null DuuniTehtaan tuotantolinjalta valmistui työsopimuksia ja haastattelukutsuja

"Uudenmaan TE-toimistossa järjestetään vuositasolla toistasataa erikokoista rekrytointitapahtumaa. Tämä Porvoon tapahtuma on ehdottomasti merkittävin, isoin, kaunein ja komein näistä tilaisuuksista." Näin avasi Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen Porvoon DuuniTehdas-tapahtuman. Avajaispuheessaan Ukkonen kiinnitti myös huomiota siihen, että viime elokuusta lähtenyt työttömyyden lasku on ollut Porvoon ja Loviisan seutukunnissa huomattavasti nopeampaa kuin muualla Uudellamaalla. "Ne ovat jo niin kovia lukuja ihan valtakunnallisestikin, että se on alkanut kiinnostaa, että mistä tällainen pudotus johtuu."

Kuvateksti: Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen pamautti tapahtuman käyntiin.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestetty DuuniTehdas on Uudenmaan TE-toimiston, Porvoon kaupungin ja Posintra Oy:n yhdessä järjestämä tapahtuma. Näytteilleasettajia oli paikalla yhteensä 74, joista työnantajia oli 52, oppilaitoksia 16 ja muita tahoja kuusi. Uudenmaan TE-toimiston palveluesimies Jaakko Westerlund arvioi hieman ennen tapahtuman päättymistä, että 4000 kävijän raja menee rikki myös tänä vuonna. Työnantajilta saatu palaute on ollut positiivista, rekrytointeja on tehty jopa paikan päällä ja työhaastatteluista on sovittu.

Kuvateksti: Uudenmaan TE-toimiston palveluesimies Jaakko Westerlund kertoi, että tapahtuman järjestäminen on iso, mutta kannattava ponnistus.

"Tänä vuonna uutuutena on ollut se, että tapahtuma on ollut oppilaitosten opetussuunnitelmissa. Kaikki ammattioppilaitosten, lukioiden ja perusopetuksen yhdeksännen luokan oppilaat on tuotu paikan päälle tutustumaan tulevaisuuden työelämän tarjontaan. Kesätyöt on myös yksi teema, joka on ollut mukana", kertoi Westerlund.

Westerlund oli erittäin tyytyväinen päivän antiin ja halusi korostaa, että yhteistyö eri toimijoiden kesken on avainasemassa tapahtuman onnistumisessa.

Entä mitä mieltä osallistujat olivat tämän vuotisesta DuuniTehtaasta? Teknokemiatuotteiden valmistus- ja myyntiyhtiö Fennopoint Oy:n Mikko Mäkelä kertoo, että on etsimässä isoa määrää kesätyöntekijöitä. Kasassa olikin hieman ennen päivän päättymistä jo noin 60 työnhakijoiden jättämää hakemusta. Hakemuksista paljon on tullut myös alle 18-vuotiailta työnhakijoilta ja Fennopoint onkin palkkaamassa kesäksi nuoria 16-vuotiaista ylöspäin. "Kannatti tulla paikan päälle", toteaa Mäkelä vielä lopuksi.

Kuvateksti: Finnopoint Oy:n Mikko Mäkelä oli etsimässä kesätyöntekijöitä ja saikin paljon potentiaalisia hakemuksia.

Jessica Lindblom on tullut tapahtumaan hakemaan ideoita uutta suuntaa varten. Hän on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä, mutta nyt edessä on uran vaihto.  Lindblom oli tyytyväinen tapahtuman antiin, sillä esillä oli laaja valikoima näytteilleasettajia. "Olen keskustellut ihmisten kanssa ja saanut ideoita ja vinkkejä", tiivistää Lindblom.

Kuvateksti: Tapahtuma oli oppilaitosten opetussuunnitelmissa ja se näkyi. Nuoria oli liikkeellä paljon.

Tapahtumaa olivat juontamassa taikuri ja mentalisti Noora Karma ja Liikuta Lasta ry:n Aki Hirvonen. Juontamisen lisäksi he ovat käyneet sparraamassa sekä työnhakijoita että työnantajia. Hakijoita on kannustettu menemään aktiivisesti työnantajien juttusille, ja myös työnantajat ovat saaneet kehotuksia, etteivät vain kököttäisi passiivisena pöytänsä takana. "Yleinen vaikutelma meille ainakin on tullut, että sellainen hyvä vuorovaikutus on ollut päällä", toteaa Hirvonen. "Mutta voisi olla enemmän vielä, että varsinkin nuoret uskaltaisivat enemmän mennä juttelemaan", lisää Karma heti perään. Juontajien mukaan se kuuluisa pöhinä on ollut hyvää, mutta taitaa olla niin, että pieni lisätsemppaus ei ole koskaan pahitteeksi.

Kuvateksti: Tapahtuman juontajat Aki Hirvonen ja Noora Karma pitivät messuvieraat liikkeessä.

Kuvateksti: Taidetehtaan ovi kävi tasaisesti koko päivän.