Lomautettu

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät väliaikaisesti, mutta työsuhde pysyy muutoin voimassa.

Voit joutua lomautetuksi työsuhteestasi joko toistaiseksi tai määräajaksi. Lomautus voi olla kokoaikainen tai osa-aikainen. Kokoaikainen lomautus tarkoittaa koko kalenteriviikon aikaisen työaikasi kestävää lomautusta. Osa-aikainen lomautus tarkoittaa lyhennettyä työviikkoa eli päivittäistä tai viikoittaista työaikaasi on lyhennetty.

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä. Tutustu valtakunnalliseen ohjeeseen ja aloita työnhakusi sen mukaan.

Asiointi lomautuksen aikana ja muutokset tilanteessasi

Sinun ei edellytetä asioivan TE-toimistossa henkilökohtaisesti eikä sinun tarvitse ottaa yhteyttä TE-toimistoon lomautuksen aikana, ellei tilanteessasi tapahdu muutoksia. TE-toimisto järjestää sinulle tarvittaessa alkuhaastattelun pääsääntöisesti puhelimitse työnhakijaksi ilmoittautumisesi jälkeen. Ilmoitamme etukäteen tulevasta soitosta tekstiviestillä ja puhelu tulee 0295 -alkuisesta numerosta, joten vastaathan saapuvaan puheluun. Mikäli emme tavoita sinua puhelimitse tai et ole ilmoittanut TE-toimistolle puhelinnumeroa, sinut kutsutaan paikan päälle TE-toimistoon alkuhaastatteluun.

Jos lomautustilanteessasi tapahtuu muutoksia, ilmoitathan muutoksista Oma asiointi -palvelun kautta.

Tyypillisiä lomautukseen liittyviä muutoksia ovat

  • lomautuksen muuttuminen irtisanomiseksi
  • lomautuksen ajankohdan muuttuminen esimerkiksi määräaikaisen lomautuksen muuttuessa toistaiseksi voimassa olevaksi
  • lomautuksen jatkuminen tai päättyminen

Toimitathan asiantuntijan mahdollisesti pyytämät asiakirjat TE-toimistolle kymmenen päivän kuluessa.

Sivu päivitetty 1.6.2023

Päivitetty: 18.08.2023