Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutukset ovat työmarkkinalähtöisesti suunniteltuja koulutuksia. Niiden tavoitteena on parantaa henkilön ammattitaitoa ja työllistymismahdollisuuksia, parantaa valmiuksia toimia yrittäjänä sekä edistää ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta ja yritysten syntymistä.

Ammatillisen työvoimakoulutuksen tarkoituksena on parantaa työnhakijan osaamista ja mahdollisuuksia työllistyä. Työvoimakoulutuksessa tavoitteena on usein perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- ja täydennyskoulutusta.

Koulutus on osallistujille maksutonta. Koulutuksen järjestäjinä ovat ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset, ammatilliset oppilaitokset, korkeakoulut ja yksityiset koulutuspalvelujen tuottajat.

Työvoimakoulutusta ovat:

  • Ammatillinen työvoimakoulutus
  • Yhteishankintakoulutukset (Rekry-, Täsmä- ja MuutosKoulutus),
  • F.E.C -koulutukset (Further Educated with Companies)
  • Yrittäjyyskoulutukset
  • Lupatyyppiset koulutukset, jotka sisältyvät ammatillisiin työvoimakoulutuksiin
  • Kotoutumiskoulutus

Työvoimakoulutukseen hakeutuminen

Koulutuksiin mukaan hakeutuminen on helppoa ja usein valintakriteereiksi riittää alan peruskoulutus tai riittävä työkokemus. Löydät kaikki haussa olevat koulutuksemme työvoimakoulutusten hakukoneesta.

Koulutushakemus täytetään ensisijaisesti sähköisesti, ilmoituksessa annettujen tietojen mukaan. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman tunnistautumista, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutuksen valintahaastatteluun kutsutaan usein koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Hakemuksen tarkemmissa perusteluissa kannattaa kertoa, miksi valittu koulutus kiinnostaa ja kertoa myös mahdollisesta aiemmasta kokemuksesta koulutusalalta. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa.

Lisätietoa työvoimakoulutuksesta

Apua koulutuksiin ja osaamiseen liittyvissä asioissa saat koulutusneuvonnasta puhelimitse tai chatin kautta. Lisätietoja koulutuksista saat myös infotilaisuuksiin osallistumalla.

Sivu päivitetty 1.6.2023

Päivitetty: 18.08.2023