Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Asiakkaiden siirto kuntakokeiluun onnistui hyvin

Pirkanmaan työttömien työnhakijoiden palveluissa on tapahtunut muutos. Osa tiettyjä asiakasryhmiä koskevista TE-toimiston tehtävistä siirrettiin lainsäädännöllä työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvien kuntien tehtäviksi ajalle 1.3.2021-30.6.2023. Pirkanmaan kuntakokeilun muodostavat Tampereen kaupunki, Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Kuntakokeiluun siirretyn henkilöasiakkaan palveluista vastaa pääasiallisesti hänen kotikuntansa. Kuntakokeilun aikana työnantaja-asiakkaille tarjotaan edelleen työnantaja- ja yrityspalveluita TE-toimistosta. 

Asiakassiirto tehtiin automaattisesti

Muutoksen myötä, työllisyyskokeilun kohderyhmään kuuluvat henkilöasiakkaat siirrettiin automaattisesti TE-toimistolta kunnille asiakastietojärjestelmässä annetun kotikuntatiedon pohjalta. Kohderyhmään kuuluvia asiakkaita siirtyi Pirkanmaan kuntien asiakkaiksi hieman yli 28 200 ja jatkossa TE-toimisto vastaa noin 37 600 henkilöasiakkaan palveluista.

Siirrettyjen asiakkaiden tietoihin on kirjattu ilmoitus "Automaattinen eräajo asiakkuuden siirtymisestä työllisyyden kuntakokeiluun". Kaikille kuntakokeiluun siirretyille asiakkaille annetaan tietoa siirrosta myös kirjeellä, joiden toimittamisessa voi kulua useampi arkipäivä.

Palveluiden siirtyminen ei aiheuta yhteydenottoa

Kotikunta on yhteydessä kuntakokeiluun siirrettyyn asiakkaaseen. Asiakkuuden siirron takia ei tarvitse ottaa yhteyttä TE-toimistoon tai kotikunnan työllisyyspalveluihin. TE-toimiston asiakkaille ei lähetetä kirjettä eikä heidän tarvitse ottaa asian takia yhteyttä TE-toimistoon.

Voimassa olevat työllistymis- ja aktivointisuunnitelmat ovat edelleen velvoittavia. On tärkeää noudattaa suunnitelman tehtäviä ja ilmoittaa niiden toteuttamisesta määräaikaan mennessä Oma asiointi -palvelussa.

Asiakassiirrolla saattaa olla vaikutuksia asiakaspalvelumme ajoittaiseen ruuhkautumiseen.