null Nuorille lukuisia maksuttomia rekrytapahtumia läpi kevään

Helsingin, Espoon ja Vantaan Ohjaamot ovat tänä keväänä intoutuneet järjestämään kiihtyvällä tahdilla rekrytointitilaisuuksia nuorille. Tarkoituksena on tarjota vaihtoehto työllistymiseen perinteisen työhakemuksen lähettämisen ja haastattelukutsun odotuksen ohella.

"Noin joka neljäs paikalle saapunut työnhakija onkin työllistynyt asiakasyritykseen rekrytilaisuuksiemme kautta", Ohjaamo Vantaan yritysyhteistyön asiantuntija Tia de Godzinsky iloitsee.

Myös Ohjaamojen henkilökunta on paikan päällä auttamassa nuoria työnhakijoita yksilöllisesti.

"Voimme auttaa nuorta esimerkiksi siten, että jos hän ei ole löytänyt tietyn rekrytilaisuuden kautta sopivaa työtä itselleen, olemme voineet vinkata hänestä toiselle työnantajalle, jolle nuori onkin työllistynyt."

Rekrytointitilaisuuksista nuoret saavat hyvää kokemusta ja itsevarmuutta.

"Tämä on hyvä tapa päästä suoraan työhaastatteluun ilman sähköisten järjestelmien kanssa taistelua, hakemusten lähettämistä ja haastattelupyynnön odottamista", Tiia de Godzinsky selittää.

Kahdenlaisia rekrytointitilaisuuksia

Pääkaupunkiseudun Ohjaamoissa järjestellään kahdenlaisia rekrytointitilaisuuksia.

Työnantajatreffit ovat yhteen tiettyyn työnantajaan kohdennettuja tilaisuuksia, joita järjestetään vähintään yksi tapahtuma per viikko joko Helsingin, Espoon tai Vantaan Ohjaamoissa kello 13.

"Työnantajalla on oltava ainakin viisi työpaikkaa auki. Yleensä rekrytointitilaisuuden alussa työnantaja kertoo yleisesti yrityksestä ja työtehtävästä sekä esittää halutessaan videon tai kuvia tarjoamastaan työstä. Tämän jälkeen kaikki työnhakijat pikahaastatellaan, jonka tiimoilta työnantaja tekee valinnat jatkoon päässeistä. Työnhakijalle ilmoitetaan viikon, kahden päästä tuloksista", Tiia de Godzinsky kertoo.

Walk in -rekryissä työnantaja puolestaan päivystää sovittuna päivänä joko Helsingin, Espoon tai Vantaan Ohjaamossa kello 12–15, jonka aikana työnhakija voi vain kävellä sisään hänelle sopivana ajankohtana ja tavata työnantajan. Tarjolla on useita työtehtäviä monelta eri alalta työ- sekä palkkatukipaikkoina.

Rekrytointitilaisuuksien antia pääsee hyödyntämään pääkaupunkiseudun Ohjaamoissa ainakin kesäkuun alkuun asti, jolloin viikoittaiset rekryt menevät pienelle kesätauolle, kunnes jatkuvat jälleen elokuussa.

"Hyödynnämme kyllä kesänkin aikana työnantajakontakteja ja muuta työllistymistä, joten kesäkään ei ole tarpeeksi hyvä syy jättää käymättä Ohjaamossa. Aina on hyvä ja oikea aika tulla meidän kautta etsimään töitä!"

Ohjaamo-toiminnan lähtökohtana nuoren kuulluksi tuleminen

Ohjaamo tarjoaa alle 30-vuotiaille nuorille monia eri palveluita saman katon alla. Moniammatillisen asiantuntijaryhmän avulla nuoren on mahdollista saada yksilöllistä ja räätälöityä tukea. Ajanvarausta ei tarvita, vaan Ohjaamoissa voi piipahtaa milloin vain aukioloaikojen puitteissa.

Lähtökohtana Ohjaamo-toiminnalle on se, että nuori tulee kuulluksi ja pystyy osallistumaan häntä koskevien suunnitelmien ja toimenpiteiden laadintaan. Samassa paikassa työskentelee niin TE-toimiston asiantuntijoita, työelämävalmentajia, terveydenhoitajia, psykologeja, opinto-ohjaajia kuin sosiaalityöntekijöitäkin. 

Opiskelu- ja työasioiden lisäksi nuoret voivat kääntyä Ohjaamon puoleen kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa. Apua saa muun muassa asunnon etsimiseen, terveys- ja hyvinvointiasioihin, kaavakkeiden täyttämiseen, harrastustoimintaan ja verkostoitumiseen.

Katso kaikki Uudenmaan Ohjaamot erillisestä liitteestä.

Lisätietoa:

Voit katsoa tulevat rekrytointitilaisuudet Uudenmaan TE-toimiston tapahtumakalenterista: http://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/uusimaa/tapahtumat

tai tutustua pääkaupunkiseudun Ohjaamojen nettisivuihin:

Helsinki http://ohjaamo.hel.fi/

Espoo www.ohjaamoespoo.fi

Vantaa www.vantaa.fi/ohjaamo