rekrylähetyksessä pääset kertomaan avoimista työpaikoista, edustamasi organisaation arvoista ja työkulttuurista, sekä vastailemaan hakijoiden kysymyksiin yhdellä kertaa, jolloin hakijat ymmärtävät paremmin, mitä oikeasti tarvitsette. Löydät lisätietoja aiheesta:

Taloudellinen tuki kansainväliseen rekrytointiin (Targeted Mobility Scheme)  

Hae taloudullista tukea EU/ETA-alueen rekrytointeihin Targeted Mobility Scheme (TMS) -hankkeelta. Hanke tukee sekä työnantajia että työnhakijoita. Työnantajalle tuki myönnetään työntekijän perehdyttämisestä ja uuteen maahan sopeutumisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Löydät lisätietoja sivuiltamme:

​​​​Taloudelliselle tuelle on tiettyjä edellytyksiä, joista keskustelemme kanssanne mielellämme lisää. Ota yhteyttä: eures.uusimaa@te-toimisto.fi

Työpaikkasuomi tai ruotsi -kielikoulutus   

Työpaikkasuomi tai -ruotsi yhteishankintakoulutus on yrityskohtaisesti räätälöitävä kielikoulutus, joka tarjoaa yrityksen kansainvälisille työntekijöille mahdollisuuden suomen tai ruotsin kielen taidon kehittämiseen. Koulutuksen tavoitteena on tukea työntekijän ammatillista osaamista, työssä tarvittavan ammatillisen sanaston oppimista ja integroitumista työyhteisöön. Työnantajan osuus on 30–50 % hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta yrityksen koosta sekä taseesta tai liikevaihdosta riippuen. 

Lue lisää:

Tutustu palveluntarjoajiin ja jätä yhteydenottopyyntö palvelualusta-sivustolla:

Ota yhteyttä sähköpostitse: tyopaikkasuomi.uusimaa@te-toimisto.fi

International House Helsinki (IHH) 

International House Helsinki yhdistää viranomaispalvelut saman katon alle tarjoten neuvontaa ja viranomaispalveluja pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. International House Helsinki tarjoaa maksuttomasti neuvontaa myös työnantajille ja yrityksille kansainväliseen työvoimaan, työperäiseen maahanmuuttoon, rekrytointiprosesseihin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä.  

Lue lisää:

Kansainvälisen rekrytoinnin opas  

Tutustu myös Kansainvälisen rekrytoinnin oppaaseen. Oppaassa käydään läpi prosessin eri vaiheita rekrytoinnin suunnittelusta työntekijän työn aloittamiseen. 

Oppaan työstämisessä on ollut mukana laaja joukko Talent Boost –verkoston yhteistyökumppaneita. 

Tutustu oppaaseen:

Työlupapalvelut

Jos rekrytoit ulkomailta ja tarvitset lisätietoa työlupapalveluista, löydät lisätietoa täältä:

Päivitetty: 18.08.2023