Alkava yrittäjä ja starttiraha

Työ- ja elinkeinotoimisto, Työllisyyden kuntakokeiluihin osallistuvat kunnat ja alueen yritysneuvontaorganisaatiot tarjoavat yrittäjyyttä tukevia palveluita yrittäjyydestä kiinnostuneille, aloittaville ja jo toimiville yrittäjille.

Yrittäjyyttä tukevia ja kaikille avoimia palveluita ovat muun muassa ura- ja ammatinvalinnan ohjauspalvelut, yrittäjyyskoulutukset,  Suomi.fi:n kattavat verkkopalvelut ja Yritys-Suomen puhelinpalvelut yrittäjyyttä suunnittavalle asiakkaalle. Lisäksi yrittäjyyden suunnittelun tukena ovat yritysneuvontaa antavat yritysneuvontaorganisaatiot, joiden palvelutarjontaan kuuluvat myös yrityksen perustamisoppaat sekä yrittäjyyden suunnitteluun ja yrittäjänä toimimiseen liittyvät infotilaisuudet ja tapahtumat.

Starttiraha-asiointi

Palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostilla. Jos olet Uudenmaan TE-toimiston asiakas tai asut Uudellamaalla ja työnhakusi ei ole voimassa, voit lähettää tuen hakemiseen liittyviä kysymyksiä tai jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse osoitteeseen: starttiraha.uusimaa@te-toimisto.fi. Tarvittaessa voit myös jättää yhteydenottopyynnön aloittavan yrittäjän palvelun asiantuntijallemme puhelimitse: p. 0295 040 002 (ma–pe klo 9.00–16.15).
 
Jos olet Työllisyyden kuntakokeilujen asiakas, voit lähettää kysymyksiä tai soittopyynnön omalle kotikunnallesi:
 
Espoo: starttiraha@espoo.fi
Hanko: starttiraha.raaseporihanko@raasepori.fi
Helsinki: starttiraha@hel.fi  
Kerava: starttiraha.vantaa-kerava@vantaa.fi
Porvoo: starttiraha@porvoo.fi
Raasepori: starttiraha.raaseporihanko@raasepori.fi
Vantaa: starttiraha.vantaa-kerava@vantaa.fi
 
Kun olet saanut myönteisen starttirahapäätöksen, sen maksatukseen liittyvät kysymykset osoitetaan KEHA-keskukselle osoitteeseen:
starttiraha.keha@ely-keskus.fi

Neuvonta puhelimitse

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Yhteystiedot:

Neuvonta henkilökohtaisesti

Paikalliset yritysneuvontaorganisaatiot neuvovat maksutta yrityksen perustamisessa, esimerkiksi liikeidean toteutettavuuden ja kannattavuuden arvioinnissa, rahoitusvaihtoehtojen selvittämisessä sekä yritysmuodon valinnassa.
 
Käytössäsi on paras paikallinen asiantuntemus. Tutustu Uudenmaan alueen asiantuntijoihin yritysneuvontaorganisaatioihin:

Yrittäjänä toimiminen

Aloittavan yrittäjän palvelun asiantuntijamme tukevat uusia yrittäjiä painotetusti enintään kolmen toimintavuoden ajan. Tarjoamme mahdollisuuksia kouluttautua, verkostoitua ja kehittää yritystoimintaa:

Starttiraha-asiakkaana voit aina olla yhteydessä päätöksen tehneeseen asiantuntijaan.

Uudenmaan yrittäjäkoulutukset

Uudellamaalla järjestetään koulutuksia sekä yrityken perustamista suunnitteleville että niille, jotka ovat jo aloittaneet yrittäjänä toimimisen. Tutustu yrittäjäkoulutuksiin:

Päivitetty: 18.08.2023