Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Nuorille töitä Pirkanmaa -tapahtumasta työtä ja tietoa nuorille aikuisille!

Aika: 4.5.2017 klo 13:00–15:00

Paikka: Tampereen Tullikamarin Pakkahuone

Nuorille Töitä Pirkanmaa -tapahtuma tarjoaa työtä ja tietoa alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille! Iltapäivän aikana nuori saa vastaukset, vinkit ja työnhaun tuen saman katon alta. Työnantajat ja nuoret työnhakijat yhdistävä tapahtuma järjestetään neljättä kertaa ja osallistuminen on maksutonta.

Mukaan on ilmoittautunut työnantajia eri toimialoilta ja tänä vuonna tapahtumaan osallistuu ennätysmäärä etenkin suuria työllistäjiä kuten Lemminkäinen, H&M, Lassila & Tikanoja, Stockmann, Restel, Veikkaus ja Viking Line. Tarjolla ei ole vain kausiluonteisia työtehtäviä vaan myös vakituisia tehtäviä niin työkokemusta omaaville kuin valmistumisen kynnykselläkin oleville nuorille. Tärkeintä tapahtumassa on nimenomaan suorat kohtaamiset ja verkostoitumismahdollisuudet nuorten työnhakijoiden ja työnantajien välillä. Mainittava on myös kansainväliset työvaihtoehdot, EURES työvälitysverkoston Italian, Espanjan ja Ruotsin saapuessa rekrytoimaan tilaisuuteen. Eka EURES-työpaikka -hanke voi mahdollistaa uuteen maahan asettautumiseen tai muuttoon liittyvien kustannusten korvauksen.

Työpaikkojen lisäksi nuorelle tarjotaan tietoa, vastauksia ja apua tietopisteillä. Pop Up Työkkärin ja Kelan infopiste vastaa erityisesti vastavalmistuneen nuoren kysymyksiin, jatkokoulutuksista voi keskustella Hämeen Ammattikorkeakoulun (HAMK), Tampereen Ammattiopiston (Tredu), Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK), SASKY koulutuskuntayhtymän, Tampereen Teknillisen Yliopiston (avoin yliopisto) ja Tampereen Kesäyliopiston edustajien kanssa. KV-alueelta nuori löytää työpaikkojen lisäksi myös kansainvälisiä harjoittelu- ja koulutusmahdollisuuksia. Ohjaamo -alueella työtön nuori voi ilmoittautua Tampereen Ohjaamon tarjoamiin, maksuttomiin lupakorttikoulutuksiin. Monen työn tekemiseksi edellytetään ajantasaiset luvat ja passit. Tapahtuman aikana on mahdollista otattaa itsestään valokuva ns. green screen -taustaa vasten. Maksuttoman kuvan saa heti käyttöön. Myös nuorten kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on huomioitu. Paikalla olevien yritysasiantuntijoiden (Ensimetri, TE-toimisto ja Pirkanmaan Yrittäjät) kanssa, nuori voi keskustella aiheeseen liittyvistä ajatuksista ja unelmista.

Etsiipä nuori sitten työpaikkaa, kartoittaa jatkokoulutusmahdollisuuksia, tarvitsee jeesiä työnhakuun tai yrittäjyyteen liittyvissä asioissa, osallistuminen Nuorille töitä! -tapahtumaan kannattaa! Lisätietoa tapahtumasta saa sen verkkosivuilta ja Pirkanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterin merkinnästä.

Näytteilleasettajien rekrytointitarpeita on avattu erillisinä julkaisuina tapahtuman Facebook -sivuille.

Seuraa tapahtumaa somessa @nuorilletoitapir #nuorilletöitä

Tervetuloa paikalle!

Ystävällisin terveisin,
Nuorille Töitä Pirkanmaa -työryhmä

Lisätietoja: tapahtumatiedotus.pirkanmaa@te-toimisto.fi

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä:

Pirkanmaan TE-toimisto, Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -ESR-hanke, Tampereen Ohjaamo, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Pirkanmaan Yrittäjät ja Tampereen kaupunki.

TIEDOTE

MAINOS