null Kiinnostaako yrittäjyys? Me autamme sinut alkuun!

Sanotaan se nyt heti ensimmäiseksi: yrittäjyys ei sovi kaikille emmekä halua pakottaa ketään vastoin tahtoaan yrittäjäksi. Mutta jos sen sijaan yrittäjyys on sinulle varteenotettava ja kiinnostava vaihtoehto, olemme kannustamassa ja tarjoamassa kaiken mahdollisen saatavilla olevan tuen!

Suomessa tarvitaan yrittäjyyttä. Kokosimmekin sinulle tähän tiiviin paketin kuinka päästä alkuun yrittäjyyden polulla.

1. Tee testi

Onko juuri sinussa yrittäjäainesta? Yrittäjätestin tekemisestä voi olla apua pohdintoihin!

2. Osallistu ammatinvalinnanohjaukseen

Uudenmaan TE-toimiston maksuton ammatinvalinnanohjaus auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma–to kello 12–14 (p. 0295 041 400). Sinun ei tarvitse olla työtön voidaksesi osallistua ammatinvalinnanohjaukseen.

Lue lisää:

http://toimistot.te-palvelut.fi/ammatinvalinta-ja-urasuunnittelupalvelut

3. Osallistu yrittäjäinfoihin

Yrittäjäinfoja järjestetään läpi vuoden ympäri Uuttamaata. Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille halukkaille. Muutamia tunteja kestävän infopaketin aikana saat asiantuntijoilta tietoa muun muassa erilaisista yritysmuodoista, liiketoimintasuunnitelman laatimisesta sekä starttirahasta.

Tulevia infotilaisuuksia:

Hyvinkää 13.9. kello 14.30

Vantaa 21.9. kello 11.30

Espoo 28.9. kello 12

Kerava 28.9. kello 14

Verkkoluento: yrittäjyys ammattina 29.9. kello 9

Espoo (englanninkielinen) 11.10. kello 12

Katso myös tapahtumakalenterimme.

4. Osallistu yrittäjyyskoulutuksiin

Kun sinulla on jo mielessäsi liikeidea, voit hakeutua yrittäjyyskoulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamistasi. Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa yrittäjäkoulutuksia eri kohderyhmille ja erilaisiin tarpeisiin. Yrittäjäkoulutukset ovat osa työvoimakoulutusta ja osallistujille maksuttomia.

Haussa olevia yrittäjyyskoulutuksia löydät ympäri vuoden TE-palveluiden nettisivuilta. Etusivulta (www.te-palvelut.fi) klikkaa kohtaa "Haussa oleva työvoimakoulutus". Käytä hakusanaa "Yrittäjä" ja laita alueeksi "Uusimaa".

Tällä hetkellä Uudellamaalla voi hakea kymmeneen avoinna olevaan yrittäjäkoulutukseen. Tässä muutamia esimerkkejä:

Avoin yrittäjäkoulutus, Porvoo (alkaa 9.10.)

Avoin yrittäjäkoulutus, Helsinki (alkaa 16.10.)

Avoin yrittäjäkoulutus, Espoo (alkaa 30.10.)

Open Entrepreneurship Training, Helsinki (alkaa 13.11.).

5. Hae starttirahaa

Uudenmaan alueella toimii tällä hetkellä noin 1600 alkavaa yrittäjää, jotka saavat toimeentulon turvaamiseksi tarkoitettua starttirahaa. Uusia starttirahayrittäjiä aloittaa kuukausittain noin 200.  Myönteisistä starttirahapäätöksistä noin puolet on tehty työsuhteesta tuleville ja opintonsa päättäneille. Vuoden alusta alkaen starttirahaa on voitu myöntää myös sivutoimisille yrittäjille, jotka laajentavat toimintansa päätoimiseksi.

Starttirahan myöntämisen edellytyksenä on se, että hakijalla on riittävät valmiudet aiottuun yritystoimintaan sekä kannattava liiketoimintasuunnitelma.  Lisäksi TE-toimiston starttirahahakemuksia käsittelevät asiantuntijat kiinnittävät huomiota muuan muassa tulosennusteisiin ja riskeihin.

Lue lisää:

Yrittäjyys ja starttirahaesite

6. Osallistu Startti Plus -palveluun

Starttirahayrittäjää ei jätetä oman onnensa nojaan rahan myöntämisen jälkeenkään. Tämän vuoden alussa aloitetun Startti Plus -palvelun tavoitteena on luoda uudelle yrittäjälle edellytykset kasvuun ja kannattavuuteen. Palvelu on suunniteltu nimenomaan uuden yrittäjän etua ajatellen ja siinä keskitytään myynti- ja markkinointitaitoihin. Yrittäjä saa kehittämissuunnitelman, joka sisältää toimenpidesuositukset myynnin, markkinoinnin, kasvun ja kannattavuuden kehittämiseksi.

Lue lisää:

http://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa-startti-plus

+ Tutustu aloittavan yrittäjän palveluihimme palveluinfossamme (pdf-esite).

Päivitetty: 18.08.2023