null Kesätöitä kannattaa vielä hakea

Suomalaisen Työn Liiton mukaan tämän vuoden kesätyöpaikkojen määristä on saatu vaihtelevia arvioita. Paikkamääriin on ennustettu aloittain pientä vaihtelua, mutta kokonaismäärä pysynee aiempien vuosien tasolla. Viime vuotisen tutkimuksen mukaan suomalaisista yhdeksän kymmenestä katsoo, että kesätyöt olisi suositeltavaa aloittaa nuorena.

Paikkoja loppukevääseen asti

Kesätyöpaikkoja alettiin ilmoitella heti vuoden alussa työ- ja elinkeinohallinnon internet-sivuilla, mutta paikkoja on edelleen tarjolla vielä pitkälle kevääseen. Esimerkiksi mansikanpoimijoiden paikat ovat haussa yleensä vasta loppukeväällä. Avoimet työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitetut kesätyöpaikat löytyvät nettisivuiltamme; käytä hakuna kesätyö.

Pikainen haku 13.4.2016 aamupäivällä kesätöistä tuotti tuloksen, jonka mukaan Uudellamaalla on avoinna juuri nyt 459 kesätyöpaikkaa ja koko maassa 1817. Tarjolla oli paikkoja mm. kauppoihin, torille, jäätelömyyntii ja rakennuksille. Avoimia paikkoja päivitetään useita kertoja päivässä valtakunnallisille te-palvelut.fi-verkkosivuille. Lisätietoa nuorten kesätyönhausta saat työ- ja elinkeinohallinnon internet-sivuilta kohdasta Kesätyö.

Kuntien kesätöissä hajapaikkoja Uudellamaalla

Kunnat tarvitsevat kesätyöntekijöitä muun muassa päiväkodeissa, vanhustenpalveluissa, ulkoliikuntapaikoissa ja kiinteistönhuollossa. Vaikka suurin osa kuntien kesätöistä on jo jaettu, kannattaa vapaita paikkoja edelleen selata. Tietoa pääkaupunkiseudun kuntien paikoista saat parhaiten internetistä:

» Helsingin kaupungin työpaikat

» Vantaan kaupungin työpaikat

» Espoon kaupungin työpaikat

 

Tutustu Uudenmaan TE-toimiston palveluihin nuorille tästä linkistä.

Olemme myös aktiivisia Facebookissa ja Twitterissä. Sieltä voit löytää vinkkejä kesätöihin. Seuraa meitä osoitteista:

www.te-palvelut.fi/uusimaa

Facebook: Uudenmaan TE-toimisto

Twitter: Työkkärin Molly-täti ja EGR Uusimaa

 

Teksti: Marit Finne

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä/ Marit Finne