Asioiden käsittelyajat

Käsittelyajat edellyttävät, että olet toimittanut kaikki sinulta pyydetyt asiakirjat TE-toimistoon. Muistathan, että voit seurata oman asiasi käsittelyn etenemistä Oma asiointi -palvelussa verkossa.

Koronavirusepidemian aiheuttaneen poikkeustilanteen vuoksi käsittelyajoissamme saattaa esiintyä ajoittaista viivettä. Ethän soita tai laita yhteydenottopyyntöjä asiasi käsittelyn nopeuttamiseksi, vaan odota rauhassa. Asiasi käsittely ei nopeudu uusien yhteydenottojen myötä.

Näet työvoimapoliittiset lausuntosi Oma asiointi- palvelussa pankkitunnuksillasi tai henkilökortilla kirjautuen.

Asiakkaiden lähettämä kirjeposti

Kirjeposti kirjataan saapuneeksi vastaanottopäivänä. Pirkanmaan TE-toimiston postiosoitteeseen lähetetty posti käsitellään viimeistään kymmenen päivän kuluttua saapumisesta. Postitse saapuneet tiedot kirjataan saapuneeksi asiakkaan tietoihin.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Työnhakijaksi ilmoittautumisen käsittelyaika on viikosta kahteen viikkoa. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, siirrämme asiasi suoraan työttömyysetuutesi maksajalle. Seuraa käsittelyä Oma asiointi -palvelussa mahdollisuuksiesi mukaan. Hae työttömyysetuutta maksajaltasi.

Asiakkaiden yhteydenottopyynnöt

Yhteydenottopyyntöjen käsittelyaika on noin viisi arkipäivää.

Työttömyysturva

Työttömyysturvassa käsitellään parhaillaan viikolla 34 saapuneita selvityspyyntöjen vastineita. Saat selvityksesi nopeammin käsittelyjonoon, kun vastaat pyydettyihin selvityksiin Oma asiointi -palvelun kautta.

Työvoimapoliittinen lausunto pitää antaa viimeistään 30 päivän kuluessa siitä, kun tarpeellinen selvitys lausunnon antamiseksi on toimitettu tai määräaika selvityksen antamiseen on päättynyt.

Työkokeilu

Työkokeilusopimuksen käsittelyaika noin kymmenen arkipäivää siitä, kun työnhakutietosi ovat kunnossa ja sopimus on toimitettu TE-toimistoon.

Palkkatuki

Palkkatuen käsittelyaika on noin kymmenen arkipäivää. Voit seurata palkkatukihakemuksesi käsittelyn etenemistä, kun haet tukea verkossa.

Palkkatukiperusteiden muututtua käytössämme ovat uuden lain mukaiset lomakkeet. Palkkatuen maksatus on siirtynyt ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHA:lle.

Starttiraha

Starttirahan käsittelyaika on noin kymmenen päivää siitä, kun kaikki päätöksen tekoon liittyvät tiedot ja asiakirjat sekä ulkopuoliselta lausunnonantajalta tarvittaessa pyydetty lausunto on toimitettu TE-toimistolle. Tämän jälkeen TE-toimiston asiantuntija ottaa yhteyttä starttirahan hakijaan.

Starttirahaa haetaan Oma asiointi -palvelussa ja hakemuksen etenemistä voi seurata verkkopalvelun kautta.

Starttirahan maksaa kuukausittain TE-toimiston kehittämis- ja hallintokeskus KEHA. Maksatus tapahtuu KEHA-keskuksen sivuilla ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella

Kun saat valintatiedon opiskelupaikastasi, toimita TE-toimistolle kouluttajan selvitys ja omat perustelusi koulutustarpeelle mahdollisimman pian. Emme käsittele puutteellisia hakemuksia. Kun asiasi on käsitelty, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta.

Vuorotteluvapaa

TE-toimisto antaa lausunnon vuorotteluvapaan korvauksen maksamisen työvoimapoliittisista edellytyksistä työttömyyskassalle tai Kelalle. Ne päättävät korvauksesta ja huolehtivat sen maksamisesta.

Vuorottelusopimukset toimitetaan TE-toimistolle hyvissä ajoin ennen vuorotteluvapaan alkamista. Sopimusten käsittelyssä ja lausunnoissa huomioidaan vuorotteluvapaan suunniteltu alkamisajankohta. Lausunto annetaan heti, kun siihen tarvittavat dokumentit on toimitettu. 

Työntekijän oleskelulupahakemukset

Työntekijän oleskelulupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tällä hetkellä käsittelemme elokuussa saapuneita hakemuksia.

Ansökningar om uppehållstillstånd för arbetstagare

Behandlas i ankomstordning. För närvarande handläggs ansökningar som har lämnats i augusti.

Sivu päivitetty 20.9.2021