Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Mukautuva työhönvalmennus yhdistää työelämään

Monimuotoinen työyhteisö koostuu erilaisista ihmisistä, heidän osaamisestaan ja tarpeistaan. Osa voi tarvita työelämään päästäkseen hieman enemmän tukea. Pirkanmaan TE-toimiston yksilölliset palvelut tarjoavat vaihtoehtoja eri elämäntilanteissa oleville henkilöasiakkaille ja myös työnantajille.

Palvelun avulla löydät parhaan polun työhön

Pirkanmaan TE-toimiston työnhakija-asiakkaille suunnattu Paras polku työhön on henkilökohtainen työhönvalmennuspalvelu. Sen lähtökohtana on asiakkaan tarpeista lähtevä yksilöllinen tuki kohti työelämää. Työhönvalmennus tukee työssä pysymistä ja auttaa eteenpäin työelämään liittyvissä tavoitteissa.

”Pidän siitä, että työhönvalmennuksen toteutustapa on joustava. Asiakkaan on helppo hyödyntää valmennusta. Ihmisten arkeen mukautuvat palvelut ovat tätä päivää.” – pohtii asiantuntija Meiju Sandberg.

Työhönvalmentajan kanssa suunnitellaan ne keinot, jotka tukevat parhaiten työelämän tavoitteiden toteutumisessa. Valmentajan avulla voi tunnistaa helpommin ammatilliset vaihtoehdot tai työllistymisen esteet. Yhdessä laadittavaan suunnitelmaan täsmennetään ne askelmerkit, joita tarvitaan työllistymisen edistämiseksi. Valmennukseen sisältyvää työnetsijäpalvelua hyödyntämällä voidaan kartoittaa uusia mahdollisuuksia työllistyä.

Työkyvyn tukeminen auttaa jaksamaan arjen työssä

Pirkanmaan TE-toimiston henkilöasiakkaiden lisäksi työhönvalmennusta voivat hyödyntää myös alueen työnantajat. Työhönvalmennuksen avulla edistetään työllistymiseen tukea tarvitsevien henkilöiden työllistymistä ja autetaan pysymään työssä.

”Halusimme suunnata tämän palvelun myös työnantajille työyhteisön monimuotoisuuden tukemiseksi. Työnantaja voi ohjata työntekijän palveluun esimerkiksi yhdistämällä sen työkokeilupaikkaan tai palkkatukityöhön.” TE-toimiston asiantuntijat opastavat myös työnantajia osatyökykyisten henkilöiden sujuvaan rekrytointiin ja potentiaalin hyödyntämiseen.
”Osatyökykyinen henkilö ei ole menettänyt työkykyään kokonaan, vaan kyky tehdä töitä riippuu työstä ja sen vaatimuksista. Työnteko onnistuu, kun työtehtävät ovat hyvässä tasapainossa työkykyyn nähden.” – toteaa Meiju.

Tutustu ja hyödynnä palvelua

Paras polku työhön -työhönvalmennuspalvelun toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa Arffmanin rekrytoinnin ja onnistuvan työnhaun ammattilaiset. Voit tutustua palveluun lisää verkkosivuillamme. Kun jätät yhteydenottopyynnön sivun kautta, pääset hyödyntämään palvelua nopeasti.