Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun päättyminen siirsi asiakkaat kunnilta TE-toimistolle

Elokuussa 2017 alkanut Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu päättyi 31.12.2018 ja asiakkaat siirtyivät kunnilta TE-toimiston asiakkaiksi 1.1.2019. Pirkanmaalla julkisista työvoima- ja yrityspalveluista vastaa TE-toimisto.  

Alueellinen kokeilu huolehti asiakaskohderyhmään kuuluvien palveluista aina 31.12.2018 asti. Jos olet työllistymistä edistävässä palvelussa kokeilun kautta, palvelu jatkuu normaalisti aina sen päättymiseen asti.

Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirtyvät automaattisesti kunnilta TE-toimistoon asiakastietojärjestelmässä eikä siirrosta aiheudu toimenpiteitä asiakkaalle.

Kokeilun päättymisellä ei vaikutuksia työttömyysturvaan

Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi. Työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät tulee kuitenkin hoitaa niille sovittuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaan ei tule katkoksia. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja asioi tarvittaessa Oma asiointi –palvelun kautta. 

TE-toimiston kanssa voit asioida monella eri tavalla

Pirkanmaan TE-toimisto palvelee asiakkaitaan Tampereella ja useassa yhteispalvelupisteessä. Lähimmän asiointipaikkasi voit tarkistaa Pirkanmaan TE-toimiston kotisivujen yhteystiedoista.  

 • Asioi kanssamme ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi –palvelua käyttäen. Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset.
 • TE-puhelinpalvelujen numeroista saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikista TE-palveluista sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön.
  • Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu, puh. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Työttömyysturvaneuvonta, puh. 0295 020 701, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Uraohjaus, puh. 0295 020 720, maanantaisin ja torstaisin klo 12-16
 • TE-palvelujen chat auttaa, kun tarvitset apua verkkoasioinnissa. Chatin kautta et voi ilmoittautua työnhakijaksi tai ilmoittaa muuttuneista tiedoista, mutta saat sillä apua ja neuvoja Oma asiointi –palvelun käyttöön liittyen. 
 • Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta ja otamme sinuun yhteyttä puhelimitse.
 • Kasvokkain tapahtuvan henkilökohtaisen ajanvarauksen tarve arvioidaan ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa. Yhteydenottopyyntö jätetään Oma asiointi -palvelun kautta. 
 • Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Työnhaun ohjaajat opastavat sinua mm. verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Työnhaun ohjaajilla ei ole oikeuksia asiakastietoihin eivätkä he tee työvoimapoliittisia lausuntoja. Pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi asioinnin onnistumiseksi.

Lisätietoa asioinnista TE-toimiston kanssa voit lukea TE-palveluiden sivuilta.

TE-palveluilla edistät työllistymistäsi

TE-palveluiden valtakunnalliselta sivustolta löydät avoinna olevia työpaikkoja, haussa olevat työvoimakoulutukset ja tietoa TE-palveluista. Alueelliseen palvelutarjontaan voit tutustua Pirkanmaan TE-toimiston kotisivuilla ja sähköpostitse toimitettavan sähköisen palvelutiedotteemme kautta. Palvelutiedotteen ajankohtaistarjontaan tutustumalla ja myös sosiaalisen median kanaviamme seuraamalla saat tuoretta tietoa eri vaihtoehdoista työllistymisen edistämiseksi.

Alueellisella yhteistyöllä uusia palveluratkaisuja

Pirkanmaan TE-toimisto tekee aktiivista työllisyydenhoidon verkostoyhteistyötä myös jatkossa esimerkiksi työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelu TYP:n, Nuorten talo Ohjaamon sekä erilaisten pilottien kautta. Uusilla yhteistyömalleilla rakennamme tulevaisuuden työllisyyspalveluita, joita sinäkin voit jatkossa hyödyntää.

Asiakassiirto perustuu lakiin

Pirkanmaalla 1.8.2017 käynnistynyt työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu päättyi 31.12.2018. Kokeilun aikana Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Sastamala ja Punkalaidun tarjosivat työllisyyspalveluja työttömille työnhakijoille. Muutos kohderyhmän palveluissa perustuu lakiin julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta. 

Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalveluiden aluellisen kokeilun kohderyhmään kuuluneet asiakkaat saivat työttömyysetuutena Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa ja asuivat Tampereen kaupunkiseudun kuntien, Punkalaitumen tai Sastamalan alueella. 

Lisätietoja

Tiedote 26.9.2018: Muutos työttömien työnhakijoiden palveluissa 1.10.2018

Tampereen kaupunki, Työllisyyskokeilu

Muutoksia palveluissa

Tiedote 31.7.2017: 22 000 työttömän työnhakijan palvelut siirtyvät TE-toimistosta kunnille

Laki julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta

Alueelliset työllisyyskokeilut ja työnvälityksen pilotit

Oma
asiointi
Haussa olevat työpaikat

Haussa oleva työvoimakoulutus

Ålands arbetskrafts- och studieservicemyndighet (Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomainen)