Hankkeet - tehokkaita palveluja työnhakijoille

Uudenmaan TE-toimisto on toimijana erilaisissa hankkeissa, jotka tarjoavat tehokkaita palveluja työllistymisen avuksi. Alla on esitelty hankkeita, joissa toimimme organisaattorina ja toteuttajana sekä hankkeita, joissa rahoitus ja toteutus tulee muilta tahoilta. Osa hankkeista toimii vain rajatulla alueella, osa koko Uudenmaan laajuisesti. Yhteistä näille kaikille on, että ne palvelevat työttömiä asiakkaitamme ja edistävät heidän sijoittumistaan työmarkkinoille. Hankkeiden työnhakijalle tarjoamat palvelusisällöt vaihtelevat, mutta usein ne sisältävät esimeriksi:

  • Henkilökohtaista tai ryhmävalmennusta
  • Vertaisryhmissä toimimista
  • Työnhakutaitojen ja -asiakirjojen päivitystä
  • Lyhytkoulutuksia
  • Uraohjausta
  • Apua työkokeilu- tai opiskelupaikan sekä ennen muuta työpaikan löytämiseen

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamissa hankkeissa toteutetaan erilaisia työllistymistä edistäviä toimenpiteitä ja usein niihin liittyy ammatillisia valmiuksia lisääviä koulutuksia. Toiminnassa olevat ESR-hankkeet löytyvät Taidon polku -sivustolta:

"Työ-SIB" -ohjelma on Työ- ja elinkeinoministeriön tilaama vaikuttavuusinvestointihanke. Hankkeen päätavoite on auttaa pitkäaikaistyöttömiä työllistymään vuosien 2020-2025 aikana. Sen rahoituksesta sekä hallinnosta vastaa S-Pankki ja asiakkaiden ohjaamisesta TE-toimisto sekä työllisyyden kuntakokeilut. Työnhakijoita hankkeessa auttavat useat eri palveluntuottajat, jotka ovat työllistämisen kokeneita ammattilaisia. Lisätietoja löytyy ohjelman kotisivuilta www.tyosib.fi ja ohjelman esittely löytyy myös TE-livestä. Hanketta koskevat tiedustelut: tyosib.uusimaa@te-toimisto.fi.

"TyöDesign - tunnista, muotoile ja työllistä" on Uudenmaan TE-toimiston oma hanke, joka on kohdennettu osatyökykyisille työnhakijoille. Tutustu palveluun tarkemmin:

Lisätietoa  TE-toimiston palveluista antavat Uudenmaan TE-toimiston työkykykoordinaattorit, jotka tavoitat parhaiten osoitteesta: tyokyky.uusimaa@te-toimisto.fi.

Kiinnostuitko?

Varmin tapa päästä mukaan johonkin edellä mainituista hankkeista tai palveluista on keskustella TE-toimistossa asiasta oman vastuuasiantuntijan kanssa. Työnhakijalla on mahdollisuus arvioida yhdessä asiantuntijan kanssa hankkeen tai palvelun sopivuutta omaan tilanteeseensa. Saat myös asiantuntijalta lisätietoa hankkeen tai palvelun sisällöstä ja ohjeet, miten siihen pääsee mukaan. Yhteyden omaan vastuuasiantuntijaasi saat jättämällä yhteydenottopyynnön joko Oma asioinnissa tai kirjaamon kautta kirjaamo.uusimaa@te-toimisto.fi.

Päivitetty: 23.11.2023