Asioi meillä

Tutustu huolellisesti yksityiskohtaisempiin asiointiohjeisiin työnhakijalle ja työnantajalle. Kätevin ja nopein tapa asioida kanssamme on Oma asiointi -verkkopalvelumme kautta.

Asiointiohjeet poikkeustilanteessa

Koronavirusepidemian ja Suomen hallituksen linjausten vuoksi, toimipaikoissamme ei ole normaalia kasvokkain tapahtuvaa asiointia eivätkä itsepalvelupäätteet ole käytössä. Pyydämme asiakkaitamme asioimaan ensisijaisesti Oma asiointi -palvelussa verkossa tai soittamaan valtakunnalliseen puhelinpalveluun.

Asiakaspalvelussa noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ja Aluehallintovirasto AVI:n ohjeita. Seuraathan aktiivisesti viranomaisten tiedotteita koronaviruksesta. Toimiessasi TE-toimiston ja terveydenhuoltoviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti työttömyysturvaoikeutesi säilyy ennallaan. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista uusista toimenpiteistä erikseen.

Asiointiasi koskevissa kysymyksissä, tarkistathan ensin, onko kysymykseesi annettu jo vastaus sähköisessä Oma asiointi -palvelussa. Verkkopalvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden.

  1. Jos olet lomautettu tai jäät työttömäksi ja haet työttömyysetuutta, sinun on ilmoittauduttava työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautus- tai työttömyyspäivänä. Ohjeet työnhakijaksi ilmoittautumiseen löydät täältä.
     
  2. Kaikki asiakastapaamiset on muutettu toistaiseksi puhelin- tai videopuhelutapaamisiksi. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme muutoksista tapaamisten järjestämisessä.
     
  3. Pirkanmaan TE-toimisto järjestää rekrytointitapahtumia ja muita tilaisuuksiaan voimassa olevien suositusten mukaan. Järjestämme tapahtumia ja tilaisuuksia toistaiseksi vain verkkototeutuksina.
     
  4. TE-toimiston asiakasinfot ja muut vastaavat tilaisuudet järjestetään mahdollisuuksien mukaan verkkolähetyksinä eli webinaareina tai asiakasvideoiden avulla. Kasvokkain järjestettäviä tapahtumia emme järjestä toistaiseksi. Seuraathan tapahtumakalenteriamme ja osallistu siellä ilmoitettuihin verkkolähetyksiin.

Oma asiointi -palvelu

Valtakunnallinen TE-puhelinpalvelu

Työnhakijaksi ilmoittautuminen poikkeustilanteessa

Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -verkkopalvelussa

Ilmoittaudu työnhakijaksi ensisijaisesti Oma asiointi -palvelun kautta verkossa. Palvelu on käytettävissäsi ympäri vuorokauden.

Oma asiointi -palvelu

Soita valtakunnalliseen puhelinpalveluun harkiten

Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkon kautta, mutta olet Suomen tai EU/ETA -maan kansalainen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus, voit ilmoittautua työnhakijaksi soittamalla valtakunnalliseen puhelinpalveluumme. Huomaathan, että TE-puhelinpalvelussa saattaa esiintyä ruuhkaa.

Valtakunnallinen TE-puhelinpalvelu

Lähetä ilmoittautumislomake sähköpostitse

Voit ilmoittautua työnhakijaksi myös lataamalla työnhakijaksi ilmoittautumislomakkeen suomi.fi-verkkosivulta. Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se meille sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@te-toimisto.fi. Jos et pysty tulostamaan ja skannaamaan lomaketta, emme vaadi lomakkeeseen allekirjoitustasi. Huomioithan tietoturvariskin, jos lähetät meille suojaamatonta sähköpostia. Tältä osin toimit omalla vastuullasi.

Ilmoittautumislomake Suomi.fi-verkkosivuilla

Tulosta ilmoittautumislomake verkosta ja lähetä postitse tai hae se toimipaikastamme

Jos pystyt tulostamaan ilmoittautumislomakkeen suomi.fi-sivulta, voit myös lähettää sen meille postitse. Tällä tavalla työnhakusi käynnistyy siitä päivästä alkaen, kun olemme vastaanottaneet lomakkeesi.

Tarvittaessa, voit myös hakea päivämääräleimatun ilmoittautumislomakkeen Tampereen toimipaikkamme ovelta tai auki olevasta yhteispalvelupisteestä. Tarkemmat ohjeet saat asiointisi yhteydessä. 

Yhteystietomme

Ilmoittautumislomake Suomi.fi-verkkosivuilla

Rajoitamme aulapalveluidemme käyntiasiointia

Tampereen toimipaikkamme aulatila on auki asiakirjojen jättämistä ja työnhaun aloittamista varten tilanteissa, joissa asiointi kanssamme ei ole muilla tavoin mahdollista. Rajoitamme toimipaikan asiointia voimassa olevien suositusten mukaisesti ja vain tapauksiin, joissa asiointi on ehdottoman tarpeellinen. Jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita, älä asioi aulapalvelutiloissamme. Spring Housen työnhaun ohjausta saat myös verkossa ja puhelimitse.

Tärkeää tietoa asiointitavoista Pirkanmaan TE-toimiston kanssa

Ethän asioi aulapalvelutiloissamme, jos sinulla on flunssan oireita tai olet ollut ulkomailla viimeisen kahden viikon aikana

Jos sinulla on flunssan oireita tai olet ollut ulkomailla viimeisen kahden viikon aikana, ethän asioi aulapalvelutiloissamme. Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi millään mainitulla tavalla, soita valtakunnalliseen henkilöasiakkaan puhelinpalveluun.

Tärkeää tietoa asiointitavoista Pirkanmaan TE-toimiston kanssa

Oma asiointi -palvelu

Valtakunnallinen henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Työnhakijaksi ilmoittautumislomake suomi.fi -sivulla

Pirkanmaan TE-toimiston yhteystiedot

Asiointiohjeet normaalitilanteessa

Tutustu huolellisesti työnhakijoille ja työnantajille suunnattuihin yksityiskohtaisempiin asiointiohjeisiin. Kätevin ja nopein tapa asioida kanssamme on Oma asiointi -verkkopalvelumme kautta.

Voit lähettää meille verkkopalvelun kautta yhteydenottopyynnön. Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, voit soittaa puhelinpalveluumme.

Saitko työtarjouksen, mutta et tiedä, kuinka toimia? Tai pitäisikö sinun ilmoittaa suunnitelmaasi liittyviä tehtäviä, mutta et tiedä missä ja miten? Haluatko ottaa yhteyttä TE-toimistoon mutta et tiedä mitä kautta? Oletko kiinnostunut opiskelusta? Kokeile näissä kysymyksissäsi asiointiapuria.

Henkilöasiakkaiden valtakunnallinen puhelinpalvelu
p. 0295 025 500 (arkisin klo 9.00-16.15)

Työnantaja- ja yritysasiakkaat
p. 0295 045 503 (klo 9.00-16.15) 

Näin asioit kanssammeLisää yhteystietojaPaikalliset TE-palvelutUsein kysyttyäAsiointiapuriOma asiointi -palvelu