Ammatillinen työvoimakoulutus

Ammatillinen työvoimakoulutus on pääosin tutkintotavoitteista. Siinä voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai tutkinnon osan/osia. Lisäksi tarjolla on jatko- ja täydennyskoulutusta. Myös aikuisten perusopetusta voidaan järjestää, jos perusopetuksen oppimäärän puuttuminen on esteenä ammatillisen koulutuksen suorittamiselle.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutusten kohderyhminä voivat olla myös lomautetut, ammatinvaihtajat, yrittäjät, työsuhteessa olevat ja työnhakijat, joiden katsotaan olevan vaikea työllistyä nykyisellä koulutuksella.  Osa koulutuksista on rajattu esimerkiksi maahanmuuttajille tai tietyille ikäryhmille. 

Työvoimakoulutukseen voit hakea verkkolomakkeella tai TE-toimistosta tai kuntakokeilusta saatavalla hakulomakkeella. Koulutusvahti-palvelua käyttämällä saat tiedot toivomistasi koulutuksista suoraan sähköpostiisi.

Päivitetty: 18.08.2023