null Pääkaupunkiseudun suurimpaan rekrytapahtumaan Megarekryyn odotetaan tuhansia kävijöitä

Megarekrystä saa tietoa paitsi avoimista työpaikoista, myös mahdollisista koulutusvaihtoehdoista.

Pääkaupunkiseudun suurimpaan rekrytointitapahtumaan, kaksi kertaa vuodessa järjestettävään Megarekryyn odotetaan nyt noin 6400 kävijää. Tapahtuma järjestetään Vantaalla viihdekeskus Flamingossa torstaina 26.10. klo 10-15. Mukaan on ilmoittautunut 89 yritystä ja oppilaitosta. Paikalta saakin tietoa paitsi työllistymismahdollisuuksista, myös erilaisista koulutusvaihtoehdoista. Mukana on pääkaupunkiseudun yrityksiä aloilta, joissa työvoiman tarve on suurin, eli keittiö-ja ravitsemusalalta, kiinteistö- ja puhtauspalveluista, hoiva-alalta, rakennusalalta, logistiikka- ja varasto-alalta sekä henkilöstönvälitys ja -vuokrausyrityksiä.

"Haluamme luoda helpon kohtauspaikan, missä työnhakijat pääsevät suoraan tutustumaan työnantajiin ja vapaina oleviin työpaikkoihin. Pääkaupunkiseudulla on aloja, joilla on työvoimapula, joten tapahtumassa on tarjolla työnantajille iso joukko työnhakijoita", Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden johtaja Timo Saari toteaa ja lisää: "Yritykset ovat suhtautuneet tapahtumaan erittäin positiivisesti, ja tulijoita olisi enemmän kuin on mahdollista ottaa."

Tilaisuuden järjestävät Vantaan kaupungin työllisyyspalvelut ja Uudenmaan TE-toimisto yhteistyössä Viihdekeskus Flamingon kanssa. Vetovastuu tapahtumasta on kuitenkin Vantaan kaupungin työllisyyspalveluilla. Megarekry on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Tapahtuma järjestetään vuodessa nykyään kaksi kertaa, syksyllä ja keväällä, ja tämä on sen viides kerta.

Kutsu tapahtumaan on lähtenyt yli 10 000 työnhakijalle. Saari neuvoo tapahtumaan tulijoita saapumaan paikalle joko heti aamusta tai kello 14 aikoihin, koska suurin ruuhka on puolilta päivin.

Tapahtumassa on työnhakijoille tarjolla myös uravalmennusta, apua ansioluettelon tekoon sekä omien työnhakuedellytysten parantamiseen. Ansioluettelo kannattaa olla mukana sekä paperisena että sähköisessä muodossa, jos haluaa jakaa sitä paikalla oleville yrityksille. CV-klinikasta löytyy uraohjaajia ja uravalmentajia avuksi hakemusten tekoon. Tämän lisäksi paikalla on kaksi ammattivalokuvaajaa, joiden ilmaisessa kuvauspalvelussa ansioluetteloonsa saa liitettyä tuoreen kuvan. Viimeksi Megarekryssä huollettiin noin 40 työnhakijan ansioluetteloa ja valokuvia otettiin sama määrä.

Uudenmaan TE-toimiston piste Megarekryssä on suunnattu työnhakijoille, mutta myös yrityspalveluiden asiantuntijat kiertävät tapahtumassa jututtamassa yrityksiä ja etsimässä uusia yrityskontakteja.

Tapahtuman tavoite on, että mahdollisimman moni löytää työpaikan. Aikaisemmissa Megarekryissä jotkut kävijät ovat löytäneet tapahtumasta työpaikan välittömästi. Viimeksi helmikuussa järjestetty Megarekry poiki yli 100 työhaastattelua ja yli 70 henkilöä jätti yhteystietonsa oppilaitoksille opiskelun aloitusta varten. Saari kuitenkin toteaa, että kattavaa seurantaa on haastavaa tehdä, koska osassa yrityksissä rekrytointiprosessi saattaa kestää.

"Reipas asenne ja CV mukaan, parhaimmillaan voi rekrytoitua saman tien", Saari lupaa.