Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on yhteistoimintamalli, jossa TE-toimisto, kunnat ja Kansaneläkelaitos (Kela) yhdessä arvioivat työttömän palvelutarpeen ja suunnittelevat hänelle tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet.

Palvelukokonaisuuteen sisältyy työttömän palvelutarpeen mukaisesti julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja, kuntoutuspalveluja sekä mahdollisesti muita työllistymistä edistäviä palveluja. Palvelu on tarkoitettu pidempään työttömänä olleille yhteispalvelua tarvitseville.

Työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua tarjotaan Etelä-Pirkanmaan, Länsi-Pirkanmaan, Tampereen kaupunkiseudun ja Ylä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskustoimintojen verkostojen kautta.

Milloin yhteispalveluun asiakkaaksi?

TE-toimiston, kunnan tai Kelan asiantuntija arvioi monialaisen yhteispalvelun tarpeen kun olet:

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää,
  • täyttänyt 25 vuotta ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 12 kuukautta,
  • alle 25-vuotias ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 6 kuukautta.

Jos työllistymisesi edistäminen edellyttää TE-toimiston, kunnan ja Kelan järjestämisvastuulla olevien palvelujen yhteensovittamista, ohjaa asiantuntija sinut monialaiseen yhteispalveluun. Voit myös itse kysyä oman TE-toimistosi asiantuntijalta mahdollisuudestasi saada monialaista yhteispalvelua ottamalla yhteyttä TE-puhelinpalveluun tai lähettämällä yhteydenottopyyntö Oma asiointi-palvelun kautta.

TE-puhelinpalvelu Oma asiointi -palvelu Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun verkostot ja niissä mukana olevat kunnat TE-toimistoalueittainLisätietoja monialaisesta yhteispalvelusta

Oma
asiointi