null Apua rekrytointiin Uudenmaan TE-toimistosta

Kuvassa: asiakkuuspäällikkö Ari Pulkkinen Enjoylta

Vaikka TE-palvelut tunnetaan julkisuudessa erityisesti henkilöasiakaspalvelustaan, myös työnantajille ja yrittäjille on tarjolla monia tehokkaita ja elämää helpottavia maksuttomia palveluita.

Uudenmaan TE-toimistossa työnantajia autetaan muun muassa löytämään osaavaa työvoimaa julkaisemalla työpaikkailmoituksia, etsimällä sopivia ehdokkaita ja järjestämällä yksittäisiä rekrytointitapahtumia sekä isompia rekrytointimessuja.

Hotelli- ja ravintola-alan henkilöstöyritys Enjoy aloitti pari vuotta sitten rekrytointiyhteistyön Uudenmaan TE-toimiston kanssa. Hyvien tulosten valossa yhteistyötä on tarkoitus jatkaa pitkälle tulevaisuuteen.

"Olemme Uudenmaan TE-toimiston avulla järjestäneet parin vuoden aikana useita yksittäisiä rekrytointitilaisuuksia, jotka on pystytty kohdentamaan juuri oikeanlaisille työnhakijoille", Enjoyn asiakkuuspäällikkö Ari Pulkkinen kertoo.

Rekrytointiin liittyvät Uudenmaan TE-toimiston työnantajapalvelut ovat erityisen hyödyllisiä silloin, kun yrityksellä ei ole resursseja tehokkaaseen rekrytointiprosessiin tai jos rekrytoinnin aloittamista halutaan lykätä vain sen takia, että oma rekrytointiosaaminen puuttuu eikä aikaa tai työntekijöitä tunnu löytyvän ylimääräiseen tehtävään.

Enjoylla rekrytointiosaamista löytyy puolestaan reilusti omasta takaa, mutta yritys halusi hyödyntää Uudenmaan TE-toimistossa annettavaa rekrytointiapua muun muassa yrityksen tunnettavuuden lisäämiseksi.

"Vaikka olemmekin majoitus- ja ravitsemusalalle erikoistuneista alalla toimivista yrityksistä Suomen suurimpia, haemme lisää tunnettavuutta mielellämme erilaisten projektien kautta. Vähän tuntemattomampana henkilöstöalan toimijana olemme olleet hyvillämme siitä, että saamme jaettua tietoa olemassaolostamme laajemmalle Uudenmaan TE-toimiston verkostojen avulla", Ari Pulkkinen sanoo.

"Totta kai rekrytointitilaisuuden järjestämisen selkeitä hyötyjä ovat myös useamman hakijan tapaaminen yhdellä kertaa sekä työnhakijoiden näkeminen kasvokkain, jolloin persoona erottuu ihan eri tavalla kuin työhakemusta lukiessa."

Enjoyn näkemyksen mukaan rekrytointiin tuleekin panostaa suunnitelmallisesti ja pitkällä aikavälillä.

"Rekrytointitilaisuuksien järjestäminen on hyvällä tavalla hauskaa ja erilaista rekrytointia, joka samalla helpottaa rekrytointiprosessia."

Rekrytointilaisuuden järjestäminen käytännössä

"Yhteistyö polkaistiin käyntiin siten, että Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Taina Piispa tuli moikkaamaan minua toimistollemme, ja lähdimme yhdessä suunnittelemaan minkälaisesta rekrytointitilaisuudesta voisi olla kyse", Ari Pulkkinen muistelee.

Tapaamisessa mietittiin tulevaa konkreettisesti; mikä olisi hyvä rekrytointipäivä ja paikka, mitä päivään sisältyisi, kuka tuottaisi kutsumateriaalin ja minkälaisia työnhakijoita paikalle haluttaisiin saada.

Taina Piispa ja Ari Pulkkinen päätyivät siihen, että Enjoy vastaisi kutsun tekemisestä, Uudenmaan TE-toimisto työnhakijoiden kontaktoinnista.

"Meille oli tärkeää, ettei tilaisuuteen kutsuttu ketään karenssin uhalla, vaan kaikki halukkaat saivat vapaaehtoisesti ilmoittautua mukaan."

Yleensä Enjoyn rekrytointitilaisuuksiin on osallistunut keskimäärin noin kolmisenkymmentä innostunutta työnhakijaa.

"Jokaisesta eri rekrytilaisuudesta on löytynyt työntekijöitä meille vähintään kahdesta useisiin työntekijöihin", Ari Pulkkinen iloitsee.

Samaan hengenvetoon Ari Pulkkinen toteaa, että nimenomaan pitkäjänteisellä rekrytointityöllä saa parhaimmat tulokset. Rekrytointitilaisuuksia ei kannata jättää vain yhteen kertaan, vaan systemaattinen suunnittelu ja useiden rekrytointitilaisuuksien järjestäminen tuottavat monipuolisia tuloksia ja monipuolisia työntekijöitä.

"Rekrytointitilaisuuden ajalla on esimerkiksi merkitystä. Jos me pidämme rekryn syksyllä, kartoitamme yleensä pikkujoulukauteen ammattilaisia. Kevään rekrytoinneissa painottuu puolestaan kesätyöntekijöiden ja opiskeluaan päättävien henkilöiden etsiminen."

Rekrytilaisuuksien järjestämistä on Ari Pulkkisen mukaan helpottanut Uudenmaan TE-toimistosta saatava asiantuntijuus ja ammatillinen osaaminen.

"Asiantuntija Taina Piispa osasi heti sanoa mikä rekrytilaisuuksissa toimii ja mikä ei. Meidän toiveitamme kuunneltiin tarkasti, jonka takia rekrytointitilaisuuksien järjestämisestä on syntynyt jatkumo", Ari Pulkkinen kiittelee.

"Vastuu tämänhetkisestä työllisyystilanteesta on myös meillä"

"Meidän alan yrityksellä on aina tarvetta työntekijöille", Ari Pulkkinen sanoo.

Myös Enjoylla on tiedostettu ravintola-alalla vallitseva työvoimapula. Siksi rekrytointitilaisuuksista ei haeta ainoastaan alan ammattilaisia, vaan myös oikeanlaisen asenteen omaavia työnhakijoita, jotka voidaan erilaisten työtehtävien ja koulutuksien kautta auttaa alkuun urapolullaan.

"Rekrytilaisuuksien hienous on se, että pääsemme heti havaitsemaan työnhakijan potentiaalin asiakaspalvelutehtäviin, vaikkei alan kokemusta olisikaan. He ovat voineet aloittaa blokkarina baarissa, josta on lähdetty etenemään ylöspäin."

Työnantaja, kiinnostuitko rekrytointitilaisuuden järjestämisestä? Ota yhteyttä Uudenmaan TE-toimiston asiantuntijoihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: rekrytointi.uusimaa@te-toimisto.fi.