null Ohjaamo Helsingin avajaisviikolla (25.-29.1.) runsaasti ohjelmaa

Nuorten palvelupiste Ohjaamo Helsinki tarjoaa runsaasti ohjelmaa valtakunnallisen Ohjaamo-viikon aikana 25.–31. tammikuuta. Ohjaamo kutsuu nuoria, nuorten vanhempia ja toiminnasta kiinnostuneita tutustumaan uusiin palveluihin. Ohjaamo-viikolla Fredrikinkatu 48:ssa sijaitsevassa palvelupisteessä tapahtuu maanantaista torstaihin klo 12-18 ja party-perjantai klo 12-20 kruunaa päätöspäivän.

Tapahtumaviikon maanantaina 25.1. käsitellään hyvinvointiin ja harrastuksiin liittyviä asioita, tiistaina 26.1. koulutusta ja työllisyyttä, keskiviikkona 27.1. vapaa-aikaa sekä kulttuuria ja torstaina 28.1. nuorten yrittäjyyttä. Party-perjantaina 29.1. DJ pitää huolen musiikista ja lisäksi järjestetään biitti & rap -workshop ja Open Mic. Illan päätteeksi esiintyy Kube.

Nuorten palvelutarpeiden ja kasvavan nuorisotyöttömyyden vuoksi Suomessa on käynnistetty uusi palvelu, 15–29-vuotiaiden Ohjaamot. Ohjaamoja on jo lähes 30 paikkakunnalla. Pääosin kuntien ja kuntayhtymien käynnistämät Ohjaamot tarjoavat yhden oven -periaatteella toimivan palvelukokonaisuuden nuoren tueksi.

Joulukuun toisesta viikosta alkaen nuoret ovat voineet saapua neuvontaan myös suoraan ilman ajanvarausta. Ohjauksessa asiakkaita on tammikuun puoliväliin mennessä ollut noin 600. Lisäksi nuoria on neuvottu tapahtumissa, puhelimitse ja verkossa.

Helsingissä Ohjaamosta vastaa kaupunginkanslian elinkeino-osasto yhdessä nuorisoasiainkeskuksen, opetusviraston, sosiaali- ja terveysviraston sekä Uudenmaan TE-toimiston kanssa.

Lisätietoja: Ohjaamo Helsinki Fredrikinkatu 48 (katutaso), Avoinna: ma-pe klo 10-17, Palvelupuhelin ma-pe klo 9-15:  040 704 6818 / 09 310 5861, Sähköposti: ohjaamo(at)hel.fi

Seuraa tapahtumaviikkoa somesta:

Facebook.com/ohjaamohelsinki
Twitter.com/ohjaamohki
Instagram.com/ohjaamohelsinki