null Kesäksi töihin - Mistä tietoa?

Sinun kannattaa hyödyntää kesätyön hakemisessa laajasti kaikenlaisia kanavia. Työpaikkaa voi etsiä esimerkiksi tuttavien ja sukulaisten kautta, lehdistä, ottamalla suoraan yhteyttä työnantajiin, käymällä työnantajien nettisivuilla tai tutkimalla työ- ja elinkeinotoimiston internet-sivuja.

Työnantajat tarvitsevat kesätyöntekijöitä vakituisten työntekijöidensä lomasijaisuuksiin sekä erilaisiin kesäajan kausitöihin. Tietoa nuorten työsuhteista ja kesätyönhausta saat työ- ja elinkeinohallinnon internet-sivuilta kohdasta Kesätyö.

Kesätyöpaikkoja alkaa tulla jo heti vuoden alussa työ- ja elinkeinohallinnon internet-sivuille, ja paikkoja on tarjolla pitkälle kevääseen. Esimerkiksi mansikanpoimintapaikat ovat haussa usein vasta loppukeväällä. Työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitetut kesätyöpaikat löytyvät nettisivuiltamme.

Työ- ja elinkeinohallinnon nettisivuilta voi tutkia myös Euroopassa avoinna olevia työpaikkoja.

Kesätyö Pohjoismaissa
Pohjoismaihin kesätyöhön haluaville 18–28-vuotiaille nuorille on oma Nordjobb-vaihto-ohjelma. Hakuaika päättyy toukokuun lopussa.

Kesätyöt Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungeilla
Kesätyöntekijöitä tarvitaan muun muassa päiväkodeissa, vanhustenpalveluissa, ulkoliikuntapaikoissa ja kiinteistönhuollossa.

Tietoa pääkaupunkiseudun kuntien paikoista saa parhaiten internetistä:

» Helsingin kaupungin työpaikat

» Vantaan kaupungin työpaikat

» Espoon kaupungin työpaikat

Uraneuvonta netissä
Jos mietit, mikä Sinusta isona tulee, työ- ja elinkeinohallinnon nettipalvelut auttavat:

» Ammattinetti

» Ammatinvalintaohjelma