Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Tärkeää tietoa työnhakijaksi ilmoittautuvalle yrittäjälle

Laki yrittäjien työttömyysturvaoikeuden väliaikaisesta järjestämisestä tuli voimaan 8.4.2020. Sen tavoitteena on turvata yrittäjien toimeentulo tässä vaikeassa tilanteessa. Voit saada lain tarkoittamaa tukea siitä alkaen, kun tuen kriteerit täyttyvät ja ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistoon.

Työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3.-30.6.2020. Jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi viimeistään 15.4.2020, sinulla voi olla kriteerien täyttyessä oikeus työmarkkinatukeen jo 16.3.2020 alkaen.

Ilmoittaudu työnhakijaksi verkkopalvelussamme

Nopein ja vaivattomin tapa ilmoittautua työnhakijaksi on TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun henkilöasioinnissa. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta vastaanottoilmoituksen ja otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä. Tämän jälkeen voit hakea työmarkkinatukea Kelan verkkopalvelussa.

Lakimuutoksen nopean valmistelun ja määräaikaisen voimaantulon vuoksi TE-palvelujen verkkoasiointipalvelua ei ole ollut mahdollista korjata vastaamaan muuttuneita edellytyksiä. Tämän vuoksi ilmoittautumislomakkeella on vielä kysymyksiä, joihin on sinun vastattava samalla tavoin, kuin muusta syystä työnhakijaksi tulevien.

Apua työnhakijaksi ilmoittautumiseen ja työmarkkinatuen hakemiseen saat TE-palveluiden neuvojabotti Teuvolta. Löydät Teuvon TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille ja Työttömyysturvaneuvonta -sivujen alalaidasta.

TE-palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille

Työttömyysturvaneuvonta

Kokoaikatyön hakemista ei edellytetä määräaikaisen lain voimassaolon aikana

Määräaikaisen työttömyysturvalain muutoksen aikana työnhakijaksi ilmoittautuneen on etuutta saadakseen oltava työnhakijana TE-toimistossa, mutta sen aikana ei edellytetä haettavan kokoaikatyötä.

Jos työnhakusi kuitenkin jatkuu 30.6.2020 päättyvän määräaikaisen lain voimassaolon jälkeen, on etuuden jatkumiseksi haettava 1.7.2020 alkaen kokoaikatyötä. Tässä tapauksessa etuuden saaminen edellyttää samalla työn vastaanottamisen velvoitetta, jos TE-toimisto sitä tarjoaa.

Lisätietoja työnhakijaksi ilmoittautuvalle yrittäjälle

Oma asiointi -verkkopalvelu henkilöasiakkaalle

Kelan henkilöasiakkaat

Päivitetty: 06.07.2023