Asioi meillä

Nopein ja helpoin tapa asioida kanssamme on Oma asiointi -verkkopalvelumme kautta. Tutustu huolellisesti yksityiskohtaisempiin asiointiohjeisiin työnhakijalle ja työnantajalle.

Asiointiasi koskevissa kysymyksissä, tarkistathan ensin, onko kysymykseesi annettu jo vastaus sähköisessä Oma asiointi -palvelussa. Verkkopalvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden.

  1. Jos olet lomautettu tai jäät työttömäksi ja haet työttömyysetuutta, sinun on ilmoittauduttava työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautus- tai työttömyyspäivänä. Ohjeet työnhakijaksi ilmoittautumiseen löydät täältä.
  2. Jos kanssasi on sovittu aikavarauksella tapahtuvasta asioinnista kasvokkain, noudata kutsussa annettua ohjeistusta.
  3. Pirkanmaan TE-toimisto järjestää tapahtumia ja muita tilaisuuksiaan voimassa olevien suositusten mukaan.

 

Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -verkkopalvelussa

Ilmoittaudu työnhakijaksi ensisijaisesti Oma asiointi -palvelun kautta verkossa. Palvelu on käytettävissäsi ympäri vuorokauden.

Soita valtakunnalliseen neuvontapalveluun harkiten

Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkon kautta, mutta olet Suomen tai EU/ETA -maan kansalainen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus, voit ilmoittautua työnhakijaksi soittamalla valtakunnalliseen neuvontapalveluumme. Huomaathan, että palvelussa saattaa esiintyä ruuhkaa.
Henkilöasiakkaiden valtakunnallinen neuvontapalvelu palvelee arkisin klo 9.00-16.15 numerossa 0295 025 500 ja työnantaja- ja yritysasiakkaiden neuvontapalvelu numerolla 0295 045 503.

Lähetä ilmoittautumislomake sähköpostitse

Voit ilmoittautua työnhakijaksi myös lataamalla työnhakijaksi ilmoittautumislomakkeen suomi.fi-verkkosivulta. Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se meille sähköpostitse. Kun tarvitsee lähettää TE-toimistoon salassa pidettäviä viestejä ja liitetiedostoja, mutta sinulla ei ole mahdollista käyttää Oma asiointi -palvelua, suosittelemme lähettämään viestisi turvaviestinä.

Jos et pysty tulostamaan ja skannaamaan lomaketta, emme vaadi lomakkeeseen allekirjoitustasi.

Voit lähettää lomakkeen meille sähköpostitse myös osoitteella kirjaamo.pirkanmaa@te-toimisto.fi. Huomioithan aina tietoturvariskin, jos lähetät meille suojaamatonta sähköpostia. Toimit tältä osin omalla vastuullasi.

Tulosta ilmoittautumislomake verkosta ja lähetä postitse tai hae se toimipaikastamme

Jos pystyt tulostamaan ilmoittautumislomakkeen suomi.fi-sivulta, voit myös lähettää sen meille postitse. Tällä tavalla työnhakusi käynnistyy siitä päivästä alkaen, kun olemme vastaanottaneet lomakkeesi.

Tarvittaessa, voit myös hakea päivämääräleimatun ilmoittautumislomakkeen Tampereen toimipaikkamme ovelta tai auki olevasta asiointipisteestä. Saat tarkemmat ohjeet asiointisi yhteydessä. 

Sivu päivitetty 10.8.2023

Päivitetty: 18.08.2023