Kansainvälinen rekrytointi ja EURES

Tarvitseeko organisaatiosi apua kansainvälisen työntekijän löytämiseen ja rekrytointiin? Tarjoamme työnantajille maksuttomia neuvontapalveluita kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä asioissa.  

EURES (European Employment Services) on eurooppalainen yhteistyöverkosto, joka auttaa rekrytoinneissa ja työvoiman liikkuvuudessa Euroopan alueella (EU-maat, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein). TE-palveluiden kansainvälisen rekrytoinnin EURES-asiantuntijat ovat tukenasi, kun tavoittelet osaajia ulkomailta. 

Tarjoamme tukea 

  • rekrytoinnin suunnitteluun 
  • osaajien löytämiseen ja soveltuvan rekrytointikohdemaan valintaan 
  • työpaikkailmoituksen laatimiseen, julkaisemiseen sekä markkinointiin 
  • rekrytointiprosessin toteutukseen 
  • ulkomaalaisen työntekijän muuttoon ja suomalaiseen työelämään liittyvissä asioissa. 

Ota yhteyttä Uudenmaan TE-palveluiden kansainvälisen rekrytoinnin EURES-asiantuntijoihin: eures.uusimaa@te-toimisto.fi 

Voit myös varata maksuttoman esittely- ja neuvontatapaamisen. 

 

Rekrytointitilaisuudet – virtuaalisesti tai paikan päällä 

EURES-verkoston kautta pääset markkinoimaan yrityksesi avoimia työmahdollisuuksia rekrytointitapahtumissa ja messuilla. EURES-asiantuntijat auttavat yritystä järjestämään myös yksittäisiä rekrytointitilaisuuksia valitussa kohdemaassa yhteistyössä paikallisten EURES-asiantuntijoiden kanssa.

Suosittuja Finland Works online-rekrytointitapahtumia järjestetään 3-4 kertaa vuodessa ja ne tarjoavat tehokkaan ja maksuttoman väylän kansainvälisten osaajien kohtaamiseen virtuaalisesti.

Taloudellinen tuki kansainväliseen rekrytointiin (Targeted Mobility Scheme)  

Hae taloudullista tukea kansainväliseen rekrytointiin Euroopan alueella (EU-maat, Norja, Sveitsi ja Liechtenstein) Targeted Mobility Scheme-hankkeiden kautta.

Löydät lisätietoja sivuiltamme:

​​​​Taloudelliselle tuelle on tiettyjä edellytyksiä, joista keskustelemme kanssanne mielellämme lisää. Ota yhteyttä: eures.uusimaa@te-toimisto.fi

Huomioi myös Business Finlandin Talent Explorer -rahoitus, jonka avulla voit palkata kansainvälisen osaajan tuomaan uutta tietoa ja osaamista kohdemarkkinasta ja edistämään yrityksesi liiketoimintaa uudella markkinalla.

Löydät lisätietoja aiheesta:

Työpaikkasuomi tai ruotsi -kielikoulutus   

Työpaikkasuomi tai -ruotsi yhteishankintakoulutus on yrityskohtaisesti räätälöitävä kielikoulutus, joka tarjoaa yrityksen kansainvälisille työntekijöille mahdollisuuden suomen tai ruotsin kielen taidon kehittämiseen. Koulutuksen tavoitteena on tukea työntekijän ammatillista osaamista, työssä tarvittavan ammatillisen sanaston oppimista ja integroitumista työyhteisöön. Työnantajan osuus on 30–50 % hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta yrityksen koosta sekä taseesta tai liikevaihdosta riippuen. 

Lue lisää: (materiaalia ei vielä ole)

Ota yhteyttä: tyopaikkasuomi.uusimaa@te-toimisto.fi

International House Helsinki (IHH) 

International House Helsinki yhdistää viranomaispalvelut saman katon alle tarjoten neuvontaa ja viranomaispalveluja pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. International House Helsinki tarjoaa maksuttomasti neuvontaa myös työnantajille ja yrityksille kansainväliseen työvoimaan, työperäiseen maahanmuuttoon, rekrytointiprosesseihin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä.  

Lue lisää:

Kansainvälisen rekrytoinnin opas  

Tutustu myös Kansainvälisen rekrytoinnin oppaaseen. Oppaassa käydään läpi prosessin eri vaiheita rekrytoinnin suunnittelusta työntekijän työn aloittamiseen. 

Oppaan työstämisessä on ollut mukana laaja joukko Talent Boost –verkoston yhteistyökumppaneita. 

Tutustu oppaaseen:

Uudenmaan TE-toimiston työlupapalvelut

Jos rekrytoit ulkomailta ja tarvitset lisätietoa Uudenmaan TE-toimiston työlupapalveluista, löydät lisätietoa täältä: