null Kesäksi töihin

Esittelemme tässä jutussa seitsemän vinkkiä kesätöiden hakuun joko ulkomailla tai Suomessa. Vaikka nopeimmat työnantajat ovat jo ehtineet lopetella työnhakuprosessinsa, ei hätää! Kesätyöntekijöitä etsitään edelleen, vaikka elelläänkin jo huhtikuuta.

Työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitetut kesätyöpaikat löytyvät nettisivuiltamme.

1. Kesätyö Pohjoismaissa

Nordjobb välittää palkallisia kesätöitä 18–30-vuotiaille nuorille toisiin Pohjoismaihin.

Tarjolla on muun muassa hostellityötä Islannin maaseudulla tai kesätyötä kuorma-autonkuljettajana Norjan kauniissa maisemissa.

Nordjobbareille järjestetään myös asunto ja yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa. Haku päättyy 31. toukokuuta, mutta paikkoja kannattaa hakea mahdollisimman pian, sillä kesätyöpaikkoja välitetään jo kevään aikana. Lisätietoja Nordjobbista näet täältä.

2. EKA EURES -työpaikka

18–35-vuotiaat EU-maan kansalaiset tai virallisesti EU-maassa, Norjassa tai Islannissa asuvat voivat hyödyntää EKA EURES -työpaikkapalvelua, jos haaveena on muuttaa toiseen EU-maahan, Norjaan tai Islantiin vähintään kuudeksi kuukaudeksi työpaikan, harjoittelun tai oppisopimuskoulutuksen kautta.

EKA EURES -työpaikka on Euroopan unionin ammatillisen liikkuvuuden järjestelmä, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen vaikeasti täytettäviä työpaikkoja sekä nuoria työnhakijoita ja työharjoittelupaikkaa etsiviä nuoria kaikkialta Euroopasta.

Eka EURES työpaikan kautta nuori voi saada taloudellista tukea ulkomaille suuntautuvaan haastattelumatkaan sekä koulutuksesta (esim. kielikursseista), pätevyyden tunnustamisesta ja muuttamisesta aiheutuviin kuluihin.

Lue lisää täältä.

3. Pääkaupunkiseudun Ohjaamojen maksuttomat rekrytilaisuudet

Ohjaamo tarjoaa alle 30-vuotiaille nuorille monia eri palveluita saman katon alla. Moniammatillisen asiantuntijaryhmän avulla nuoren on mahdollista saada yksilöllistä ja räätälöityä tukea. Ajanvarausta ei tarvita, vaan Ohjaamoissa voi piipahtaa milloin vain aukioloaikojen puitteissa.

Pääkaupunkiseudun Ohjaamot Helsinki, Espoo ja Vantaa järjestävät koko kevään ajan yhteistyössä nuorille suunnattuja avoimia rekrytilaisuuksia. Tilaisuuksien aikana osallistuja pääsee tapaamaan työnantajia ilman työhakemusten lähettelyä. Oma CV kannattaa kuitenkin ottaa mukaan, jotta työnantaja osaa myöhemmin ottaa sinuun yhteyttä.

Katso pääkaupunkiseudun Ohjaamojen tulevat rekryt Uudenmaan TE-toimiston tapahtumakalenterista ja tule puhumaan itsesi töihin!

4. Kesätyöt Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungeilla

Kesätyöntekijöitä tarvitaan muun muassa päiväkodeissa, vanhustenpalveluissa, ulkoliikuntapaikoissa ja kiinteistönhuollossa.

Tietoa pääkaupunkiseudun kuntien paikoista saat parhaiten netistä, osoitteista:

5. Vastuullinen kesäduuni -kampanja

Vastuullinen kesäduuni 2017 on kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. http://www.kesaduuni.org -sivulta saat vinkkejä ja apua kesätyön löytämiseen, työhakemuksen ja CV:n tekoon, työhaastatteluun sekä kesätyössä onnistumiseen.

6. Äkkilähtö työhön! -palvelu

Jos olet ollut työttömänä 3–6 kuukautta ja majoitus- ravitsemus-, kauppa ja myyntiala kiinnostaa – osallistu Uudenmaan TE-toimiston Äkkilähtö työhön! -palveluun.

Palvelun tarkoituksena on auttaa erityisesti nuoria saamaan jalansijaa kasvavilta aloilta. Osallistujat voivat käyttää valitsemansa yksityisen työnvälitystoimiston palveluita veloituksetta enintään viiden kuukauden ajan. Osallistuja saa käyttöönsä yksityisen palveluntuottajan alakohtaisen ja erikoistuneen asiantuntemuksen, uusia verkostoja, avoinna olevia työpaikkoja sekä vinkkejä piilotyöpaikkojen löytämiseen.

Lue lisää täältä.

7. CV-netti hakee työnhakijalle työtä 24 tuntia vuorokaudessa

Anna CV-netin tehdä työtä puolestasi! CV-netissä työnantajat tekevät tuhansia hakuja ympäri vuorokauden, viikon jokaisena päivänä. CV-netti on työ- ja elinkeinotoimistojen palvelu, jolla voit itse esitellä itsesi tulevalle työnantajallesi.

Sinun ei tarvitse olla TE-toimiston asiakas päästäksesi käyttämään palvelua. Voit myös itse päättää julkaisun ajankohdan eli sen, milloin haluat esittelysi olevan esillä CV-netissä.

Lue lisää täältä.

+ Ammatinvalinta- ja uraneuvontaa saatavilla

Jos mietit mikä sinusta tulee isona, työ- ja elinkeinohallinnon nettipalvelut auttavat osoitteissa:

www.ammattinetti.fi

http://www.mol.fi/avo/ (ammatinvalintaohjelma).

Lisäksi voit saada myös henkilökohtaista palvelua Uudenmaan TE-toimiston urasuunnittelu- ja ammatinvalintapalvelusta, joka on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille.

Kysy ohjaukseen pääsystä puhelimitse p. 0295 041 400 ma–to kello 12–14.

Valtakunnallinen Koulutusneuvonta auttaa puhelimitse, ja Uraohjausta saa sekä puhelimen että videon välityksellä.

Uudenmaan TE-toimisto toivottaa onnea kesätöiden 2017 hakuun!