Rekrytointipalvelut

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto auttaa yrittäjiä löytämään osaavaa työvoimaa julkaisemalla työpaikkailmoituksia, etsimällä sopivia ehdokkaita, järjestämällä tapahtumia ja kouluttamalla työntekijöitä.  

Yrittäjä, haluaisitko tietää tarkemmin TE-palveluista ja kuinka voimme auttaa sinua? Soita meille ja pyydä vaikka yrityskäynnille! Tavoitat meidät numerosta 0295 040 002 tai voit laittaa viestiä rekrytointi.uusimaa@te-toimisto.fi.

Avoimen työpaikan ilmoittaminen

Voit ilmoittaa avoimet työpaikat verkossa Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelussa verkkopalvelutunnuksin tai avoimella lomakkeella ilman tunnuksia. Voit myös soittaa Yrityspalvelunumeroomme 0295 040 002, (arkisin 9–16.15).

Oma asiointi -palvelussa saat työpaikkailmoituksen nopeasti Avoimet työpaikat -verkkopalveluun sekä halutessasi EURES-palveluun (Eurooppalainen rekrytointiverkosto). Oma asiointi -palveluun on koottu kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Palvelussa voit muun muassa tallentaa työpaikkailmoituksen malliksi, muuttaa aiempaa työpaikkailmoitusta tai hakea palkkatukea.

Haluatko etsiä työntekijäehdokkaita TE-toimistosta?

Jos haluat löytää ehdokkaita avoimeen työpaikkaan, voit ottaa yhteyttä Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluun ja sopia ehdokashausta. Toimeksiannossa sovitaan menettelyt muun muassa siitä, millä hakukriteereillä ehdokkaita etsitään sekä miten työnantaja haluaa ehdokkaiden tiedot. Palvelu on yritykselle maksuton.

Rekrytointitapahtumat ja TE-live

Olet lämpimästi tervetullut maksuttomiin rekrytointitapahtumiimme, joita järjestämme sekä messutyyppisesti yhdessä useamman työnantajan kanssa että yksittäisinä yhden yrityksen rekrytointitapahtumina. Tapahtumassa pääset esittelemään yritystäsi ja voit etsiä sopivia rekrytoitavia avoimiin työpaikkoihisi.

TE-live on interaktiivinen rekrytointi- ja uutiskanavamme, jossa työnantajat ja työntekijät kohtaavat uudella, vuorovaikutteisemmalla tavalla. TE-live tuottaa suoria lähetyksiä ja työnantajat pääsevät itse esittelemään avoimia työpaikkojaan ja vastaamaan kiinnostuneiden työnhakijoiden kysymyksiin. Lähetyksiä voi katsoa myös milloin vain jälkitallenteina YouTube-kanavaltamme. TE-livelähetyksen tallennelinkki jää myös yrityksen käyttöön - jälkitallennettakin katsotaan aktiivisesti. Lisätietoa TE-livestä löydät täältä:

Onko yrityksellänne mahdollisuus saada palkkaukseen tukea?

Uudenmaan TE-toimisto myöntää tietyin edellytyksin työnantajalle palkkatukea työttömän työntekijän palkkaamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, voi saada taloudellista tukea palkkatukena 50 % palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen voi saada 70 % tukea. Tietyissä tilanteissa yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi saada palkkatukea 100 % palkkauskustannuksista (65 % työaikaan saakka). Lisäksi 55 vuotta täyttäneiden työllistämiseen voi saada työllistämistukea 70 %. 

Palkkatukea voidaan myöntää sellaisen työttömän työllistämiseen, jolla on puutteita ammatillisessa osaamisessa, tai henkilön pysyvä tai pysyväisluonteinen vamma tai sairaus vähentää hänen mahdollisuuksiaan sopivan työn saamiseen, tai henkilö on 60 vuotta täyttänyt pitkäaikaistyötön.

Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, tuen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan palvelutarpeesta.

Palkkatukea haetaan ennen työsuhteen alkamista työnantajan ja yrittäjän Oma asiointi -palvelun kautta. Myös päätös on saatava ennen työsuhteen alkua. Pääset palveluun Työmarkkinatorilta:

Jos sinulla on tarjota työtä palkkatuella, voit ilmoittaa paikan meille Oma asiointi -palvelun kautta, lähettää sähköpostia osoitteeseen rekrytointi.uusimaa@te-toimisto.fi tai soittaa numeroon 0295 040 002. Puhelinpalvelustamme saat myös lisätietoa palkkatuella työllistämisestä.

Lisätietoa palkkatuesta löydät myös Työmarkkinatorilta:

RekryKoulutus on apunasi, jos ammattitaitoista tekijää ei löydy

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Koulutus on työelämälähtöistä ja räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Koulutus voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa. Tavoitteena voi olla lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus.

Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.

Lisätietoa RekryKoulutuksesta löydät Työmarkkinatorin RekryKoulutus-sivuilta:

Yhteys asiantuntijaan 

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntijaan saat parhaiten yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rekrytointi.uusimaa@te-toimisto.fi tai soittamalla Yrityspalvelunumeroomme 0295 040 002.

 

Päivitetty: 30.08.2023