Kemi-Tornion alueen hankkeet

Tältä sivulta löydät Kemi-Tornion alueella käynnissä olevat hankkeet, joissa Lapin TE-toimisto on mukana ja joiden kautta tarjoamme myös palveluita. Tarkemmat tiedot hankkeista löydät kunkin hankkeen kotisivuilta. Kiinnostuksesi hankkeeseen osallistumisesta voit ilmoittaa kunkin hankkeen yhteyshenkilölle.

Avain ammattiin, Kemi

Pohjantähti-opisto järjestää Avain ammattiin -koulutusta Kemissä. Koulutus sisältää tiedollisten valmiuksien opetusta sekä ohjausta ammatinvalintaan ja kouluttautumiseen aikuisena. Koulutus on tarkoitettu

  • peruskoulun päättäneille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta opintojen ja tulevaisuutensa suunnitteluun
  • henkilöille, jotka haluavat ohjausta urasuunnitteluun ja työnhakuun
  • maahanmuuttajille, jotka haluavat opiskella suomen kieltä ja tarvitsevat tukea ja ohjausta opintojen sekä tulevaisuutensa suunnitteluun.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
044 577 0768 tai 040 0358 761
opisto@pto.fi

Pointti Kemi ja Työtä Kemissä! -hanke

Työllisyyden yhteispalvelu Pointti Kemi

Pontissa olet oikeassa paikassa, kun työnhakijana otat askeleita kohti työelämää tai kun työnantajana mietit ehkä ensimmäisen työtekijän palkkaamista, kun yritykselläsi on lisätyövoiman tarve tai henkilöstön osaamisen kehittäminen on ajankohtaista.

Pointti on paikka, josta saat sekä Kemin kaupungin työllisyyspalvelut että TE-toimiston palvelut samasta paikasta. Pointin asiakkaana saat ohjausta, neuvontaa ja tukea asiakkuutesi eri vaiheissa yksilöllisen tarpeesi mukaan. Asioit oman työntekijäsi kanssa.

Pointti edistää työllistymistä eri toimijoiden kanssa uudella tavalla. Mukana yhteistyössä on Kemin kaupungin ja Lapin TE-toimiston lisäksi ammattiopisto Lappia ja muut oppilaitokset sekä sidosryhmät. Yhdistämällä toimijoiden voimavarat jokaisen osapuolen tehtävät täydentävät kokonaisuutta päällekkäisyyksien sijaan.

Asiointi Pointissa

Asiointi Pointissa tapahtuu toistaiseksi joko TE-toimiston tai Kemin kaupungin työllisyyspalvelujen kutsumana ajanvarauksella. Järjestämme myös kaikille avoimia tilaisuuksia ja tapahtumia. Eri toimijoiden palveluajat, viikko-ohjelma ja ajankohtaiset tapahtumat löytyvät Pointin Facebook-sivulta.

Yhteystiedot:
Valtakatu 11-13 (katutaso), 94100 Kemi
p. 040 159 3357

Lisätietoa Pointista löydät Kemin kaupungin verkkosivulta ja Pointti Kemin Facebook-sivulta ja Instagramista:

​​​​Yhteyshenkilö:
Maija Saarenpää, projektipäällikkö
Työtä Kemissä!-hanke
p. 040 156 2556
maija.saarenpaa@kemi.fi

Lapin TE-palvelut
Marjut Tauriainen, palvelupäällikkö
p. 0295 039 671
marjut.tauriainen@te-toimisto.fi

Työtä Kemissä! -hanke

Työtä Kemissä! -hanke on yhteispalvelumalli, jonka tavoitteena on vähentää rakennetyöttömyyttä Kemissä. Yhteispalvelussa etsitään ratkaisuja asiakkaan tilanteeseen yhteistyössä muun muassa Kemin kaupungin, Lapin TE-toimiston ja muiden sidosryhmien kanssa. Palvelu toimii Kemin kaupungintalon tiloissa, ja asiakkaita otetaan vastaan ajanvarauksella.

Hanke on toiminnassa ajalla 1.2.2020-31.12.2022.

Päivitetty: 18.08.2023