null Päättyikö palvelus? Ilmoittaudu viipymättä työnhakijaksi!

Jos sinulla ei ole tiedossa työpaikkaa heti palvelusajan päättymisen jälkeen, ilmoittaudu viipymättä työnhakijaksi TE-toimistoon. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen palvelusajan päättymistä ja ilmoittaa etukäteen ensimmäisen työttömyyspäiväsi. Jos ilmoittaudut työnhakijaksi vasta palvelusajan päättymisen jälkeen, oikeutesi työttömyysturvaan alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä alkaen.

Ilmoittaudu työnhakijaksi

Helpoiten ilmoittaudut työnhakijaksi TE-palvelujen Oma asiointi -palvelussa, jonka käyttöä varten tarvitset joko pankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin. Jos käytössäsi ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, ole mahdollisimman pian yhteydessä oman alueesi TE-toimistoon.

Ilmoita kaikki työsuhteesi sekä myös muut työnhaun kannalta merkitykselliset koulutustiedot. Työnhakusi alkaa heti, kun olet huolellisesti vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Lähettämisen jälkeen saat ohjeet, miten jatkat asiointia. Varaudu esittämään tutkinto- ja työtodistuksesi sekä todistus palvelusajastasi.

Oma asiointi -palvelu

Ilmoittautumisen jälkeen

Palvelutarpeesi arvioidaan antamiesi tietojen perusteella. Jos tilanteesi edellyttää henkilökohtaista palvelua, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai postitse kahden viikon kuluessa työnhakusi alkamisesta. Jos sinulla ei ole tarvetta asiantuntijapalveluun, emme ota sinuun yhteyttä, vaan työnhakusi on voimassa verkkopalvelun ilmoittaman ajan. Lähetämme Kelalle tai työttömyyskassallesi lausunnon etuuden maksamista varten, kun olemme selvittäneet oikeutesi työttömyysetuuteen.

Hae työttömyysturvaa

Voit hakea työttömyysturvaajoko Kelalta tai omasta työttömyyskassastasi. Työttömyysturvaa saadaksesi työnhakusi pitää olla voimassa. Omavastuuaika alkaa vasta, kun olet aloittanut työnhakusi. Omavastuuaikana sinulle ei makseta työttömyysetuutta. 

Kelan pikaopas asevelvolliselle

Kelan työmarkkinatuki

Näin haet Kelan työmarkkinatukea

Ansiopäivärahan hakeminen työttömyyskassasta

Hae työtä omatoimisesti

Työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen olet mukana, kun etsimme sopivia henkilöitä TE-toimistoon avoimeksi ilmoitettuihin työpaikkoihin. Työnhakijana olo ei kuitenkaan korvaa omaa aktiivisuutta työnhaussa. Aloita siis työpaikan hakeminen jo ennen palvelusajan päättymistä tai heti päättymisen jälkeen.

Vinkkejä työnhakuun

Työmarkkinatori

Toimi työnhakijana TE-toimiston kanssa sopimallasi tavalla

Teemme yhdessä työllistymissuunnitelman, jossa sovimme työnhakusi tavoitteista, omista tehtävistäsi ja tarvitsemistasi palveluista. Toimimalla suunnitelmassa sovitulla tavalla ja ilmoittamalla mahdollisista muutoksista työnhakutilanteessasi varmistat työpaikan löytämisen mahdollisimman nopeasti ja työttömyysetuuden saamisen.

Työllistymissuunnitelma

Näin asioit kanssamme

Työttömän työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet