null Osallistu maksuttomiin CV- ja työhakemuspajoihin sekä opi löytämään piilotyöpaikkoja

Uudenmaan TE-toimistossa järjestetään huhti-kesäkuun aikana viisi suomenkielistä CV- ja työhakemuspajaa sekä kolme englanninkielistä CV and job application workshoppia. Lisäksi työpajamuotoisesti järjestetään viisi luentoa piilotyöpaikkojen löytämisestä.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Osallistujamäärä on kuitenkin rajattu, joten ilmoittautuminen kannattaa hoitaa hyvissä ajoin sähköpostitse (itakeskus@springhouse.fi tai pasila@springhouse.fi). Luentoja toteuttavat Spring Housen työnhaun ohjaajat.

CV- ja työhakemuspajasta apua hyvien työnhaun asiakirjojen tekoon

Suomenkielisiä CV- ja työhakemuspajoja järjestetään perjantaisin 21.4., 12.5., 19.5. ja 26.5. Englanninkieliset workshopit pidetään puolestaan perjantaisin 7.4., 5.5. ja 2.6. Kaikkiin pajoihin osallistutaan Uudenmaan TE-toimiston Itäkeskuksen toimipaikassa (Asiakkaankatu 3 A, 4. kerros, kokoushuone Joutsen).

"Ansioluettelo ja työhakemus ovat usein se tapa, jolla työnantaja aivan ensimmäiseksi tutustuu tarkemmin hakijaan. Sen takia on tärkeää, että niissä on avattu kaikki olennainen tieto tarjoamastasi osaamisesta", Spring Housen koordinaattori Johanna Laitinen vinkkaa.

Työpajan aikana osallistujalla on mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta omista asiakirjoistaan, joten mukaan kannattaa ottaa oma CV ja työhakemus tulostettuna.

"Huomioimme tilaisuudessa eri lähtötasot ja pyrimme antamaan vinkkejä sen mukaan. Osallistua kannattaa, jos sinulla on olemassa jonkinlainen alustava CV tai työhakemus, jota haluaisit hioa tai päivittää. Asiakirjojen tekoon aivan alusta asti suosittelemme kyselemään yksilöohjaustamme."

Vinkkejä piilotyöpaikkojen löytämiseen

Piilotyöpaikoista kertovat luennot järjestetään Uudenmaan TE-toimiston Pasilan toimipaikassa (Ratapihantie 7, huone 13) perjantaisin 7.4., 21.4., 5.5., 19.5. ja 2.6.

"Tällä luennolla pääset kartoittamaan itsellesi parhaat väylät sellaisten työpaikkojen löytämiseen, jotka eivät ole julkisessa haussa. Paras lähtökohta osallistumiselle on, jos ei odota valmiita vastauksia, vaan on myös itse valmis pohtimaan oman alansa erityispiirteitä. Näin tilaisuudesta saa myös eniten irti", Johanna Laitinen esittelee.

Tärkein lähtökohta piilotyöpaikan löytämiselle on miettiä työnantajia, jotka voisivat olla työvoiman tarpeessa. Tiedotusvälineitä kannattaa seurata aktiivisesti. Esimerkiksi uutiset nimityksistä, suurista kaupoista tai uusista toimijoista voivat viestiä työvoiman tarpeesta. Myös oman liiton jäsenlehteä ja ajankohtaisia ilmiöitä kannattaa seurata.

"Piilotyöpaikkoja kannattaa etsiä ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että vain julkisia paikkoja hakiessa työnhakijalta voi jäädä huomaamatta jopa 80 prosenttia kaikista tarjolla olevista työpaikoista!"

---

Katso tulevat CV- ja työhakemuspajat sekä piilotyöpaikkaluennot tapahtumakalenteristamme – ja ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, että varmasti mahdut mukaan! Lämpimästi tervetuloa!