​​​​​

Koko Lapin kattavat hankkeet

Tältä sivulta löydät koko Lapin alueella käynnissä olevat hankkeet, joissa Lapin TE-toimisto on mukana ja joiden kautta tarjoamme myös palveluita. Tarkemmat tiedot hankkeista löydät kunkin hankkeen kotisivuilta. Kiinnostuksesi hankkeeseen osallistumisesta voit ilmoittaa kunkin hankkeen yhteyshenkilölle.

Osaajia alueelle - monimuotoisia työmarkkinoita kehittämässä -hanke

Ammatillisen koulutuksen lakimuutos mahdollistaa joustavien ratkaisujen soveltamisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Osaajia alueelle –hankkeen päätavoite on vahvistaa kuntien työttömien, työnhakijoiden, alanvaihtajien ja lähellä valmistumista olevien opiskelijoiden työllistymistä luomalla uusia toteutustapoja työllistymiseen uudenlaisen osaamisen hankkimisen kautta ja hyödyntämällä esim. te-hallinnon tarjoamia mahdollisuuksia. Hankkeella haetaan ratkaisua potentiaalisen työvoiman ja työpaikkojen, erityisesti mikro- ja keskisuurten yritysten näkökulmasta pienissä kunnissa (Ranua ja Kolari). Hankkeessa kehitetään myös sesonkiluonteisten työmahdollisuuksien yhdistämistä siten, että henkilö voi työllistyä ympärivuotisesti.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin koulutuskeskus REDU:n, Kolarin kunnan ja Ranuan kunnan kanssa. Toteutusaika 1.3.2019-31.3.2021.

Yhteystiedot:
projektikoordinaattori Taina Tommer
taina.tommer@redu.fi, p. 040 184 8207
projektisuunnittelija Anne Yläoja
anne.ylaoja@redu.fi. p. 040 642 8082

Tuunaillaan duunia -hanke, Salla

Työnhakijoiden osaamista ja yleisiä työmarkkinavalmiuksia edistävä hanke, jossa suunnitelmallisella toimijoiden yhteistyöllä ja palveluja oikea-aikaisesti kohdentamalla edistetään työnhakijoiden työllistymistä ja koulutuksiin osallistumista.

Toiminnan tavoitteena on kartoittaa paikkakunnalla toimivien yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden tarjoamia työmahdollisuuksia ja aktivoida heitä tarjoamaan työ- ja koulutusmahdollisuuksia työnhakijoille. Tavoitteena on saada työ ja tekijä kohtaamaan. Hanke on alkanut keväällä 2019 ja kestää kaksi vuotta.

Ota yhteyttä
Projektipäällikkö
Julia Santala
julia.santala@4h.fi

Matkailun verkostomainen oppimiskenttä länsirajalla

Haemma länsirajan kuntien (Ylitornio, Pello, Muonio, Enontekiö) alueella uusia keinoja ratkoa matkailun ja sen lähialojen työvoimapulaa ja edistämmä yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä. Tavoitteenamme on lisätä osaavan työvoiman tarjontaa mahdollisimman ketterästi, jotta työllistyminen olisi nopsaa ja jouhevaa. Etsimmä erilaisia työllistymisväyliä, oli se sitten suoraa työllistymistä tai esimerkiksi jonkin lyhytkestoisen täsmäkoulutuksen kautta työllistymistä.

Toimenpiteet kohdistuvat yrityksiin ja paikalliseen työvoimaan: työssä oleviin, työttömiin ja alanvaihtajiin.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian, Pellon kunnan, Pellon Kehitys Oy:n sekä Muonion kunnan kanssa. Lisäksi tehdään yhteistyötä Ylitornion ja Enontekiön kuntien kanssa. Toteutusaika 1.3.2019-28.2.2021.

Olehan yhteydessä:
Projektipäällikkö
Nina Mäki
nina.maki@lappia.fi
p. 040 596 9683