Alueellinen työllisyyskokeilu

Palveluita siirtyi TE-toimistolta kunnille 1.8.2017

Pirkanmaan työttömien työnhakijoiden palveluissa tapahtui muutoksia 1.8.2017. Jos kuulut kohderyhmään, kotikuntasi vastaa työllistymistäsi edistävistä palveluistasi.

Kotikuntasi ottaa sinuun yhteyttä ja antaa tiedon, mistä ja miten saat työllistymistäsi edistäviä palveluja. Pidä yhteystietosi ajan tasalla ja jää odottamaan yhteydenottoa. Yhteystietosi voit tarkistaa ja tarvittaessa päivittää Oma asiointi -palvelussamme.

Muista hoitaa sopimasi työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille annettuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia.
 

Työttömyysturvaasi ei aiheudu muutoksia

  • Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi.
  • Sähköinen asiointi tapahtuu edelleen osoitteessa www.te-palvelut.fi > Oma asiointi
  • TE-puhelinpalvelujen numerot säilyvät ennallaan ja saat niistä myös jatkossa yleisneuvontaa mm. työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä.
    TE-puhelinpalvelu


Mihin muutos perustuu?

Muutos liittyy Pirkanmaalla 1.8.2017 käynnistyneeseen työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliseen kokeiluun, jossa Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Sastamala ja Punkalaidun kehittävät työllisyyspalveluja. Muutos perustuu uuteen lakiin julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta.
 

Keitä muutos koskee?

Muutos koskee Pirkanmaalla yli 20 000 työtöntä työnhakijaa, jotka saavat työttömyysetuutena KELA:n työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa ja asuvat Tampereen kaupunkiseudun kuntien (Tampereen kaupunki, Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta, Vesilahden kunta, Ylöjärven kaupunki), Punkalaitumen tai Sastamalan alueella. Kohderyhmään kuuluvat asiakkaat on siirretty TE-toimistosta kuntien asiakkaiksi.

Huomioithan, että muutos koskee myös tapauksissa, jossa työttömyysetuuden maksajasi vaihtuu työttömyyskassasta KELA:an.


Alueellisen työllisyyskokeilun alkuvaiheissa asiakaspalvelussamme saattaa olla ruuhkaa.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Työllisyyskokeilu

Muutoksia palveluissa

Tiedote 31.7.2017: 22 000 työttömän työnhakijan palvelut siirtyvät TE-toimistosta kunnille

Oma
asiointi