Paikalliset TE-palvelut

Paikalliset TE-palvelumme ovat suunnattu ensisijaisesti pirkanmaalaisille työnhakijoille. Kaikille työnhakijoille tarkoitetut yhteiset TE-palvelut esitellään Työmarkkinatorilla.

TE-palveluilla edistät työllistymistäsi

Työmarkkinatorilta löydät avoinna olevia työpaikkoja, haussa olevat työvoimakoulutukset ja tietoa TE-palveluista. Alueelliseen palvelutarjontaan voit tutustua Pirkanmaan TE-toimiston kotisivuilla ja sähköpostitse toimitettavan sähköisen palvelutiedotteemme kautta. Palvelutiedotteen ajankohtaistarjontaan tutustumalla ja myös sosiaalisen median kanaviamme seuraamalla saat tuoretta tietoa eri vaihtoehdoista työllistymisen edistämiseksi.

Voit asioida kanssamme monella eri tavalla

Pirkanmaan TE-toimisto palvelee asiakkaitaan Tampereella ja useassa asiointipisteessä. Lähimmän asiointipaikkasi voit tarkistaa kotisivujemme yhteystiedoista.  

 • Asioi kanssamme ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi -palvelua käyttäen. Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset.
 • Henkilöasiakkaan neuvontapalvelut antavat tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikkiin TE-palveluihin sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön.
  • Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu, puh. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00-16.15.
  • Puhelinpalvelu työnantaja- ja yritysasiakkaille, puh. 0295 045 503, ma-pe klo 9–16.
  • Työttömyysturvaneuvonta, puh. 0295 020 701, ma-pe klo 9.00-16.15.
  • Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma-pe klo 9.00-16.15.
  • Uraohjaus, puh. 0295 020 720, maanantaisin ja torstaisin klo 12-16.
 • TE-palvelujen chat auttaa, kun tarvitset apua verkkoasioinnissa. Sen kautta et voi ilmoittautua työnhakijaksi tai ilmoittaa muuttuneista tiedoistasi, mutta saat sillä apua ja neuvoja Oma asiointi –palvelun käyttöön liittyen. 
 • Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta ja otamme sinuun yhteyttä puhelimitse.
 • Kasvokkain tapahtuvan henkilökohtaisen ajanvarauksen tarve arvioidaan ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa. Yhteydenottopyyntö jätetään Oma asiointi -palvelussa. 
 • Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. He opastavat sinua esimerkiksi verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Työnhaun ohjaajilla ei ole oikeuksia asiakastietoihin eivätkä he tee työvoimapoliittisia lausuntoja. Pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi asiointisi onnistumiseksi.

Alueellisella yhteistyöllä uusia palveluratkaisuja

Pirkanmaan TE-toimisto tekee aktiivista työllisyydenhoidon verkostoyhteistyötä esimerkiksi työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelu TYP:n, Ohjaamon sekä erilaisten pilottien kautta. Uusilla yhteistyömalleilla rakennamme tulevaisuuden työllisyyspalveluita, joita sinäkin voit jatkossa hyödyntää.

Sivu päivitetty 3.5.2022

Päivitetty: 18.08.2023